http://www.konya.bel.tr/temiznet/
bu sayfadan Konya Belediyesinin hazırlattığı TEMİZNET programını kullanabilirsiniz hocam. Ücretsiz, sistemi ve interneti kasmayan, otomatik database güncelleyen, isterseniz elle url ekleyip engelleme listesini düzenleyebileceğiniz bir program.
http://www.konya.bel.tr/temiznet/temiznet.exe buradan indirebilirsiniz.
Ayrıca bu programda zaman kısıtlamaları (internetin hangi gün hagi saatte aktif yada pasif olacağını düzenleyebiliyorsunuz.
program kısıtlamaları (bilgisayarda hangi *.exe dosyasının çalışıp hangilerinin engelleneceğini ayarlıyorsunuz)
ve de kelime filtreleme (örneğin engellenecek kelimelere "oyun" kelimesini eklediğinizde içerisinde "oyun" geçen bütün adresler ve sayfalar engelleniyor)
özellikleri mevcut.
Bu programı ebeveyn denetimi olarak da kullanabilirsiniz. Çocuğunuzun hangi günler, hangi saatlerde internete erişmesini, zararlı ve kötü amaçlı sitelere girişini kontrol edebilir, hangi tarih ve saatlerde hangi sitelere girdiğini görebilir, isterseniz sizin belirlediğiniz kelimeleri içeren sitelere hiç ulaşamamasını sağlayabilirsiniz.
Ben BT Sınıfında bunu kullanıyorum. Öğrenciler fıtık oluyor, gereksiz hiçbir siteye ulaşamıyorlar.
Ayrıca programın admin şifresini bilmeden durdurmanız, kapatmanız, görev yöneticisinden işlemi iptal etmeniz mümkün olmuyor. ctrl alt del de bile görevi sonlandır yada işlemi iptal et dediğinizde admin şifresi soruyor.