yasarsahbaz' Alıntı:
Liseler bu konuda mağdurdur bence de. Ama artık kurs ücretlerinin 2 katına çıkmasına mütevellit şimdi her gün ortaokullarda ders 16.50 civarı bitiyor. Yani eğitim öğretim devam ediyor gibi düşünürsek sizce BTR 16.50'ye kadar mı durmalıdır?
Arkadaşlar gelen yazıları iyi yorumlamak gerek. Tereddüt edilen hususlarla ilgili yazıda diyorki Rehberliği eğitim öğretim saatleri içerisinde yapar diyor. Eğitim öğretim saatleri boyunca yapar demiyor. Yani ben ve benim idarecilerin anladığı ikili öğretim yapan bir okulda, eğitim öğretim saatleri içerisinde 30 saate denk gelecek şekilde görevimizi yapmak.
Şimdi bazı arkadaşlar 30 saat diye birşey yok felan diyecekler. Daha önce çıkan yazılarda 30 saat olayı net bir şekilde açıklanmıştı. Ancak daha sonra çıkan tereddüt edilen hususlar yazısında bu duruma yer verilmemiş. Buda bir kargaşaya yol açıyor normal olarak. Ben ilçedeki arkadaşlarlada, ildeki bazı görevli arkadaşlarlada görüştüm. Hocam 30 saate göre kendinizi ayarlayın denildi. Bence normalide budur.
Ama tabiiki resmi yazılarda bunun çok net bir şekilde açıklanması gerekirdi. Sonuçta tereddüt edilen hususlarda bile tereddütler var, buda ilginç.
Bide şöyle birşey ekleyeyim belki işinize yarar
Tereddüt edilen hususlar konusu açıklamalar
http://www.ankaraegitici.net/wp-content/uploads/2015/05/tereddüt.pdf
Burda şöyle diyor bakın......
8. BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için
(Sabah-Öğle) ayrı Öğretmen görevlendirilebilecektir. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir), ikili
eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir. 2 (iki) öğretmen
görevlendirilen okullarda, haftalık ders çizelgesinde aynı ders saatinde birden fazla öğretmene BT
Rehberliği görevi verilmeyecek şekilde ders dağıtım çizelgeleri hazırlanacaktır.
-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir. İki
öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır, örnek l - İkili
eğitim yapan A lisesine okulun bilişim teknolojileri öğretmeninin ve B ortaokulundan bir sosyal bilgiler
öğretmeninin BT rehberi olarak görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim
teknolojileri öğretmeni sabah devresinde, ders yoğunluğu öğle olan sosyal bilgiler öğretmeni öğle
devresinde görevlendirilecektir.
Örnek 2 - İkili eğitim yapan C lisesinin bilişim teknolojileri öğretmeninin BT rehberi olarak
görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim teknolojileri öğretmeni sadece sabah
devresinde görevlendirilecektir.
Özellikle kalın yazan yer. "İkili eğitim yapan okullar için mesela sabah ve öğle ayrı öğretmen görevlendirilecektir diyor. Eğer iki kişi görevlendirilemezse öğretmen tek devreye görevlendirilir" diyor. Yani 1 öğretmen sabahtan akşama kadar okulda kalmaz. Yani tek devre için taş çatlasın 35 saat okulda durur. Yani 8-5 çalışma gibi birşey yokkkkkkkkkk. Bazı işgüzar arkadaşlar soksun kafasına.