BTR Görevi İçin Yeni Yazı

Kodla Büyü
Ben lisedeyim idare bana eğitim-öğretim devam ettiği müddetçe okuldasın diyor. yani 40 saat ediyor, bu yazı okullara gönderildi mi 30 saat olacağı kesinleşti mi acaba

ya arkadaşlar nasıl 30 saat olur? eğitim öğretim süresince. neye göre 30 saat diyorsunuz?

mtunay' Alıntı:
arkaaşlar okul normal öğretim yapıyorsa ders saati bitene kadar, ikili öğretim yapıorsa sabah ya da öğlen ders saati bitene kadar okulda bulunmamız gerekiyor. bu yazıyı bilmem ama bakanlıktan gelen yazı o şekildeydi.

Arkadaşlar Düzce mem'i arayıp sordum. Yazıyı olura gönderdikten sonra 30 saat olan programı çıkarmışlar. Aslında 30 saat olmalı diyorlar fakat yönetmelikte eğitim öğretim saatleri içinde dediği için net birşey söyleyemiyorlar. Özellikle lisede görev yapan arkadaşlarım haftalık 40 saat ders olduğu için girmeleri gerekebilir diyorlar çünkü saatler net belirtilmiyor maalesef.

İlköğretimde çalışan Bt Rehberler için zaten sorun yoktu, lisede çalışan öğretmenlerden idareyle arası kötü olanlar veya resmi bir dille yönetmelik esası çalışan arkadaşlar ben dahil 2 yıldır haftalık 40 saat derse girip 72 saat üzerinden ek ders alıyorlar, bazı arkadaşlar çıkışlar yapıp girmeyin 30 saat durun çekip gidin diyorlar fakat yönetmelikte eğitim-öğretim süresince ibaresi var bu yazıda da o devam etmekle gösterdikleri 30 saatlik ders programı yine ilköğretimi ilgilendiriyor , liseleri bağlayıcı bir ibare yok eğitim-öğretim süresince bt rehberliği yapılır diyor ki bu lisede 40 saat tekabül ediyor.
Onca yaşananlardan sonra 2.dönem 10 saat bt rehberliği bile dense ben bu işi yapmayacağım , 16 sa 20 sa neyse derse girer çıkarım ne bt rehberliği ne teknikerlik yapmayı düşünmüyorum aynı futboldaki gibi 1000 tane iş yaparsın ve bir kere ters düştün mü istenmeyen , çalışmayan, yan gelip yatan olursun bu iş böyle, bundan sonra gittiğimde kurumda pazarlık usulü bt rehberliği yapmayı düşünüyorum

doriss' Alıntı:
Ben lisedeyim idare bana eğitim-öğretim devam ettiği müddetçe okuldasın diyor. yani 40 saat ediyor, bu yazı okullara gönderildi mi 30 saat olacağı kesinleşti mi acaba

Madem o kuralcı sende kuralcı ol bilgisayar arızalarına bakmak bizim yükümlüğümüzde değil yada tablet... hiç bir bilgisayarın kasasının vidasına bile dokunma yazılımsal ihtiyaçları karşıla öğretmenlere rehberliğini yap diğerlerini yapamam de... sinirim bozuldu arkadaş ezdirmeyin kendinizi bende lisede btryim ama ilçe memde görev yapıyom buna ragmen 3 buçuk oldumu gidiyom memurların hoşuna gitmesede olay budur..

Keşke bu çizelge bakanlık tarafından gönerilseydi. Bakanlıkça gönderilen uygulama çizelgesi budur diye müdürün önüne indirdiğimizde olay biterdi. Bu iş kabadayılıkla ben çıkar giderimle olmaz kardeşim burası devlet dairesi babamızın dükkanı değil. Önümüzdeki sene günlük ders saati 6 ya indirilirse çizelgeye de gerek kalmaz ortaokullarda ama liselerin durumu daha fena zorda kalmazsam liseye bu şartlarda tayin istemem.

"Btr ye kadro verildi" denilse, bizim forumda hemen bir karalama kampanyası başlar, elimizde olanıda kaybederiz. Forumun yararı olması gereken şeylere hiçbir faydası olmuyor aksine zararı oluyor. Özellikle bazı arkadaşlar beyin nakli olmuşcasına soru soruyorlar ya (Sözüm mantıklı soran arkadaşlara değil) beni de en çok deli eden o oluyor, monitöre bir tane yumruk atasım geliyor. Bu kadar manasız sorunun bir arada olduğu başka bir forum arayın BULAMAZSINIZ.

biz birilerine dedik te o çok bilmiş arkadaşlar.. tutturdular eğitim öğretim saatleri diye.. bunlarda onlara kapak olsun arkadaşım çizelgede belirtilir demenin anlamı budur. 35 - 40 saat diyenlere soruyorum noldu? tebrikler düzce mem..

faruk8542' Alıntı:
biz birilerine dedik te o çok bilmiş arkadaşlar.. tutturdular eğitim öğretim saatleri diye.. bunlarda onlara kapak olsun arkadaşım çizelgede belirtilir demenin anlamı budur. 35 - 40 saat diyenlere soruyorum noldu? tebrikler düzce mem..

Hocam siz de Düzce'desiniz sanırım. Okullara kesin olarak bu yazı gönderiliyor, yani sadece 30 saat gireceğiz derse değil mi? Eminsiniz.

düzcede değilim ben zaten 30 saat giriyordum. başta idare anlamadı geçen senekiler şöyle böyle dediler. anlatınca şimdi iyiyiz.. önemli olan iyiniyet..

Okulumda btr olarak öğlenciyim, sabah btr yok. Size uysam sabah öğlen full okulda kalmam gerekecek. 12 saat derse giriyorum kalan 18 saatimi de okulda geçiriyorum. Hergün öğlen grubunun 6. saati bitince okuldan çıkıyorum. Okulum ortaokul.

hakanotuken' Alıntı:
Okulumda btr olarak öğlenciyim, sabah btr yok. Size uysam sabah öğlen full okulda kalmam gerekecek. 12 saat derse giriyorum kalan 18 saatimi de okulda geçiriyorum. Hergün öğlen grubunun 6. saati bitince okuldan çıkıyorum. Okulum ortaokul.
bende aynı durumdayım ben sabahçıyım arkadaşlara kalsak sabah 8 akşam 7 çalışacağız

Yav kardeşim şu resmi yazıyı okullara gönderen Düzce Milli Eğitim İl Koordinatörü Bilgin Beyi tebrik ediyorum. :++: :++: :++:
Adam BT Öğretmenlerinin arkasında ve hep destekçisi olmuştur şimdiye kadar. :alkis:

Bazıları da çıkıp " ya aslında öyleeeeeeeeee delllllll arakadaşlar. Biz 40 saat durmalıyız. Hatta kaynak gösteriyorum. bakkk..." diye yazıya başlıyorlar ya inan klavyenin başında kriz geçiriyorum ya.

Destek ol be kardeşim zümrene. Neden köstek oluyorsun!!!!
Evet terettüd edilen yazıda(Bakanlığın yazısında) çalışma saatlerine ilişkin küçük bir belirsizlik var. Ama ortaokul- lise aynı görevi yapan bir öğretmen; aynı işe aynı maaşa neden farklı saatler mesai harcasın? öğretmen aynı işi neden farklı saatler üzerinden değerlendilsin. ortaokuldaki ingilizceci ile lisedekinin max derse girme konusunda yönetmelikte bir ayrım varmı? YOOOOOOKKK.
Ayrıca zaten görevimizi her türlü fazlasıyla yerine getiriyoruz (fotoğraf çekmeye kadar, güvenlik kamerası çalışımına kadar, ses sistemine kadar)
E neyin derdindesin o zaman mualif arkadaşlar.
Birlikten güç doğar ya. Yapmayın Allah aşkına.

BayTerapi' Alıntı:
30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..

o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..

seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
İşte böyle düşünenler, böyle yorumlayanlar için bizim branş bu hallerde!

sandikodasi' Alıntı:
BayTerapi' Alıntı:
30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..

o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..

seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
İşte böyle düşünenler, böyle yorumlayanlar için bizim branş bu hallerde!
terapi arkadaş.. senin söylediğine göre 40 saat olsa ona göre program değişecek..fazlamı program yapacan.. senin önünde kapı gibi ekders yönetmeliği var. senin bakacağın yer orası.. orda sana kaç saat gireceğini söylüyor ekdersin karşılığında.. 30 saat.. bitti. eğitim öğretim saatleri seni ilgilendirmez. 8 madde ekders yönetmeliği ile çelişemez. bunu buraya yazan hukukcu olmadığı için o şekilde yazmış ama onun niyeti bilerek bu konuda boşluk bırakıp esnek davranmak hala anlayamadınız

kafkas' Alıntı:
Arkadaşlar 30 saat durun ücretinizi alın. Bunun daha nesini çekiştiriyorsunuz ben anlamadım. 35 saat te dursanız 50 saatte dursanız ekdersiniz 18x4=72

Niye her zaman kendimizi diğer öğretmenlerden farklı bir pozisyona sokuyoruz anlamış değilim? Rehber öğretmenler okulun tillahı olsa 9 da geliyor 3 te gidiyor, çatır çatır da ücretini alıyor.

İdareden bir şey beklemeyin, kendiniz yapın programınızı ve 30 saatten fazlasında (gönüllü işler hariç) durmayın Allah aşkına
:+1: :+1: :+1:

şimdi anladığım kadarıyla bazı tecrübesiz öğretmen arkadaşlarım işine geldiği gibi yorumlamış bu yazıyı.herkes kendi kafasına göre iş yaparsa olmaz.Bütün mesajları okudum bu konuyla ilgili.Eğitim öğretim süreci içerisinde diyor orta okullarda 35 saat liselerde 40 saat ilkokullarda 30 saattir bu ifade.sabahçı öğlenci olan okullarla ilgili gerekli açıklama zaten yapılmış.Ayrı ayrı btr görevlendirilmesi yapılabilir diye.2 btr görevlendirmesi yyor yönetmelik.haaapılmamışsa sabahçı ya da öğlenci guruba btr görevlendirmesi yapılır diyor tereddüt edilen hususlarda.Haa bu arada belirteyim benim gönlümden de sizin dediğiniz gibi olması geçmiyor değil.Ama bakanlık yönetmelik yayınlamış biz de buna uymak zorundayız.

Benim de gönlümden sizin dediğiniz gibi olması geçmiyor değil. Ama bakanlık yönetmelik yayınlamış biz de buna uymak zorundayız.

Maalesef ama Maalesef böyle arkadaşlar ama yine de ben de sizler gibi müdürlere diretme taraftarıyım onlar olsa canımızı okur ne kadar az isterseniz o kadar daha azı olur.bazı arkadaşların da belirttiği gibi bizler donanımlara bakmak zorunda kesinlikle değiliz siz de bunu koz kullanın madem 30 üzeri o zaman böyle dersiniz...

bence...

boteakif' Alıntı:
Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.
30 saat diye birşey yook .

sinan36' Alıntı:
boteakif' Alıntı:
Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.
Bence de yok. Ayrıca yönetmeliklerde tuvalete gitmeyi de bulamadım. O yüzden tutuyorum okul çıkışına kadar.

eses' Alıntı:
şimdi anladığım kadarıyla bazı tecrübesiz öğretmen arkadaşlarım işine geldiği gibi yorumlamış bu yazıyı.herkes kendi kafasına göre iş yaparsa olmaz.Bütün mesajları okudum bu konuyla ilgili.Eğitim öğretim süreci içerisinde diyor orta okullarda 35 saat liselerde 40 saat ilkokullarda 30 saattir bu ifade.sabahçı öğlenci olan okullarla ilgili gerekli açıklama zaten yapılmış.Ayrı ayrı btr görevlendirilmesi yapılabilir diye.2 btr görevlendirmesi yyor yönetmelik.haaapılmamışsa sabahçı ya da öğlenci guruba btr görevlendirmesi yapılır diyor tereddüt edilen hususlarda.Haa bu arada belirteyim benim gönlümden de sizin dediğiniz gibi olması geçmiyor değil.Ama bakanlık yönetmelik yayınlamış biz de buna uymak zorundayız.

Değerli hocam herkes yönetmeliklere uygun hareket etse sıkıntı yok zaten. Kaldı ki yönetmelikler İslam'ın 5 şartı değil. Değişebilir. Ama bi kısım sizin gibi illa yönetmelik derse, bi kısımda bizim gibi illa 30 saat derse olay karışır zaten.
fikirlerimiz uyuşmayabilir ama ben hiç işini yamuk yapan, eksik yapan bilişimci görmedim. Tüm arkadaşlar özverili.
Hep arada derede kalan biziz, hazır kıta teknik servis gibi düşünüyor bizi zibidiler.
Vazgeçilmez değiliz ama inanın dişimizi göstermemiz lazım.

Selamlar

sumunu' Alıntı:
sinan36' Alıntı:
boteakif' Alıntı:
Bence de yok. Ayrıca yönetmeliklerde tuvalete gitmeyi de bulamadım. O yüzden tutuyorum okul çıkışına kadar.
:puhaha:
Çok doğru tespit kardeş, müdürlerin, genel müdürlerin, ultra genel müdürlerin, amirlerin toplantıları, eczane işleri, yemekleri, açılışları, ziyaretleri, misafirleri, telefon görüşmeleri, ben biraz erken çıkacamları hiiiçççç bitmez.

Biz de altta kalanların canı çıksın misali, aman başımıza birşey gelmesin diye oturalım

Diş göstermek için BTR görevlendirmesine başvurmamak gerekiyor. Bunu yapabilsek zaten bi sorun kalmaz, yönetmeliğe 30 saati de yazdırırız, 9'dan 15'e kadarı da yazdırırız. Fakat her yıl başvuru döneminde mevcut yazıya göre okulların türünü ve o okulda kaç ders olduğunu bildiği halde okuldaki eğitim öğretim saatlerinde BTR görevi yapmayı kabul ettiğini onaylayarak başvurularını yeniledikleri için yapılabilecek bir şey yok.

Bu nedenle 30 saat diyenler doğru söylüyor. İlkokulda görevli iseniz eğitim öğretim 30 saat olduğu için onlar 30 saat için başvurdu.
Fakat başvuru formuna bir ortaokul yada lise türünde okul yazıp da altındaki hizmetin sürekliliği esasıyla görevimi yürüteceğimi kabul ve taahhüt ederek yazısının altına imzanı çaktıysan, doğruyu söyleyenlere kızmanın manası yok.

Rehber öğretmen 9'da gelip 15'te gidiyorsa siz de öyle yapabilirsiniz. Fakat ikinizin yaptığı da yönetmeliğe uygun olmaz. Sarı zarfı alınca savunmanıza rehber öğretmen de o saatte gidiyor yazamazsınız.

Eğer BTR hakkındaki mevzuat yanlışsa, eksikse, açık değilse, tereddüt edilen hususları açıklayan yazılarda bile terddüt edilen birçok husus varsa bunu düzelttirmek için uğraşalım. Görmezden gelmek, günü kurtarmak, fazla karıştırmayın demek bize fayda sağlamıyor.

c1han' Alıntı:
Eğer BTR hakkındaki mevzuat yanlışsa, eksikse, açık değilse, tereddüt edilen hususları açıklayan yazılarda bile terddüt edilen birçok husus varsa bunu düzelttirmek için uğraşalım. Görmezden gelmek, günü kurtarmak, fazla karıştırmayın demek bize fayda sağlamıyor.

:alkis:

Lab ve dersim olsa, ya da paraya ihtiyacım olmasa bu işi asla yapmam. BTR olmadığımı ve maaş karşılığı derse girdiğimi hayal ettim. Ne güzeldi. Hayal işte.

BBNET
Geri