mtunay' Alıntı:arkaaşlar okul normal öğretim yapıyorsa ders saati bitene kadar, ikili öğretim yapıorsa sabah ya da öğlen ders saati bitene kadar okulda bulunmamız gerekiyor. bu yazıyı bilmem ama bakanlıktan gelen yazı o şekildeydi.
doriss' Alıntı:Ben lisedeyim idare bana eğitim-öğretim devam ettiği müddetçe okuldasın diyor. yani 40 saat ediyor, bu yazı okullara gönderildi mi 30 saat olacağı kesinleşti mi acaba
faruk8542' Alıntı:biz birilerine dedik te o çok bilmiş arkadaşlar.. tutturdular eğitim öğretim saatleri diye.. bunlarda onlara kapak olsun arkadaşım çizelgede belirtilir demenin anlamı budur. 35 - 40 saat diyenlere soruyorum noldu? tebrikler düzce mem..
osbitos' Alıntı:osbitos' Alıntı:http://trabzon.meb.gov.tr/meb_iys_d...407_bt_rehberligi_tereddt_edilen_hususlar.pdf
7.MADDE - Örnek-1 okuyunuz. Nasıl oluyor bu?
bunu okuyanınız yok mu?
bende aynı durumdayım ben sabahçıyım arkadaşlara kalsak sabah 8 akşam 7 çalışacağızhakanotuken' Alıntı:Okulumda btr olarak öğlenciyim, sabah btr yok. Size uysam sabah öğlen full okulda kalmam gerekecek. 12 saat derse giriyorum kalan 18 saatimi de okulda geçiriyorum. Hergün öğlen grubunun 6. saati bitince okuldan çıkıyorum. Okulum ortaokul.
İşte böyle düşünenler, böyle yorumlayanlar için bizim branş bu hallerde!BayTerapi' Alıntı:30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..
o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..
seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
terapi arkadaş.. senin söylediğine göre 40 saat olsa ona göre program değişecek..fazlamı program yapacan.. senin önünde kapı gibi ekders yönetmeliği var. senin bakacağın yer orası.. orda sana kaç saat gireceğini söylüyor ekdersin karşılığında.. 30 saat.. bitti. eğitim öğretim saatleri seni ilgilendirmez. 8 madde ekders yönetmeliği ile çelişemez. bunu buraya yazan hukukcu olmadığı için o şekilde yazmış ama onun niyeti bilerek bu konuda boşluk bırakıp esnek davranmak hala anlayamadınızsandikodasi' Alıntı:İşte böyle düşünenler, böyle yorumlayanlar için bizim branş bu hallerde!BayTerapi' Alıntı:30 saate göre hazırlanması doğru değil arkadaşlar.. 35 saate göre hazırlanması gerekli.. ortaokullarda 35 saat ders var çünkü ve "bt rehber öğretmenliği eğitim - öğretimin yapıldığı saatler(madde 8) içerisinde" diye geçiyor.. 30 saat diye bir ibare yok..
o yüzden 30 saat olarak bt çalışma planı hazırlamak doğru değil bence..
seneye dersler 30 saate düşerse o zaman yönetmeliğe göre doğru olur bu hazırladığınız plan..
:+1: :+1: :+1:kafkas' Alıntı:Arkadaşlar 30 saat durun ücretinizi alın. Bunun daha nesini çekiştiriyorsunuz ben anlamadım. 35 saat te dursanız 50 saatte dursanız ekdersiniz 18x4=72
Niye her zaman kendimizi diğer öğretmenlerden farklı bir pozisyona sokuyoruz anlamış değilim? Rehber öğretmenler okulun tillahı olsa 9 da geliyor 3 te gidiyor, çatır çatır da ücretini alıyor.
İdareden bir şey beklemeyin, kendiniz yapın programınızı ve 30 saatten fazlasında (gönüllü işler hariç) durmayın Allah aşkına
30 saat diye birşey yook .boteakif' Alıntı:Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.
Bence de yok. Ayrıca yönetmeliklerde tuvalete gitmeyi de bulamadım. O yüzden tutuyorum okul çıkışına kadar.sinan36' Alıntı:30 saat diye birşey yook .boteakif' Alıntı:Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.
eses' Alıntı:şimdi anladığım kadarıyla bazı tecrübesiz öğretmen arkadaşlarım işine geldiği gibi yorumlamış bu yazıyı.herkes kendi kafasına göre iş yaparsa olmaz.Bütün mesajları okudum bu konuyla ilgili.Eğitim öğretim süreci içerisinde diyor orta okullarda 35 saat liselerde 40 saat ilkokullarda 30 saattir bu ifade.sabahçı öğlenci olan okullarla ilgili gerekli açıklama zaten yapılmış.Ayrı ayrı btr görevlendirilmesi yapılabilir diye.2 btr görevlendirmesi yyor yönetmelik.haaapılmamışsa sabahçı ya da öğlenci guruba btr görevlendirmesi yapılır diyor tereddüt edilen hususlarda.Haa bu arada belirteyim benim gönlümden de sizin dediğiniz gibi olması geçmiyor değil.Ama bakanlık yönetmelik yayınlamış biz de buna uymak zorundayız.
sumunu' Alıntı:Bence de yok. Ayrıca yönetmeliklerde tuvalete gitmeyi de bulamadım. O yüzden tutuyorum okul çıkışına kadar.sinan36' Alıntı:30 saat diye birşey yook .boteakif' Alıntı:Anladığım kadarıyla ilköğretimde çalışıyorsunuz sanırım hocam. Sizde zaten ders saati 30 olduğu için çok birşey ifade etmediği doğru. Ancak benim gibi lisede görev yapan arkadaşların böyle bir çizelgeye ihtiyacı oluyor. Çünkü bizim okulda 40 saat ders var. Haftada 30 saat görev yapacağız ama hangi 30 saat olduğu belli değil mesela.
c1han' Alıntı:Eğer BTR hakkındaki mevzuat yanlışsa, eksikse, açık değilse, tereddüt edilen hususları açıklayan yazılarda bile terddüt edilen birçok husus varsa bunu düzelttirmek için uğraşalım. Görmezden gelmek, günü kurtarmak, fazla karıştırmayın demek bize fayda sağlamıyor.