BT sınıfım hakkında fikir öneri yardım...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan rock
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

rock

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 10 yıllık, sıra sisteminde döşeli tarihi keysmartlarla dolu BT sınıfımı U sistemine çevirdim. 19 PC sığdırıyorum. Normalde 22 pc var ama zaten bi kaçında sıkıntı vardı. Gerçi çalışanlarında ya power tuşu göçmüştür, kimisini resete bağlamışımdır, hepsinin pili bitik tarih eskiye dönüyo vs. Neyse sıra sistem, zor oluyodu aralar dar yardım etmek bile zordu öğrencilere. Hikayeyi geçiyorum. Bu arada 15-16 tane de biyerden benimkilerle hemen hemen aynı donanımda pcler geldi (Biz eskiciyiz ya, neyse hiç olmayanlarımız da var şükür...). Bunların ramleri falan uyarsa birbirlerine aktararak sedece ram güçlendirmesi yapabilirim...
Keysmartlar 96 mb ekran kartı ve 512 ramli. Yeni gelenler de öyle sanırım..
1) 96 mb ekran kartı na win7 kurulur mu?
2) 1 GB ram e win 7 kurulur da, oldu ki yeni gelenlerle uyumlu olmadı da 512 kaldı ramler, 512 ram win7 kurulur mu?
3) 1Gb veya 512 mb, Win7 kurarsam hangi sürümünü kurayım kasmaması için? Home ultimate falan? Bizim için önemli bi kısıtlama var mı farklı versiyonlarda?
4) Ben haala Netop 3 kullanıyodum, Bu sistem için hangi sürümünü kullanayım? İlaçlı vs sağlam bi linkimiz var mı? 5.6.10 vs sürüm çok da önemli değil aslında..
5) Win 7 bende 32 bit ultimate var hazırda, yok daha alt bi sürüm kur derseniz hazırda linki olan verirse sevinirim. Yoksa google amcaya danışırız sorun yok.
6) XP anca gider derseniz onun için de bi link alırım yoksa ben ararım sıkıntı yok :D
7) Varsa fikirleriniz alabilirim, teşekkür ederim şimdiden

İşlemciniz nedir?
Win 7 için ekran kartı önemli değil, işlemciniz 2 Ghz üstü ve 1 GB RAM'iniz varsa Win 7 Professional kurabilirsiniz. İdare edecek seviyede bir performans elde edebilirsiniz.
Ancak 512 MB RAM yeterli değil, Windows XP'nin kurcalanmamış SP3 entegreli bir sürümü işinizi görecektir. Netop 5 falan kullanabilirsiniz.

İşlemciler fena değil, 3 e yakın dı sanırım. Performans beklentim yok sağlıklı çalışsın yeter, internet, office başka da bi işimiz yok. Netop 5 sistemime göre mi dediniz, Yenilikler farklar nedir bilmiyorum ama daha yenilerini kaldırmaz mı?

Bende bazı makineler 512 MB, bazısı 1 GB, bazısı da 2 GB, ben sistem farkı olmasın diye hepsini XP attım geçtim. Windows 7 kullanmak isterim ama lab karma olunca böyle olmasının yerinde olacağını düşündüm.

Gelelim sizin duruma. 1GB RAM de olsa sakın Windows 7 kurmayın! Sadece RAM miktari önemli değil, işlemci hızı ve RAM hızları da çok çok önemli. Windows XP'yi sevmem ama tıkır tıkır, sorun olursa imajdan geri yüklüyorum zaten.

VESTEL 512 MB RAM'li bilgisayarlarda XP, 7 ve 8 kullanmış birisi olarak size XP'de kalmanızı tavsiye ederim. + Office 2007 en sorunsuz Office yazılımı.

ahmetarif21' Alıntı:
neredeyse win9 çıkacak hala xp kurup anlatıyoruz...

Hocam ben de işte tam bu sebepden giriştim bu işe. XP ve Office 2003 var. 2007 bile kuramadım virüs kaynıyo. Format atmaya kalkıosun kimine atılıyo kimi yarıda kalıyo. Ders notu dağıtıyorum Office 2003 eve gidiyo 2007 ya da 2010. En azından office 2007 ve Win 7 görsünler istedim işte...

Hocam btr olduğum okulda keysmart vardı. 3.2 ghz işlemci ddr 400 ram destekliyor üzerinde 2x 256 ram vardı bende 1gb ram 2 tanede 256 lık ramleri takıp win 7 yükledim performansı gayet yeterli oldu. belki win 7 lite kursam daha güzel olcaktı ama oda çok sınırlı program arama veya windows dosya araması bile yok zorda kalınırsa süper bi windows lite 300 mb ram harcıyor. program kurunca 600mb a kadar çıkıyor. Ramleri dışardan alırsanız biraz maliyetli bi iş olur ama diğer pc lerinki uyarsa bence 1.5 gb ve üzeri ram olacaksa kurun windows 7 32 bit i gayet güzel çalışıyor. netopun win 7 için 6.12 sürümü olması lazım bunun altındakiler win 7 de çalışmıyor. forumda win 7 lite ve netop 6.12 olacaktı diye hatırlıyorum. bende de exper var hepsine win 7 yükledim lite versiyonunu tabi ve netopun 6.12 versiyonunu süper bi lab oldu. yada vistadan kurtulduktan sonra bana öyle geldi:)

Bu keysmartların anakartını da bilmiyorumki kaç mhz ram destekliyo, deneyip bakıcaz artık. Çok iş var çok...

işlemcileri iyi dediğinize göre aynı keysmartlardır. ddr 400mhz ram destekliyor ddr 2 diye heveslenmiştim bende ama maalesef değilmiş

BBNET
Geri