BTR olanlara EBA altından sopa göstermek YUH :)

Kodla Büyü
yapmasınlar görevlendirme 1 yıl sonra okul müdürleri çıldırır milyonlara mal olan bütün tablet akıllı tahtalar okullarada ki eski promegalar casperlar hepsi bozulur atıl duruma düşer takip makip yapılmadığından bütün donanımlar çöplüğe döner.

bu afişleri nerden bulacakmışız biz ya...banada geldi bugün yazı manisa meb btr görevlendirmelerini tam 1.5 ay geciktirdi onlardan hiç hesap soran yok neymiş btr görevleri iptal edilecekmiş görevlendirme yapılalı daha 1 ay oldu olmadı zaten...altta olanın canı çıksın mantığı her yerde...

Hocam afişler için şöyle bir slogan olabilir "Sezonumuz Süleyman Sebayla Derslerimiz Ebayla güzel."

Bugün ilden geldiler bilgilendirme için. Haftaya eğitimi yapacağım günü ve saati not aldılar. Nazikçe "kontrol"e geliceklerini bildirdiler eğitim esnasında :-1:

arkadaşlar eba afişi konusunda grafiker arkadaşlardan yardım bekliyorum. grafik konusunda zayıfım.

Nejdet SARI yı gördüm dersimize girmedi Ankaradaki Fatih projesi eğitimcilerinden sanırım ne şartlarda çalıştığımızdan pek haberi yok sanki iş yapmıyormuşuz gibi yazının yazılması sinir bozucu okulun güvenlik kameralarına kadar bakıyoruz ve öğretmenlerin derse girmekten kalan zamanları sadece tenefüsleri var onuda onlar istemedikçe onlara zorla birşeyler anlatacak değiliz eğer kendisi çok iyi bilişimciyse şu eba pybs sistemine bir el atsın 1 kayıt 10 dakikayı alıyor bazen hiç olmuyor bile inan çalışan adamda heves bırakmazlar

Bugün güzel bir espri yaptılar;

Tablet kullanan milletlerin sonu hüsran, şu an hiç birisi yaşamıyor, tarihe karıştılar, Allah sonumuzu hayretsin.
Örnek; Asurlular, sümerliler

:puhaha: :puhaha:

hakanotuken' Alıntı:

Tablet kullanan milletlerin sonu hüsran, şu an hiç birisi yaşamıyor, tarihe karıştılar, Allah sonumuzu hayretsin.
Sanki lisede BTR olmaya bayılıyoruz biz. İptal etsinler görevlendirmeleri de o liselerin halini bi görelim :wink:

hakanotuken' Alıntı:

Güzel espiri....

hakanotuken' Alıntı:

:puhaha:

hakanotuken' Alıntı:

Hakkaten. Ne deyim.

bakanlık BTRlerin çektiklerini bilmiyor
BTRleri önemsemiyor
dolayısıyla çözüm zor arkadaşlar.

:idea:
BTR Görevleri 4. ve 5. madde der ki;
4. madde: BT araçlarının derslerde etkin kullanımı ve eğitim-öğretim faaliyetlerine uyumu konusunda okul personeline, öğrencilere ve öğrenci velilerine bilgilendirici faaliyetler yapmak.
5. madde: Bilişim teknolojileri donanım ve yazılımlarının öğrenme ve öğretme süreçlerinde kullanılmasına ilişkin ulusal ve uluslararası bilimsel yayınları takip etmek, bu alanla ilgili bilgi birikimini artırarak sürekli güncel tutmak ve bu bilgilerini öğretmen ve öğrencilere aktarmak.

bu maddelerin ucu açık ve BTR öğretmeninden net somut bir şey istemiyor ama bu maddelere dayandırılarak EBA tanıtımı için okullara resmi yazı gönderilebilirdi. Hatta üşenmeyip afiş, sunum falan gönderselerdi tüm okullarda standart yakalanmış olunurdu. Sunum/Seminer/Konferans BTR Öğretmeni tarafından okul idaresinin belirlediği bir zamanda tüm okul personeline yapılırdı.

dipnot: zaten geçen yıl kullandığımız pano için EBA tanıtım materyali BBnet te paylaşılmıştı(alttaki link). hatta EBA yı öğrencilere derste de işlemiştik.
genel-etkinlikler-sunum-ve-materyaller-f34/pano-icin-eba-tanitim-t106651.html

Arkadaşlar bu sadece akıllı tahta tablet kullanan okullar için mi geçerli. ben haberi yenı duydum ve tam anlayamadım

bugün nerdeyse 40 civarında öğretmene en aptal bir insanın bile ebaya girip en azından hesap oluşturup kendi branşından birşeyler
çekebileceği türden eba nın nerdeyse bütün bölümlerinide anlatma suretiyle bir seminer verdim sunum bitti sıra geldi canlı canlı bir uygulama yapmaya onuda yaptım neyse sonra sormak istediğiniz bir şey varmı dedim aradan bir beyinsiz mi desem ne desem hocam ben hiç bir şey anlamadım dedi
hayretler içerisinde kaldım ulan o kadar sayfa anlattım oralarda insan hiç mi soru sorma gereği hissetmez neyse onuda geçtim en azından eba ne işe yarar onuda mı anlamadın dedimm yok hocam hiç bir şey anlamadım demesinmi öğretmenlerin bir kısmıda bu dangalağa ayak uydurdu ebayı anladıkta hocam nasıl hesap açılır evden giriilir mi tahtalara zaten internet gelmiyor halbuki bunların hepsinide tane tane yavaş yavaş en enbesil insanın bile anlaacağı tarzda aşırı kolay olacak biçimde sunum+uygulama gösterdim ama gel gör ki öğretmenler öğrenmemek için kırk takla atıyor artık biz ne yapalım.

osghe23' Alıntı:
Arkadaşlar, İl koordinatörüm bana bir yazı gönderdi paylaşmak isterim. Resmi yazının 5. maddesini aynen paylaşıyorum. Yorum sizlerin;

"5-Proje okullarında görevli BT rehber öğretmenlerinin faaliyetlerinin takip edilmesi;
Fatih Projesi kapsamında görevli olduğu okullarda proje bileşenleri ile ilgili bilgilendirme,
rehberlik faaliyeti ve eğitim içeriklerinin kullanımı konusunda çalışma yapmayan BT Rehber
Öğretmenlerinin görevlendirmelerinin iptal edilmesi ve bir daha görevlendirilmemesi"

Akıllı tahtalarda internet yok, ama ana sayfalar eba.gov.tr olacakmış. Branş branş bilgi verilecekmiş, takibi sağlanıp afiş çalışması yapılacakmış. Pardon da e-içerikler ne kadar yetersiz bunu göremiyorlar mı? Milli Eğitim her tosladığında niye bizi sorumlu tutuyor acaba?
Bu nasıl bir tavırdır? Hala tereddüt edilen hususlar yazısı (ki çalışma saatlerimiz doğru düzgün belli değil) dışında ÖZLÜK haklarımızı belirten bir yazı yok. Biz rehber miyiz, tekniker miyiz, öğretmen miyiz, idareci miyiz? Her ne isek artık adı konsun YETER! :-1:
Kendi beceriksizliklerini görmüyorlar ama bize sopa gösteriyorlar!

BBNET
Geri