bt sinifini laptoplardan olusturmak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan pngphs
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

pngphs

Üye
arkadaslar bu konuda onerilerinize ihtiyacim var.bt sinifinin bazi bilgisayarlari cok eski ve bunlari yenisiyle degistirmeyi dusunuyoruz. desktop bilgisayar yerine bt sinifina laptop satin alalim diye dusunuyoruz. siniflarda laptop+kablolu mouse,klavye kullandirmamizin ne gibi dezavantajlari olabilir? ben ozellikle batarya omru konusunda biraz endiseliyim.dogru bicimde kullanabilirmiyiz sarz aletlerini emin degilim.sizler ne dusunuyorsunuz?

Monitöre gömülü sistemler var onlardan alsanız bence daha iyi olur Laptop hassas aletler bence çok çabuk bozarlar.

Hocam HATAY HACI ALİ NURLU KIZ TEKNİK VE MESLEK LİSESİ Bilgisayar Lab. nı Lenovo z500 21 adet oluşturduk.7 Ay oldu hala iyi ki bunu böyle yaptık diyoruz.Kolay gelsin.

Bana sorarsınız sizin çocukları bilmem ama bizimkiler kırarlar gibi geliyor. Özelikle de ekranı sonuna kadar açarak, ya da kapatırken arada kalem unutarak ekranı hallederler. Bir diğer olumsuz yanı da diğer öğretmenler bazı durumlarda sınıftan bilgisayar çıkarmak isteyebilirler (e-okul, sunu vs. için). Hırsızlık durumları da ortaya çıkabilir. Sonuçta çantaya atılıp götürülebilir ve eve götürmeden de satabilirler.

Artıları da var tabi. Fare/klavye,hoparlör derdinden kurtulursunuz. Kablosuz bağlantı ile kablolardan, bilgisayarların bataryaları 5dk bile dayansa, elektrik kesintisinde oluşan çökmelerden, ethernet kartı yanmalarından kurtulursunuz ki bunlar gerçekten her gün karşılaşılabilecek durumlar. Bir de elektrik tasarrufu da sağlarsınız..

biz de öğretmenler odasına notebook aldık.idarecimiz masaüstü olsun demişti ama suan çok memnunuz. kablolar azaldı özellikle.wi-fi de olunca. be bataryaları söktüm direk elektirikle çalışıyo. yoksa bataryalar hemen ölür

okulda teknik islerle ugrasan bi calisanimiz var o laptoplari masalara sabitleyecek,yani birinin laptoplarin pozisyonunu bile degistirmesi imkansiz olucak,cozum olarak boyle dusunduk biz. ekran icin neler yapabiliriz simdilik bi fikrim yok acikcasi,ekrani nasil sabitleyebiliriz bilmiyorum.fikri olan varmi veya internet cafelerde laptop kullananlar vardir acaba nasil bi cozumleri var bu konularda?

Hocam birisi hayrına bağışlamadığı sürece devlet okulunda bt sınıfına hiç bir şekilde dizüstü pc alınması taraftarı değilim. Öğrenci profilinizi bilmiyorum ama şimdiye kadar çalıştığım okullarda öyle pc olsa fena halde fiziksel zarar görürdü. Kullanıcı hatası sayıldığı için de garanti kapsamında olmayacaktı.

Dizüstü pc hem hırsızlığa daha kolay hedef olur hem de okuldaki işgüzar bir idareci-memur-öğretmene pc lazım olduğunda hemen bt sınıfından bir tanesini çıkarmak isteyecektir.

Aynı paraya daha fazla sayıda ve daha iyi donanım özelliklerine sahip masaüstü pc alabilirsiniz. Network Kablo karmaşası istemiyorsanız da wireless ethernet kartı takabilirsiniz.

fahrican' Alıntı:
Hocam birisi hayrına bağışlamadığı sürece devlet okulunda bt sınıfına hiç bir şekilde dizüstü pc alınması taraftarı değilim. Öğrenci profilinizi bilmiyorum ama şimdiye kadar çalıştığım okullarda öyle pc olsa fena halde fiziksel zarar görürdü. Kullanıcı hatası sayıldığı için de garanti kapsamında olmayacaktı.

Dizüstü pc hem hırsızlığa daha kolay hedef olur hem de okuldaki işgüzar bir idareci-memur-öğretmene pc lazım olduğunda hemen bt sınıfından bir tanesini çıkarmak isteyecektir.

Aynı paraya daha fazla sayıda ve daha iyi donanım özelliklerine sahip masaüstü pc alabilirsiniz. Network Kablo karmaşası istemiyorsanız da wireless ethernet kartı takabilirsiniz.

:++: öğrencinin muhatap olacağı donanımlar en çok klavye ve mouse. bunların değiştirilebilir olması lazım.

pngphs' Alıntı:
okulda teknik islerle ugrasan bi calisanimiz var o laptoplari masalara sabitleyecek,yani birinin laptoplarin pozisyonunu bile degistirmesi imkansiz olucak,cozum olarak boyle dusunduk biz. ekran icin neler yapabiliriz simdilik bi fikrim yok acikcasi,ekrani nasil sabitleyebiliriz bilmiyorum.fikri olan varmi veya internet cafelerde laptop kullananlar vardir acaba nasil bi cozumleri var bu konularda?

Laptoplarda kensington kilidi var hocam, masalara kitleyebilirsiniz çalınmasını önlemek için.

arkadaslar uzun ugraslar sonucu laptoplari aldik icerisine gerekli programlari kurup yerlestirdik ve masaya sabitledik.calinmaya karsi kensington kilidi kullandik,ogrencilerin laptopa zarar vermelerini onlemek icin de laptop un ekrani ve input output girisleri disindaki yerler icin kalin seffaf plastik yaptirttik bu plastik ayni zamanda laptopu masaya sabitliyor.ekranlarin belli bir acidan daha fazla acilmasini engellemek icin (kirilmaya karsi) ekranlarin arkasina yumusak plastikler yerlestirdik, hani kapi arkalarinda olurya duvara zarar vermemek icin heh iste ona benzer bisey.birer tane kablolu mouse ve klavye taktik,3. usb cikisi da cocuklarin kendi usb lerini takabilmeleri icin acik biraktik.simdiye kadar cok olumlu geridonusler aldik arkadaslar. 1.si ogrenciler ve veliler cok sevdi. 2.si acayip elektrik tasarrufu sagladik,masaustu pcler cok elektrik harciyomus. 3.su ve benim en hosuma giden kablo karmasasindan kurtulduk sinif super oldu suan.ozellikle ag kablolarini kaldirip atmak cok guzel bi duygu :D
cocuklar bilerek kalemi alip ta ekrana saplamadigi surece laptoplara hicbisey olmaz diye dusunuyorum.uzun vadede gorucez bakalim.ben cok memnun kaldim arkadaslar laptop konusunda,sizinle de paylasmak istedim.

pngphs' Alıntı:
arkadaslar uzun ugraslar sonucu laptoplari aldik icerisine gerekli programlari kurup yerlestirdik ve masaya sabitledik.calinmaya karsi kensington kilidi kullandik,ogrencilerin laptopa zarar vermelerini onlemek icin de laptop un ekrani ve input output girisleri disindaki yerler icin kalin seffaf plastik yaptirttik bu plastik ayni zamanda laptopu masaya sabitliyor.ekranlarin belli bir acidan daha fazla acilmasini engellemek icin (kirilmaya karsi) ekranlarin arkasina yumusak plastikler yerlestirdik, hani kapi arkalarinda olurya duvara zarar vermemek icin heh iste ona benzer bisey.birer tane kablolu mouse ve klavye taktik,3. usb cikisi da cocuklarin kendi usb lerini takabilmeleri icin acik biraktik.simdiye kadar cok olumlu geridonusler aldik arkadaslar. 1.si ogrenciler ve veliler cok sevdi. 2.si acayip elektrik tasarrufu sagladik,masaustu pcler cok elektrik harciyomus. 3.su ve benim en hosuma giden kablo karmasasindan kurtulduk sinif super oldu suan.ozellikle ag kablolarini kaldirip atmak cok guzel bi duygu :D
cocuklar bilerek kalemi alip ta ekrana saplamadigi surece laptoplara hicbisey olmaz diye dusunuyorum.uzun vadede gorucez bakalim.ben cok memnun kaldim arkadaslar laptop konusunda,sizinle de paylasmak istedim.
Hayırlı olsun bir iki tanede foto paylaşsan iyi olur bizimde inceleme fırsatımız olurdu. Şahsi endişem devam ediyor ama çocuklar lise ve sınavla alınan bir kitle ise çokta sorun olmayacaktır. Ortaokullar için ömürleri kısa olacaktır. Okul yatılı ise gene idare edilebilir ama eğer normal bir ortaokulsa masa ile birlikte sökmeye çalışırlardı. Okulun maddi durumu da iyi olmalı ki böyle bir riske girilmiş yada okuldaki öğrencilerin seviyesi gerçekten iyi. :)

Hayırlı olsun hocam. Peki hepsi aynı anda kablosuz ağa bağlanıyor mu? Çünkü modemlerin genellikle bir sınırı bulunuyor kablosuz bağlantı için. Bir fotoğraf da bekliyoruz sizden.

laptopların şarjını sökmeyin bilgisayarını elektrik dalgalnmarında ani elektrik gidip gelmelerinden korur özellikle hardisk için gereklidir.
birde içindeki kullanılan kimyasalın belli bir zaman ömrü vardır 3yıl civarı kullansanda kullanmasanda batarya ölecektir

bu kadar wifi yayını uzun vadede inşallah zarar vermez keşke kabloları sökmeseydiniz

hem ortaokul hem lise. 6.siniftan 12.sinifa kadar var. laptoplarin uzerini kapladigimiz seffaf plastik pek hos bi goruntu olusturmadigindan mudur bunlari kaldirmamizi istedi.bizde calinmaya karsi koydugumuz kilitleri,mouse ve klavyeleri koyucaz,bu hafta o isleri bitirir bitirmez fotograf yollarim hocam

pngphs' Alıntı:
hem ortaokul hem lise. 6.siniftan 12.sinifa kadar var. laptoplarin uzerini kapladigimiz seffaf plastik pek hos bi goruntu olusturmadigindan mudur bunlari kaldirmamizi istedi.bizde calinmaya karsi koydugumuz kilitleri,mouse ve klavyeleri koyucaz,bu hafta o isleri bitirir bitirmez fotograf yollarim hocam
FOTOĞRAF EKLEYECEKTİNİZ.

Hocam laba mutlaka kamera koyunuz. Bizim laboratuvar da 16 adet laptoptan oluşuyor. 2 yıldır sorunsuz çalışıyorlar.

BBNET
Geri