bu bilgisayara neler oluyor...

Kodla Büyü

aysegul_

Seçkin Üye
Seçkin Üye
bilgisayar tam anlamıyla kafayı yedi... xp bir bilgisayar çok yavaştı ve geri yükleme yapmıyordu... virüs taramasını yaptım, önemli bir virüs bulmadı... gereksiz dosya yüklemişler bir sürü sileyim dedim... bir tane sözlük programını kaldırayım derken, bilgisayar kapanıp açıldı... Açıldığında ekran çözünürlüğü berbat bir halde açıldı... Ve görüntü ayarlarından da düzelmiyor...
Bilgisayarın sistemle ya da ekranla ilgili bir dosyasını silmedim, bundan eminim... Ama bir şekilde bu hale geldi.. Geri yükleme yapamıyorum... Güvenli kipte açamıyorum.. Çünkü açılışta kalvyenin fonksiyon tuşları , yön tuşları falan çalışmıyor... Delete tuşu çalışıyor ama nedense... En azından görüntü ayarı düzelse, format atana kadar idare eder... Ama nasıl düzelebilir sizce?

mecburen format. Bilgsayardaki bilgilerinizi yedeklemek için haddiski başka bir bilgisayarda ikincil harddisk olarak takıp yedekleyebilirsiniz.

güvenli kipte açmayı başardık... şimdide fareyi görmüyor ya :( :( :(

birisi bana akıl versin :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

hocam formattan başka bi çare yok gibi gözüküyo eğer çok önemli belgeler varsa recovery my files gibi programlarla formattan sonra belgeleri geri getirebilirsiniz.

fare arayüzünü değiştirin, PS2 ise bi tane USB fare bulup deneyin hocam
Gerçi fareye pek ihtiyaç yok dosyalarınızı taşımak için. Ve kolay gelsin size...
Geçmiş olsun da diyeyim bari..

Hocam xp cdsini tak kurtarma konsolunu calistir soyle ki;

Takalım Win XP CD’mizi ve CD’den Boot edelim.

“R” Repair komutunu R ye basarak seçelim.

Kurtarma konsoluna geldik, Admin password’umuz sorulduktan sonra DOS benzeri bir ekranla karşılaşacağız.

Şimdi sırasıyla aşağıdaki komutları verelim:
CD\

cd system32
cd config
ren software software.bak
ren system system.bak
cd c:\windows\repair
copy software c:\windows\system32\config
copy system c:\windows\system32\config
exit

bu islemden sonra makinan sıfır windows gibi calisacak fakat bazi uygulamalar calismayabilir, yeniden kuracaksın (bu durumda masaustu, belgelerim v.s silinmeyecek)

Kolay gelsin...

sağolun hocam, geçmiş oldu zaten... fare olayı usb den kaynaklanıyor... bilgisayar kafayı yedi iyice... en garibi ekran çözünürlüğünü değiştşremiyorum... klavye bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor... :) :)

BBNET
Geri