Arkadaşlar BTR Normu olarak MEBBİS'te görünmeye başlamış. Daha net bilgisi olanlar durumu izah edebilirler mi?
Hocam bilişim normu olmayan okullara bakanlık ders olmadığı halde norm veriyor. Fatih projesi işlemlerini yürütmek için diye biliyorum.Arkadaşlar BTR Normu olarak MEBBİS'te görünmeye başlamış. Daha net bilgisi olanlar durumu izah edebilirler mi?
Ekli dosyayı görüntüle 70059
Hayır bilişim sınıfı anlamı çıkmaz, "sınıfları" ibaresi var. Bunun anlamı fatih projesi alt yapısıdır.şimdi bu yazıdan şunu mu anlayacaz
bilişim sınıfı olan ama norm verilmemiş her okula bilişim normu açılsın
mı deniyor
Haydi hayırlısıArkadaşlar BTR Normu olarak MEBBİS'te görünmeye başlamış. Daha net bilgisi olanlar durumu izah edebilirler mi?
Ekli dosyayı görüntüle 70059
BT normu, BTR değil.
Bizim branşa özel olarak 1. norm için gerekli şartları değiştirmişler.
Önceden en az ~10 saat ders varsa 1 norm hesaplanırken, şimdi "sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış.." olması 1. norm için yeterli görülebilecek. Eğer +10 varsa genelde norm oluyor.(bu sayı bölge normu vs den azıcık değişebilir)
btR dediğimiz çalışma biçimi görevlendirme olup, kadrosu yoktur.
Twitter da paylaşılmış. Oraya öyle bir bilgi yazılmış. Netleştirmek lazım. 4 yıllık dediğiniz proje bilişimle üretim projesi o projenin esasında 7. Sınıflara da 2 saat ders ekleniyor. Bu öyle ders esaslı bir norm değil yazıdan anlaşılacağı üzere.bu arada mebbiste görünmüyor nereden baktında gördün? @compteach06
arkadaşlar açıkladığım gibi 4 yıl uygulanacak bir pilot uygulama var, 2 senesi uygulandı, 2 sene daha uygulanacak eğer faydalı olduğu sonucuna varılırsa ülke geneline yayılacak. bt öğretmeni olmayan okullara norm veriliyor, zaten tüm okullarda fatih projesi uygulanıyor ne şartından bahsediyorsunuz anlamadım.
en adam akıllı açıklama bu benceBT normu, BTR değil.
Bizim branşa özel olarak 1. norm için gerekli şartları değiştirmişler.
Önceden en az ~10 saat ders varsa 1 norm hesaplanırken, şimdi "sınıfları bilişim teknolojisi araçları ile donatılmış.." olması 1. norm için yeterli görülebilecek. Eğer +10 varsa genelde norm oluyor.(bu sayı bölge normu vs den azıcık değişebilir)
btR dediğimiz çalışma biçimi görevlendirme olup, kadrosu yoktur.
Mebbiste kurum yoneticisi görür hocam.arkadaşlar mebbiste nerde yazıyor norm?
Hocam İliçi ildışı bitti . Bu normlar hep özüre mi kaldı şimdi yaHocam bu yazı geçen sene bize de geldi 12 saat dersimiz vardı.. hatta yazıya istinaden norm da açıldı. atama geldi. ama sene sonunda norm fazlası oldu. bizde bir şey anlamadık
aynen idareciliği bırakmamış olsaydım kontrol ederdim burada herkes işin aslını öğrenmiş olurdu.Şimdi bu yazıya istinaden ilkokullara bt öğretmeni normu açıldı mı . Hiç idareci olan arkadaşlar yok mu görebiliyorsanız eğer