Bu saatten sonra yetişir mi?

Kodla Büyü

jandarma

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar kodlama dersi bu saatten sonra önümüzdeki yıla yetişir mi? Talimterbiyeden,yeğitekten,TÜBİTAK tan veya başka bir kurumdan duyum alan,konuyla alakalı çalışmalar olduğunu bilen var mı acaba. Bana biraz zor görünüyor ama bekleyelim görelim

Öğretmenlerden tercih aldıktan sonra iptal edilen atama gördük hocam daha geçen gün. Tüm kademelerde bilişim dersi zorunlu, bilişim dersi tüm kademelerde kaldırıldı, bilişim dersi ortaokulda yeniden seçmeli oldu.... gibi haberlere şaşırmayalım hocam, kafalarına göre herşey. :mrgreen:

jandarma' Alıntı:
Arkadaşlar kodlama dersi bu saatten sonra önümüzdeki yıla yetişir mi? Talimterbiyeden,yeğitekten,TÜBİTAK tan veya başka bir kurumdan duyum alan,konuyla alakalı çalışmalar olduğunu bilen var mı acaba. Bana biraz zor görünüyor ama bekleyelim görelim
ilk atama kontenjanları için mi sordun hocam?

Yakında çalışmalar devam ediyor muhabbeti yapmaya başlarlarsa şaşırmam.

Süper Üye

jandarma yazdı:

ilk atama kontenjanları için mi sordun hocam?
Yok hocam bizim norm durumları için sordum. Sonuçta liselerde zorunlu olması bizi baya rahatlatır

Re: Ynt: Bu saatten sonra yetişir mi?

Norm durumları şimdilik belirsiz.
Hele ki ortaokullarda haftalık ders saati indirimi gündemde iken, norm vs. konuları konuşmak için henüz çok erken.

COBOL' Alıntı:
Norm durumları şimdilik belirsiz.
Hele ki ortaokullarda haftalık ders saati indirimi gündemde iken, norm vs. konuları konuşmak için henüz çok erken.

Hocam o konu yeni değil geçen gün açılan diğer konuda da yazdım 2014 de ki milli eğitim şurasında alınan karardı, ama biliyorsun onun da bağlayıcılığı yok ders saatlerini 35 den 30 a bir gün de karar alıp da indirebilirler bu konuda bir iddia içerisinde değilim ama bakan bu güne kadar ki hiç bir konuşmasında buna dair bir ipucu bile vermedi, geçen sene takviye kurslar yüzünden ders saatleri çok zorluyor diye bu yaz bir karar alabilirler diye düşünmüştüm ama şimdiye kadar bu konuda bakan veya müsteşar nezdinde bir açıklama yapılmadı.

Ben önce 1-2 arkadaştan duydum.Sonra, bir bayan arkadaşın cep telf, da bir başka siteden okudum.
Şimdide burada bu sitede verilen ve sizin yorumladığınız bir linki tekrar veriyorum.

http://www.guncelegitim.com/haber/8579-ortaokul-ders-saatleri-sil-bastan.html

Sadece Dün, 1-2 sitede yazıldı diye olacak bir şey yok.Belkide sırf haber olsun diye yazmışlardır.

Sonuç olarak;
Resmi açıklamayı beklemek bence de en doğrusu olur diyorum.

COBOL' Alıntı:
Ben önce 1-2 arkadaştan duydum.Sonra, bir bayan arkadaşın cep telf, da bir başka siteden okudum.
Şimdide burada bu sitede verilen ve sizin yorumladığınız bir linki tekrar veriyorum.

http://www.guncelegitim.com/haber/8579-ortaokul-ders-saatleri-sil-bastan.html

Sadece Dün, 1-2 sitede yazıldı diye olacak bir şey yok.Belkide sırf haber olsun diye yazmışlardır.

Sonuç olarak;
Resmi açıklamayı beklemek bence de en doğrusu olur diyorum.

O haberde yazılanlara bakınca 2014 'de yapılan şuradan kalma olayın yazıldığı anlaşılıyor. Yani şimdilik yeni birşey yok

http://www.bugun.com.tr/ders-saatleri-a ... ri/1376823

Öğrenciler ders saatinin 30 olmasını istedi

İlkokul kademesindeki önerilerin tamamlanmasının ardından ortaokul kademesindeki önerilerin görüşülmesine geçildi.

Komisyonda, ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 ya da 35 saat olması konusunda görüş birliğine varılamaması üzerine Komisyon Başkanı Hayati Akyol, öğrencilerden görüş aldı.

Öğrenci ve velilerin, "30 saat" olması yönünde görüş bildirmesi üzerine, öneri, "Ortaokullarda haftalık ders saatinin 30 saat olması" şeklinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. Zorunlu ders saatinin 25, seçmeli ders saatinin 5 saat olması, tüm okullarda normal eğitime geçilmesi için gerekli tedbirlerin alınması, görsel sanatlar ve müzik derslerinden biri seçilerek haftada 2 saati olarak kesintisiz bir şekilde verilmesi önerileri oy birliğiyle kabul edildi.

Btr kadrosu ve tahta sayisina gore 18-24 saate kadar ucret olabilir. Mudur yrdcilarinin ucretlerinin okula gore degisiklik gostermesi gibi

BBNET
Geri