BT Zirvesine BT’siz Katılım, Manisa MEM

Kodla Büyü

xk-2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Manisa MEM, Ankara’da 13-14 Nisan’da düzenlenecek GençTek Zirvesi için danışman öğretmen görevlendirmesi yapıyor; ancak gönderilenler arasında en az iki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni bulunuyor. Üstelik seçilen isimlerden birinin alanla doğrudan ilgisi olmadığını da biliyorum. Sürecin Manisa sorumlusu ise bir BT öğretmeni.(Seçimlerde etkisi var mıdır, bilmiyorum)
Konuyu sendikaya iletiyorum(eğitim iş, ulaşmak imkansız, mailleri okumuyorlar bile, il yönetimi ise bildiğin devlet dairesi)geri dönüş yok. Diğer sendikalarda da benzer durumlar yaşadım bu arada, yani al birini vur ötekine.
MEB’e bilgi edinme başvurusu yapıyorum, yine yanıt yok.
MEB in önemsemediği bir branş olduğumuzu biliyorduk, her gün bunu bir adım öteye taşıyorlar. Sendikaların ise öğretmenler umurlarinda bile değil, varsa yoksa siyaset.

• Beğen
Tepkiler: wes
Çalistigim okulun bilisim formatoru din ogretmeni.Notebookdaki hardiski degistiremiyor, 46 tahtaya ben pardus yukledim.Kucumsemek icin yazmadim.İlden denetlemeye geldiklerinde bu hocama tesekkur ettiler.Ben gorev istedim sen sinif ogretmenisin ne anlarsin demeye getirdiler.Mudur de arkadasa tesekkur etti.
6 Nisan tarihinde alan degisikliginden BÖTE olmak için basvuruyorum.Norm fazlasi, ek ders, ders kalkiyor umurumda bile degil.

Son düzenleme:
Dkab öğretmeni varken sen ne görevi istiyorsun hocam? Hayırdır? Bilişim verilecekse en âlasını verirler zaten
Haklısın hocam, kabahat bizim. Yöneticiliği bu kadar iyi yapan DKAB öğretmenlerimiz, bilişim konusunda da elbette bizden iyi olacaklar. Bir de şu uzay işine el atsalar, düşünsene uzaya gönderecek adam bulamadık hava kuvvetlerinden bir pilot göndermek zorunda kaldık. Heryere yetişemezler, anlayabiliyorum ama, kritik yerleri de bu kadar boşlamasinlar.

Çalistigim okulun bilisim formatoru din ogretmeni.Notebookdaki hardiski degistiremiyor, 46 tahtaya ben pardus yukledim.Kucumsemek icin yazmadim.İlden denetlemeye geldiklerinde bu hocama tesekkur ettiler.Ben gorev istedim sen sinif ogretmenisin ne anlarsin demeye getirdiler.Mudur de arkadasa tesekkur etti.
6 Nisan tarihinde alan degisikliginden BÖTE olmak için basvuruyorum.Norm fazlasi, ek ders, ders kalkiyor umurumda bile degil.
fazlası ile hakediyorsunuz.

Bu konudaki kişisel görüşüm, bahsettiğiniz kişiniz haram para kazanmasına vesile olmuşsunuz, o haramda sizin de payınız var ..

Btr veya yos okulda olmaz, sizden yardım istenir, eyvallah. Bende YOSu olmayan bir okula gidip tüm tahtaları Pardus'a geçirdim ama YOSu olan okuldan aradıklarında " o kişiye saygısızlık olur, işten anlamıyorsa niye YOS?" gibisinden bir cevapla konuyu kapattım.. kendisi yardım istise kılavuzluk yaparım ama tahtalara dokunmam (not: yardım mardım istemedi, 30-35 tahtayı Pardus yapmış, yazıcıları bile kurmuş)...
kendi günahlarım bana yeter de artar ..

Birde bu DinK öğretmeyle takıntısı olanları anlamıyorum.. başka branştan olunca sıkıntı olmuyor Dink olunca oluyor....

Görevlendirmelerin çoğu tanıdık çevreden yapılıyor, bu kişi müsait, gidip gelir, ilgilenir, insan ilişkileri iyi vb düşüncesiyle.. en azından çalıştığım yerlerde öyle..

Genelde etrafimizda ya cografya ya din ogretmenlerine norm fazlasi olmasin diye veriliyor sizin ders.

Hocam kimsenin Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi öğretmenleriyle sorunu yok, sorun bransimizin dolayısıyla bizlerin bu kadar aşağılanmasi. Kaldı ki olay özelinde bu arkadaşımı tanıyorum (aynı okuldayız)ve branşım üzerine bilgisinin olmaması sorun. Eleştirilen bu zihniyet!

Alsin, yapsin, helal olsun. Ama beceremediklerinde neden okul idaresi bana sormadan ilceye ismimi veriyor ve ben yapmak zorunda kaliyorum, sonra ona tesekkur ediliyor.

Hocam notebook hard diskini değiştirmek YOS görevi değildir zaten. Yapma zorunluluğu da yoktur. Nasıl yapıldığını bilse bile yapmamalıdır. Ama görevlendirmede maddeyi tam hatırlamıyorum ama işletim sistemlerinin çalışır ve güncel olması ile ilgili bir madde vardı.

Bence öncelikle okulda YOS varken tahtaları neden siz Pardus'a geçirdiniz onu sorgulamanız lazım. İş kendisinin göreviyse kendisi yapsın. Bilmiyorsa da öğrensin.

XK-2 hocam selamlar. Genç-Tek sadece bilişim öğretmenleri için tasarlanan bir proje değil. Her branştan öğretmen istekli öğrencileriyle beraber katılım sağlıyor. İzmir ilinde oldukça fazla diğer branş öğretmenlerinden katılım var.

Hocam teşekkür ederim, elbette öyle ama kapsayıcılık ayrı, uzmanlık ayrı. Bilişim zirvesinde uzman olanların öne çıkması gerekmez mi? Bakınız açıklamam çok net: seçilen arkadaş kendi okulumda ve ben onun bozduklarını tamir ediyorum, kendi iPad ine sertifika yükleyemeyecek kadar bilişim uzmanı. Bu bilgisiyle danışman olmayı hak ediyor mu sizce? Bu işin okulunu okumuş, yıllarca işi sadece bu olan kişileri değil de birilerinin istediği kişileri seçmek çok hakkaniyetli bir yaklaşım değil diye düşünüyorum.

Konuyu sendikaya iletiyorum(eğitim iş, ulaşmak imkansız, mailleri okumuyorlar bile, il yönetimi ise bildiğin devlet dairesi)geri dönüş yok. Diğer sendikalarda da benzer durumlar yaşadım bu arada, yani al birini vur ötekine.
MEB’e bilgi edinme başvurusu yapıyorum, yine yanıt yok.
MEB in önemsemediği bir branş olduğumuzu biliyorduk, her gün bunu bir adım öteye taşıyorlar. Sendikaların ise öğretmenler umurlarinda bile değil, varsa yoksa

Bu konu o kadar doğru ki. Hakkımızı savunan sendika ne yazık ki yok. ucunda siyasi bir durum yoksa duymazdan geliyorlar, ya da duymuyorlar. Al birini vur ötekine

ilksms
Geri