BTR 30 saat 40 saat muhabbeti?

Kodla Büyü

tcoalngsau

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar bu konuda artık iyice farklı uygulamalar ve bakanlığın net bir yazı çıkarmaması can sıkıcı olmaya başladı. Okulda eğitim öğretim saatleri içinde bekleyip 40 saat mesai yapanda var 30 saat mesai yapanda var.Bu konuda 40 saat için dilekçe ile ekders talebinde bulunan oldumu ? Cevap olarak ne verdi okul? Olumsuz cevaba karşılık mahkemeye olayı taşıyan oldumu? Bence bakanlık bilinçli olarak BTR çalışma saatlerini belirtmemektedir. Çünkü 40 saat dese ekders fazla ödemesi gerekecek , 30 saat dese okulda öğretmenin son derse kadar kalmasını sağlayamayacak. Özellikle liseler bu konuda mağdur bence.

Liseler bu konuda mağdurdur bence de. Ama artık kurs ücretlerinin 2 katına çıkmasına mütevellit şimdi her gün ortaokullarda ders 16.50 civarı bitiyor. Yani eğitim öğretim devam ediyor gibi düşünürsek sizce BTR 16.50'ye kadar mı durmalıdır?

yasarsahbaz' Alıntı:
Liseler bu konuda mağdurdur bence de. Ama artık kurs ücretlerinin 2 katına çıkmasına mütevellit şimdi her gün ortaokullarda ders 16.50 civarı bitiyor. Yani eğitim öğretim devam ediyor gibi düşünürsek sizce BTR 16.50'ye kadar mı durmalıdır?

Arkadaşlar gelen yazıları iyi yorumlamak gerek. Tereddüt edilen hususlarla ilgili yazıda diyorki Rehberliği eğitim öğretim saatleri içerisinde yapar diyor. Eğitim öğretim saatleri boyunca yapar demiyor. Yani ben ve benim idarecilerin anladığı ikili öğretim yapan bir okulda, eğitim öğretim saatleri içerisinde 30 saate denk gelecek şekilde görevimizi yapmak.

Şimdi bazı arkadaşlar 30 saat diye birşey yok felan diyecekler. Daha önce çıkan yazılarda 30 saat olayı net bir şekilde açıklanmıştı. Ancak daha sonra çıkan tereddüt edilen hususlar yazısında bu duruma yer verilmemiş. Buda bir kargaşaya yol açıyor normal olarak. Ben ilçedeki arkadaşlarlada, ildeki bazı görevli arkadaşlarlada görüştüm. Hocam 30 saate göre kendinizi ayarlayın denildi. Bence normalide budur.
Ama tabiiki resmi yazılarda bunun çok net bir şekilde açıklanması gerekirdi. Sonuçta tereddüt edilen hususlarda bile tereddütler var, buda ilginç.

Bide şöyle birşey ekleyeyim belki işinize yarar

Tereddüt edilen hususlar konusu açıklamalar
http://www.ankaraegitici.net/wp-content/uploads/2015/05/tereddüt.pdf

Burda şöyle diyor bakın......

8. BT Rehberliği görevi eğitim öğretimin yapıldığı saatlerde yapılacak, her bir devre için
(Sabah-Öğle) ayrı Öğretmen görevlendirilebilecektir. Normal eğitim yapan okullarda 1 (bir), ikili
eğitim yapan okullarda en fazla 2 (iki) öğretmen görevlendirilecektir. 2 (iki) öğretmen
görevlendirilen okullarda, haftalık ders çizelgesinde aynı ders saatinde birden fazla öğretmene BT
Rehberliği görevi verilmeyecek şekilde ders dağıtım çizelgeleri hazırlanacaktır.
-İkili eğitim yapan okullara her bir devreye (Sabah-Öğle) ayrı öğretmen görevlendirilecektir. İki
öğretmen görevlendirilememesi durumunda görevlendirme tek bir devreye yapılacaktır, örnek l - İkili
eğitim yapan A lisesine okulun bilişim teknolojileri öğretmeninin ve B ortaokulundan bir sosyal bilgiler
öğretmeninin BT rehberi olarak görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim
teknolojileri öğretmeni sabah devresinde, ders yoğunluğu öğle olan sosyal bilgiler öğretmeni öğle
devresinde görevlendirilecektir.

Örnek 2 - İkili eğitim yapan C lisesinin bilişim teknolojileri öğretmeninin BT rehberi olarak
görevlendirilmesi halinde; ders yoğunluğu sabah olan bilişim teknolojileri öğretmeni sadece sabah
devresinde görevlendirilecektir.

Özellikle kalın yazan yer. "İkili eğitim yapan okullar için mesela sabah ve öğle ayrı öğretmen görevlendirilecektir diyor. Eğer iki kişi görevlendirilemezse öğretmen tek devreye görevlendirilir" diyor. Yani 1 öğretmen sabahtan akşama kadar okulda kalmaz. Yani tek devre için taş çatlasın 35 saat okulda durur. Yani 8-5 çalışma gibi birşey yokkkkkkkkkk. Bazı işgüzar arkadaşlar soksun kafasına.

cyberyahya' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:
...Bazı işgüzar arkadaşlar soksun kafasına.
Yazdıklarınızın altını imzalıyorum. Geçmiş zaman zerre haz etmediğim bir müdüre mevzuatı anlatırken benimle başa çıkamayacağını anladığında "Ben bir de diğer müdürlere sorayım" demesi geldi aklıma. Acziyete bakar mısınız?

Oysa bilgi var, belge var. Tereddüt edilen hususlar, herşeyi açıklıyor. Görevlendirme şekli, zamanı,...vs. Okulundan ve çalışma ortamında memnun olan varsa mesai mefhumuna çok bağlı kalmaz, süreleri taşırabilir ya da idare ile olan bağına göre erken çıkabilir. Bugün erken çıkan görevli yarın uzayan bir iş için belki kendi rızasıyla, eğitim-öğretimin aksamaması için, cihazlar için, internet için,... 2 saat fazladan mesai yapacak. Bunları akıldan çıkarmamak lazım. Ve böyle bir arkadaşımız eminim ki özel hayatından bazı zamanları, mesai saati olmasa bile zaten okulu için harcıyordur. Yoksa, ille de "Mesai saatlerine bağlı kal" diyen ve dakikaları bile kamerayla izleyecek kadar sorun yapan bir idare için işe 1 dakika bile geç kalmam AMA mesai saatinin 1 dakikasını da fazladan harcamam, zamanımı onlara hediye etmem. Muhabbet bağı benim için çok önemli.

İDARESİ İLE SORUN YAŞAYAN ya da ZAMANI ÇOK KIYMETLİ OLAN ARKADAŞLARIMIZ ADI GEÇEN BELGEYİ İYİ OKUSUNLAR; YETİNMEYİP ÇIKTISINI CEPLERİNDE GEZDİRSİNLER DERİM...

yasarsahbaz' Alıntı:

sadece kendi kursumun olduğu zamanlar duruyorum 16.40a kadar. onun dışında 15.00'te çıkıyorum 7.ders bitiminde. normalde 09.00-15.00 çalışma saatim ama 2 gün ilk saatlere ders koyulmuş programı bir türlü oturtamadılar sesimi çıkarmadım ben de. mecburen erken geliyoruz napalım :D

cyberyahya' Alıntı:
yasarsahbaz' Alıntı:

Arkadaşlar gelen yazıları iyi yorumlamak gerek. Tereddüt edilen hususlarla ilgili yazıda diyorki Rehberliği eğitim öğretim saatleri içerisinde yapar diyor. Eğitim öğretim saatleri boyunca yapar demiyor. Yani ben ve benim idarecilerin anladığı ikili öğretim yapan bir okulda, eğitim öğretim saatleri içerisinde 30 saate denk gelecek şekilde görevimizi yapmak.

yanlışınız var şimdi bir daha okudum.örnek bile verilmiş. Son ders bitimine kadar kısacası okulda olmalı diyor

Ders 08:45 te başlıyor Anadolu Lisesindeyim 15:55 e kadar okuldayım ders saatlerinde 09-15 muhabbeti liselerde olmuyor

Şu işi 30 saat olarak neden yazmazlar görevlendirme evrakına anlamak mümkün değil. İdareciler kendi işlerini Btr'ye yıkma derdinde oldukları için yanaşmıyorlar bu 30 saat işine

tcoalngsau' Alıntı:
yanlışınız var şimdi bir daha okudum.örnek bile verilmiş. Son ders bitimine kadar kısacası okulda olmalı diyor
Hocam siz son dersten sonra da okulda kalmaya devam edip gece bekçisi ile de durabilirsiniz..
Hiçbir yazıda "son ders bitimine kadar okulda durur" diye bir ibare görmedim siz hangi yazıda gördünüz..? Yazıda ders saatleri içerisinde görevlendirilir diyor yani; 8.30 la 15.00 mi olur 16.00 mı olur bilmem ama o saatler arasında haftalık 30 saat olarak görevlendirilir.

"haftalık 30 saat olarak görevlendirilir." ibaresi hangi maddede? Keşke tereddüt edilen hususlarda olsa böyle bir madde

Adamlar öyle bir tereddüt edilen hususlar yazısı yazmışlar ki başlı başına tereddüt. Bu gidişle idarecilerinin insafına kalmaya devam edeceğiz

ben başka okula gidiyorum 3 gün. kendi okulumda 12 saat ders var. 3 gün öğleden sonraları ve sıkı sıkıya bağlı kalmamak üzere tabi bunda idarenin ve benimde karşılıklı iyi niyetlerimizle günleri geçiriyorum.

ama çalışma gün ve saatlerimizi hep 30 saat olacak şekilde planladık bu güne kadar...

Yine aynı muhabbet ve aynı konular. Daha önce kaç defa açıklandı. Hiç mi okumuyorsunuz siz. Ders + Btr toplam 30 saat. Bakanlığın yazısı var bununla ilgili.Btr de ders olarak ele alındığı için ders saatleri içerisinde olması daha uygun. Saatleri kendinize göre ayarlayın. Yabancı birisi burayı okuyunca bizi istediği gibi yanlış yaptırabilir. Her şey açık ve net. uzatmayın lütfen artık bu konuyu. Rezil olduk bu konuyla yeteri kadar.

lion26' Alıntı:
Yine aynı muhabbet ve aynı konular. Daha önce kaç defa açıklandı. Hiç mi okumuyorsunuz siz. Ders + Btr toplam 30 saat. Bakanlığın yazısı var bununla ilgili.Btr de ders olarak ele alındığı için ders saatleri içerisinde olması daha uygun. Saatleri kendinize göre ayarlayın. Yabancı birisi burayı okuyunca bizi istediği gibi yanlış yaptırabilir. Her şey açık ve net. uzatmayın lütfen artık bu konuyu. Rezil olduk bu konuyla yeteri kadar.
Bahsettiğiniz bakanlık yazısını ekler misiniz?

lion26' Alıntı:

Bilişim Teknolojileri RehberliğiGörevi(Tereddütedilenhususlar) 3.sayfa
B lisesinde eğitimin saat 16:00’da bittiği varsayılırsa ilgili öğretmen her gün saat 16:00’a kadar B lisesinde BT Rehberliği görevini yapacaktır. İlgili öğretmenin Salı günü A ortaokulunda dersinin saat 15:00’da bitmesi durumunda B lisesine ulaşımı dikkate alınarak haftalık ders çizelgesinde bu saat boş bırakılabilecektir. Bu hesaplamada ders saati hesaplaması yapılmayacak olup, B lisesinde eğitim- öğretimin bittiği 16:00 saati BT rehber öğretmeninin görevinin bittiği saat olacaktır.

2 yıldır BTR görevi almıyorum zaten 30 saat derse girince doğal olarak alınmıyor ama olsun birkaç söz etmem lazım. Şimdi bu okulun açık olduğu süreler içinde sürekli okulda kalmaya meraklı zümrelerim var. Bu kişiler bence gece bile okulda kalsınlar.

Yahu tereddüt edilen hususları kendinize haksızlık olacak şekilde çevirmeye ne kadar meraklısınız. Haftalık 30 saatlik bir ders çizelgesi hazırlatıp yine okul saatleri içinde okulda bulunmak bu kadar zor mu? Tam 1 yıl BTR olarak çalıştım 3 yıl önce bu yazı o zaman yeni yeni çıkmıştı. Müdür diretti okulun açık olduğu tüm saatlerde çalışacaksın diye bende o zamanki eğitici formatöre okulu arattırıp 30 saat çizelge hazırlanıp ona göre çalışılacak dedirttim.
Neyse okulda kalmaya meraklı arkadaşlar aynen devam etsin. İş bilenin kılıç kuşananın sözü geçerli benim için.

valla ben duruyorum 4buçuğa kadar çünkü kursum var haha :D yoksa hiç bi güç beni tutamaz geçen sene baştan söledim lisedeki müdüre 6saat çalışırım diye 9-3 die kural böle dedim isterseniz gidin sorun meme deyince tmm dedi :D yani taviz vermeyin konuşun baştan yoksa meb de insanları sömürürler günde 10 saat da çalışsan kimseye yaranamazsın bu sene 26 saat dersim var sadece yarım gün liseye gidiorm lisedeki müdür kızdı ben de durum böle naparsanız yapın dedim bakalım napacaklar :D

meb de bir mantık var oda şudur. görevlendirme "iş" verilen öğretmene 18 saat ekders yazılır. ister sizi valilikte görevlendirsin ister il koordinatörü ister müdür yardımsı görevlirmeniz varsa ders saatine bakılmaksızın 18 saat ekders ücreti alırsınız 43434. görevlendirme esaslarınızda çalışma saatleri belirlenmiş oda eğitim öğretim saatleri.
rehber öğretmen ile aynı yani. lisede yada orta okulda rehberlik öğretmeni nasıl çalışıyorsa sizde öyle çalışın. 9-3 8-4 bu sizin kurumunuza bağlı.

öncelikle ortaokullarda açılan takviye kurslarında btr kalırmı konusu kesinlikle kalmaz nedeni ise yetiştirme kursları hafta içi ders saatleri dışında açılan kurslardır bu kapsamda değerlendirilemez aksi halde kaldığımız her rehberlik saati için bizede iki katı ücret versinler diğeri ise liselerde çalışan arkadaşlar gerçekten b u konuda düzenleme yapılacağı ve çalışma saatlerinin 9-3 olacağı olması gerektiği vurgulanmalıdır ve bu yönde değişeceğini düşünüyorum

ordinaryus' Alıntı:
tcoalngsau' Alıntı:
Hocam siz son dersten sonra da okulda kalmaya devam edip gece bekçisi ile de durabilirsiniz..
Hiçbir yazıda "son ders bitimine kadar okulda durur" diye bir ibare görmedim siz hangi yazıda gördünüz..? Yazıda ders saatleri içerisinde görevlendirilir diyor yani; 8.30 la 15.00 mi olur 16.00 mı olur bilmem ama o saatler arasında haftalık 30 saat olarak görevlendirilir.

hocam dikkatli okuyun yazıyı okudum KISACASI son derse kadar okuldayız dedim..öyle bir ibare var demedim önce anlayalım sonra yazalım..Tereddür edilen hususlar yazısını iyice okuyun.Örnekle açıklamış ders 16 00 da bitiyorsa BTR nin 16 00 da görevi biter yazıyor.. 30 saat muhabbeti ile ilgili net yazı yok ama eğitim öğretim saatleri içinde okulda olur yaısı var..30 saat uygulamasını bizde isteriz ama müdür hocam yazı getir dedimi olmuyor işte.Adam bak burada örnekle açıklamış son dersin bitimi saat kaç ise o saate kadar okuldasın diyor.Lise de 15 30 ..

İl eğiticiler bu konuda adım atmalı.malesef illerdeki eğiticiler bıkmış ve üşengeç davranıyor bir çok konuda.

Benimde aklıma takılan bir sorum var .Bir kaç gündür pişman olmaya başladım görev istediğime .Henüz müdür yardımcısıylada konuşmuş değilim çalışma saatlerimi.24 saat dersim var zaten tahtalarla ilgileniyorum diye görev istedim kendi okuluma(keşke yapmasaymışım). 1 gün öğleden sonra 3 bir günde sabah 4 saatim boştu bu vakitlerde de kalmak zorundamıyım?Ben aralardaki boş derslerime 6 saat btr yazacaktım böyle yapamazmıyım? Yani Okulda normalde 36 saat ders var 30 saat dursam olmazmıki ,2 yıldır btr görevi almamıştım

Benim gittiğim lise 8de derse başlıyor 4.30 bitiyor. Biz ölelim o zaman..........

Arkadaşlar ben lisedeyim. Müdür yeni geldi. Ona daha önce 30 saat çalıştığımı görevlendirmemin bu şekilde olduğunu söyledim. Bana hiçbir yetde 30 saat ibaresinin olmadığını söyledi. Yine de malatya memdeki eğitici formatörü arayıp sorduğunu ve onun da okulların açık olduğu saatlerde formatör okulda olur cevabını verdiğini söyledi. Aradım teyit ettim adam bana hocam nerde yazıyor 30 saat diye cevap verdi.
Yani bizim eğitici formatörler bile müdürlere yağ çekmek için kendi zümrelerini satıyorlar.
Şimdi bana söyleyin resmi belge yok 30 saat diye memdeki eğitici formatör de öyle bir şey yok diyor. Peki ben neyi kanıt göstererek 30 saat diyeceğim.

rifatt' Alıntı:
Arkadaşlar ben lisedeyim. Müdür yeni geldi. Ona daha önce 30 saat çalıştığımı görevlendirmemin bu şekilde olduğunu söyledim. Bana hiçbir yetde 30 saat ibaresinin olmadığını söyledi. Yine de malatya memdeki eğitici formatörü arayıp sorduğunu ve onun da okulların açık olduğu saatlerde formatör okulda olur cevabını verdiğini söyledi. Aradım teyit ettim adam bana hocam nerde yazıyor 30 saat diye cevap verdi.
Yani bizim eğitici formatörler bile müdürlere yağ çekmek için kendi zümrelerini satıyorlar.
Şimdi bana söyleyin resmi belge yok 30 saat diye memdeki eğitici formatör de öyle bir şey yok diyor. Peki ben neyi kanıt göstererek 30 saat diyeceğim.

bizde bunu demeye çalışıyoruz hocam..Herkes ister 30 saati ama dayanak yok.

Arkadaşlar okullar derslerden sonra kurs merkezi olarak kullanlıyor. Siz kurs merkezine mi btr olarak görevlendiriliyorsunuz ki kurs olduğu saatlerde okulda bulunuyorsunuz. Biraz akıl yürütün kurs merkezi ayrı bir kurum gibidir

Koordinatör arkadaşlar bastırıp görevlendirme yazısına 30 saat ibaresini koydurmalılar. (Ör: Trabzon Bursa Bingöl Mem'ler gibi). Biz ortaokulda bile duramıyoruz 30 saat.

ben izmir il formatörünü aradım, " hocam 30 saate göre yap, itiraz eden olursa beni arasın" dedi. bende bu şekilde söyleyip 30 saat göre yaptım arayan falanda olmadı

Samsun da görev onayımızla birlikte örnek ders programı yollanıyor ve 35 saate göre planlanmış. yani 30 saat diye birşey yok malesef.

BBNET
Geri