bt sınıfı için filtre programı lazım...

Kodla Büyü

bilgisayarmı

Site Gezgini
bt sınıfında sınırsız internet kullanıyoruz meb hattını idare kesti
sınırsız internet kullananlar hangi filtre programını tavsiye edersiniz.

kelebeketkisi' Alıntı:

yasakladığınız site isimlerinin listesinide paylaşabilir misiniz gözcü programı için
ayrıca bu programı her bilgisayara ayrı ayrı kurmam mı gerekiyor yoksa ağdaki ana bilgisayara
kurup burdan yönlendirebilir miyim

kullandığınız filtre programı ve ayarlamaları hakkında bilgi verebilir misiniz

ben k9-web protection programını kullanıyorum.ücretsiz ve süper bir program.
1.kelimeye göre filtreleme yapabiliyorsunuz.
2.kendi içinde medium,high gibi seviyeler var.bu seviylerin neyi kapasadığı yazıyor.default olarak medium seçili oluyor o bile yetiyor lab için(bfacebook,twitter gibi arkadaşlık siteleri yada phishing siteleri gibi siteler engelleniyor.
3.direk site engelleyebilyorsunuz.ben metin2,kral oyun gbi birkaç site daha ekliyorum.

programın tek sıkıntısı tek tek tüm makinalara kurmak ve hepsi için ayrı bir mail adresiyle üye olup şifre almak.birkere yaptım rahat ettim.
ama müthiş bir program.ben çok memnunum 30 makinaya kurdum.

şurdan indirebilirsiniz;

http://www1.k9webprotection.com/

Modem arayüz yazılımı destekliyorsa doğrudan modem üzerinden de filitreleme yapabilirsiniz. İster kelime bazlı, ister adres bazlı.
Örneğin :

Ekli dosyalar

• zyxelff6.jpg
    zyxelff6.jpg
    34.7 KB · Görüntüleme: 2,098
tdemirparmak' Alıntı:
Modem arayüz yazılımı destekliyorsa doğrudan modem üzerinden de filitreleme yapabilirsiniz. İster kelime bazlı, ister adres bazlı.
Örneğin :

Modem üzerinden filtreleme yaparsanız, 1-2 makina için etkilemeyebilir ama lab'da ya da tüm okulda internet anormal derecede yavaşlar.

grandmasterb' Alıntı:
ben k9-web protection programını kullanıyorum.ücretsiz ve süper bir program.
1.kelimeye göre filtreleme yapabiliyorsunuz.
2.kendi içinde medium,high gibi seviyeler var.bu seviylerin neyi kapasadığı yazıyor.default olarak medium seçili oluyor o bile yetiyor lab için(bfacebook,twitter gibi arkadaşlık siteleri yada phishing siteleri gibi siteler engelleniyor.
3.direk site engelleyebilyorsunuz.ben metin2,kral oyun gbi birkaç site daha ekliyorum.

programın tek sıkıntısı tek tek tüm makinalara kurmak ve hepsi için ayrı bir mail adresiyle üye olup şifre almak.birkere yaptım rahat ettim.
ama müthiş bir program.ben çok memnunum 30 makinaya kurdum.

şurdan indirebilirsiniz;

http://www1.k9webprotection.com/

:+1:

terminal bazlı çözümler yerine merkezi çözümler düşünülmeli. Okul para ayırabiliyorsa fortigate türü cihazlar, para çıkaramıyorsa endian diye ücretsiz bir yazılım mevcut. kurulumu ve yapılandırması gayet basit. webde videoları da mevcut. merkezi olarak tek ayarla tüm kurmun internetini filtrleyebilir, kimler nereye girmiş loglayablirsiniz. idarenin izin verdiği pclere msn gibi bazı uygulamaları kapatır bazılarıı açarsınız. trafiğin çökmememsi için download sınırı koyar, isterseniz vidoe gibi dostalrın indirilmesiin engelleyebilirsiniz. t

http://www.endianturk.org/ türçe destek site

kurumlşar için kişisel kullanım için geliştirlen yazılım çözüm değil.

Kubish isimli üyeye katılıyorum. Okul gibi kurumlarda terminallere kurulan yazılımlar geçici çözümler. Maddi imkanlar var ise desteğinin olduğu labris, fortigate ve junniper gibi çözümlerle merkezi filtre, güvenlik ve loglama çözümleri.
aksi takdirde her makine için kur yapılandır vs. kullanıcı bu yazılımı bir yolunun bulup devre dışı bırakabilir. Yada kendi dizüstü nün takıp kullandığında kontrol imkanı mevcut değil. merkezi çözümler her zaman daha güvenilir, daha işlevseldir.

Bir çok eğitim kurumunda endian ve ipcop yazılımları kullanılmakta. Özellikle endian firewall community sürümü ücretsiz olup kurulum yapılandırması gayet basittir. endianfirewall u tavsiye ederim. Konuya daha hakim olan arkadaşlar için ipcop yazılımı daha iyi bir çözüm. Bu iki yazılımla ilgili hazırladığımız eğitim videolarını http://banadersanlat.com/ sitesinde bulabilirsiniz. Başlangıçta bir kaç gününüzü alabilir ancak orta ve uzun vadede kurumunuz ve kendiniz için iyi bir bilgi birikimi olacaktır.

Değerli arkadaşlar benim okulumda Airties modem var, Modem üzerinden filtreleme yaptım ve mac adresilerinden sadece laboratuvarımdaki bilgisayarları seçtim diğer bilgisayarlar etkilenmiyor bu sayede ama sıkıntı şu; beş yada altı bilgisayar sadece internete girerse onlarda sorun yaratmıyor istediğim siteleri ve kelimeleri filtreliyor ama onbeş bilgisayarın hepsi aynı anda bağlanmaya çalışırsa hem internet çok yavaşlıyor hemde birkaç deneme sonrasında internet erişimi tamamen bloke oluyor bu konuda nasıl bir çözüm bulabilirim acaba, yardımcı olursanız sevinirim..

bt sınıfı için ben de filtre programı arıyorum
gözcü programını denedim ama bu programda yasak site listelerini indiremiyorum.
volsoft filtre programını denedim bu programda aşırı engelliyor sanki
filtre programı kullanan arkadaşlar hangisini tavsiye edersiniz

Fortigate firewall kullanıyoruz. şiddetle tavsiye ederim.network ve internet üstünde tam kontrol sağlarsınız. eğer biraz bütçe ayırabilirse okulunuz sizin ve okulunuzun yüzünü ağırtacak bir sistem. (fiyata pahalı, gerek yok diyenler; mesela birçok okulda sırf gösteriş olsun diye, bir eğitimsel katkısı olmayacak LCD büyük ekran tv lere birsürü paralar veriliyor hatırlatırım) sitesinden detaylı bilgi alabilirsiniz. (galiba şu anda 80 pc için olanları 1000Tl. civarında) kullanımla ilgili merak ettiklerinizi cevaplayabilirim.

hocam firewall öneririm :) eğer imkan yoksa bi makineyi feda edip yazılımla makinayı firewall yapabilirsin
direk portlarıda kapatabilirsin( msn vb engellemeler)

ben endian Firewall'u öneririm hemde free (kurulum ve çözmek zordur ama sonra her şey elinizin altında olur)
oldukça gelişmiş içerik filtreleme , anti spam , firewall , OpenVPN ve IDS gibi bir çok özelliği olan gelişmiş bir güvenlik duvarı.

para vermeyede gerek yok

inter filtre hocam net kafe programı tarzı kullanıslı ve guzel 60 makıne desteklıo nette mevcut :+1:

http://www.konya.bel.tr/temiznet/

bu sayfadan Konya Belediyesinin hazırlattığı TEMİZNET programını kullanabilirsiniz hocam. Ücretsiz, sistemi ve interneti kasmayan, otomatik database güncelleyen, isterseniz elle url ekleyip engelleme listesini düzenleyebileceğiniz bir program.

http://www.konya.bel.tr/temiznet/temiznet.exe buradan indirebilirsiniz.

Ayrıca bu programda zaman kısıtlamaları (internetin hangi gün hagi saatte aktif yada pasif olacağını düzenleyebiliyorsunuz.
program kısıtlamaları (bilgisayarda hangi *.exe dosyasının çalışıp hangilerinin engelleneceğini ayarlıyorsunuz)
ve de kelime filtreleme (örneğin engellenecek kelimelere "oyun" kelimesini eklediğinizde içerisinde "oyun" geçen bütün adresler ve sayfalar engelleniyor)
özellikleri mevcut.
Bu programı ebeveyn denetimi olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun hangi günler, hangi saatlerde internete erişmesini, zararlı ve kötü amaçlı sitelere girişini kontrol edebilir, hangi tarih ve saatlerde hangi sitelere girdiğini görebilir, isterseniz sizin belirlediğiniz kelimeleri içeren sitelere hiç ulaşamamasını sağlayabilirsiniz.

Ben BT Sınıfında bunu kullanıyorum. Öğrenciler fıtık oluyor, gereksiz hiçbir siteye ulaşamıyorlar.
Ayrıca programın admin şifresini bilmeden durdurmanız, kapatmanız, görev yöneticisinden işlemi iptal etmeniz mümkün olmuyor. ctrl alt del de bile görevi sonlandır yada işlemi iptal et dediğinizde admin şifresi soruyor.

sert_hard' Alıntı:
http://www.konya.bel.tr/temiznet/

bu sayfadan Konya Belediyesinin hazırlattığı TEMİZNET programını kullanabilirsiniz hocam. Ücretsiz, sistemi ve interneti kasmayan, otomatik database güncelleyen, isterseniz elle url ekleyip engelleme listesini düzenleyebileceğiniz bir program.

http://www.konya.bel.tr/temiznet/temiznet.exe buradan indirebilirsiniz.

Ayrıca bu programda zaman kısıtlamaları (internetin hangi gün hagi saatte aktif yada pasif olacağını düzenleyebiliyorsunuz.
program kısıtlamaları (bilgisayarda hangi *.exe dosyasının çalışıp hangilerinin engelleneceğini ayarlıyorsunuz)
ve de kelime filtreleme (örneğin engellenecek kelimelere "oyun" kelimesini eklediğinizde içerisinde "oyun" geçen bütün adresler ve sayfalar engelleniyor)
özellikleri mevcut.
Bu programı ebeveyn denetimi olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun hangi günler, hangi saatlerde internete erişmesini, zararlı ve kötü amaçlı sitelere girişini kontrol edebilir, hangi tarih ve saatlerde hangi sitelere girdiğini görebilir, isterseniz sizin belirlediğiniz kelimeleri içeren sitelere hiç ulaşamamasını sağlayabilirsiniz.

Ben BT Sınıfında bunu kullanıyorum. Öğrenciler fıtık oluyor, gereksiz hiçbir siteye ulaşamıyorlar.
Ayrıca programın admin şifresini bilmeden durdurmanız, kapatmanız, görev yöneticisinden işlemi iptal etmeniz mümkün olmuyor. ctrl alt del de bile görevi sonlandır yada işlemi iptal et dediğinizde admin şifresi soruyor.
Çok teşekkürler hocam, işte bu paylaşımdır.

Paylaşımınız için teşekkürler. Konya Belediyesinin hazırlattığı TEMİZNET programını öğrenci bilgisayarlarına kurdum. Bilgisayarlarda deepfreeze kurulu. Deepfreeze aktif durumdayken bilgisayarı başlattığımda Temiznet "firewall hatası" veriyor. İlginiz için şimdiden teşekkür ederim...

BBNET
Geri