BTR Bakanlık Yazısı Ne Oldu?

Kodla Büyü
seyyyyyah28' Alıntı:
Yeni gelecek olan yönetmelik ikinci döneme anca yetişebilir diye öğrendim. Yeni yönetmelik okul müdürlerine karsı bizi ezecek şekilde maddeler içerecekmiş birde :(
iki okul üç okul olayı olabilir. Performans değerlendirme olabilir. Şu gerçekki kesin bilgidir . BT sınıfı olan okullara (Tahta yoksa yeni yönetmelikle görevlendirmenın onu kapatılacakmış.) ist_koord öğretmenimde bunları biliyor olabiir belki ama açıklama yapmak istmiyor olabilir anlarım tabiki onun durumu ile bizim durumumuz farklı sonucda.
Bana da sanki 2. dönem akıllı tahta okullar öncelikle btr görevlendirilmesi yapılacak gibi sadece tahmin. Ha devlet haklımı bir yandan haklı bir çok lisede ya btr yok ya da başka branşlar btr olurken akıllı tahtalarda atıl duruma doğru gidiyor. Hadi bakalım 1-2 ay daha bekleyip yeni yazıyı göreceğiz. Hayırlısı artık
 
Yazıda ne gibi değişiklikler olacak çok merak ediyorum ben de. Çünkü bazı iller görevlendirme yapmak için hala bu yazıyı bekliyor!!!
 
herkes kafasından bişeler sölüyor milletin aklınıda bulandırıyorlar yeğitek telefonlarına bakmıyor baksa birinci ağızdan neymiş öğrenseydik yazı öle yada bööle çıkacak söylesek sanki çıkartmıcaklar benim tahminim bundan sonra sadece bt labı bulunan okullara görevlendirme olmucak %90 ikincisi ise görevlendirmeleri daha kolay olabilecek şekilde ayarlıcaklar hayırlısı bakalım güzel şeyler olacağını düşünüyorum
 
Fatih projesi başarısız oldukça fatura bize çıkarılacak bu açıdan çıkacak yazı ile ilgili olarak pek ümitli değilim. Ayrıca bu sitede eba nın öğretmenlerce pek kullanılmadığı ve BT rehberi olan arkadaşların bu konuda başarılı rehberlik ve tanıtım yapamadıkları ile ilgili bir eleştiri yapılmıştı, necdet sarı idi galiba ama ismi yanlış hatırlıyor olabilirim de.
 
Babamın meşhur bir sözü vardır. Bir iş yerinde başarı ve çalışan kalitesi istiyorsan alın terinin karşılığını zamanında vereceksin. Ankara da koltuğunda oturup okullarda bu projenin başarıya ulaşmasını kağıt üzerinde düzenleyenlere diyorum ki ; Sen öğretmeninini memnun et ki öğretmende seni memnun etsin. Bu proje başarısız olursa harcanan o kadar paranın hesabını sana soracaklar. Öğretmenlerde BTR oldum diye görevini güzel yapmıyorsa hesabı sorulsun tabiki ama devlet çıkarını düşünür öğretmeni memnun etmek gibi bir düşüncesi olamaz mantığınada karsıyım açıkcası. Umarım bu BTR görevlendirme saçmalığına bir an önce kalıcı çözüm bulurlarda her yıl bu işkenceden kurtuluruz.
 
Okullarda bir araştırma yapıldığı taktirde Bilişim Teknolojileri branşının en çok sıkıntı çeken branş olduğunun ortaya çıkacağını düşünüyorum. Fatih projesi, eğitimde teknolojik bir dönüşüm. Peki bu teknolojik dönüşümde hem Bilişim Teknolojileri branşının yalnız bırakılması ve üstüne üslük başarısızlıkların da haksız yere üstüne mal edilmeye çalışılması ne kadar adaletlidir. Üstekiler nasıl bu günahı BTR ye yıkmaya çalışıyorlarsa. Alttakilerde aynı baskıyı fazlasıyla hissettirmektedirler. İğneyi kendinize çuvaldızı başkasına batırınız. En basitinden herhangi bir şeye yabancı olan bir topluluğa bir şey söylemeyi deneyiniz. Ve o topluluğun size nasıl davrandığını ölçünüz. Önce sizi bir kefeye koymaya çalışacaklar. Sonrasında karşı çıkacak şeyler bulmaya çalışacaklardır. Haklılığınızı gördüklerinde ise ezmeye çalışacaklardır. Sorunları söylediğinizde, Sorun çıkaranlar sorunları göreni hedef alır. En önemlisi en doğruyu kendileri bileceklerini zannederler. Çünkü insanları en iyi şekilde kullanarak kendi başarılarını ön plana çıkarmak düşüncesindedirler. Kaliteli insan onların kalitesidir. Bu yüzden kaliteyi gördükçe ezip suyunu çıkarmayı çok severler. İşte bu yüzden alışılmışın dışında bir şey söylediğin an ötekileşirsin. Söylenen gerçekleşse bile söyleyen hedef alındığından daha sert ezilir. Çünkü bürokrasi yağcılığı sever. Dilden dile kalıplaşmış davranışları sever. Bu kalıplarla teknolojik dönüşüm nasıl sağlanır asıl onu tartışmak lazım.
 
Durum tüm boyutlarıyla ele alındığında Fatih projesinin başarısızlığından söz etmemek lazım. Bu projeye emek veren en alttan en üste kadar her kişi önemli bir başarının girişimcileridir. Ortada aslında bir başarı vardır. Eğitimde teknolojik dönüşüm; Çağa adaptasyondur. Bu adaptasyonu sağlayanlar da önemli bir sorumluluk sergilemişlerdir. Projenin yürütülmesinde yetki sahibi herkes önemli değerde insanlardır.

Öncelikli olarak; Bu süreçte bizler başkalarını ve başkaları bizleri suçlar ise olay çıkılmaz hale gelir. Suçlu aramamak ve suçlu arayacak bir mekanizmaya olayı dönüştürmemek lazım. En üst halkadan en son halkaya kadar hiyerarşik bir iletişim ve güven işbirliği bu yüzden gereklidir. Olay sadece fatih ayağıyla değil yönetim ayağıyla bir düşünülmelidir. Teknolojik adaptasyon liyakate ve liderliğe yönelik yönetim sistemini de beraberinde getirmelidir.

Bunun yanında bu adaptasyon sürecinin sancılı olabileceğini göze almak gerekir. Örneğin; Yeri gelir bir doğruyu kabullenmek uygulayıcılar için çok zor olabilir. Doğru söylendiğinde; beraberinde söyleyen için daha zor şartlar anlamına gelebilir. Kitle, doğruyu istediğinde zorla doğruyu uygulamak zorunda kalanlar da, doğruyu uygulamak zorunda kalır ve uygulamaya da devam ederler. Kitleyi de kazanırlar fakat söyleyeni zararlı çıkarırlar. İşte bu yüzden doğru söyleyen dokuz köyden kovulur. Doğru söyleyen sevilmez. :roll:
 
Geri
Üst