Forumda okuduğum kadarıyla birçok kişi, yaşadığı durumlar hakkında foruma danışmış, yorum içeren ve belgelendirilmemiş başlıklar oluşmuş. Tüm haklarımızı bu başlık altında, "soru-cevap-belge" şeklinde toparlamış olsak fena olmaz mı? Ben 2 adet soru -cevap ile başlayayım, herkes aynı formatta, okulunda yaşadığı durumu ve çözümünü "BELGELİ" paylaşırsa, haklarımızın gasbını önleme açısından faydalı olacağı kanaatindeyim.
1-Ortaokulda çalışan bir öğretmen, 30 saat mi, 35 saat mi okulda bulunmak zorundadır?
CEVAP:
İlgili yazı:
Rehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar)
"7.BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders
çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir.
-BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile
gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın
belirtilmesini amaçlamaktadır."
Yorum: haftalık ders çizelgesi ortaokuldaki bir öğretmene 35 saat olacak şekilde verilemeyeceğine göre (ekders kısıtlaması), 30 saat çalışması gerekir.
2-Okulumda BTR görevim var, ders saatim 15'ten az(maaş karşılığı), başka okulda 15 saat dersi tamamlamaya yada başka branş dersleriyle tamamlamaya zorlanabilir miyim?
CEVAP: Hayır
İlgili yazı:
Konu: Bilişim Teknolojileri
"İl/ilçedeki öğretmen ve ders sayısı dikkate alınarak ders tamamlama görevi ihtiyacı
olduğunda BT Rehberliği Görevi bulunmayan öğretmenlere maaş karşılığı ders tamamlama
görevi öncelikle verilecek bu şekilde BT rehberliği görevinin verimli olarak yürütülmesi
sağlanacaktır. BT öğretmenine maaş karşılığı verilebilecek bir ders ücret karşılığı başka bir
öğretmene verilmeyecektir.
-Öğretmenin kadrosunun bulunduğu okulda aylık karşılığı ders görevi olmaması veya aylık
karşılığı ders görevini dolduramaması durumunda öğretmen BT rehberliği görevini
yapacaktır."
Yorum: Yoruma bile gerek yok.
1-Ortaokulda çalışan bir öğretmen, 30 saat mi, 35 saat mi okulda bulunmak zorundadır?
CEVAP:
İlgili yazı:
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Yenilik ve Eğitim Teknolojileri GenelMüdürlüğü
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Sayı : 89692170/903.99/248065 27/12/2012
Konu: Bilişim TeknolojileriRehberliği Görevi (Tereddüt edilen hususlar)
"7.BT Rehberliği görevi valilik onayı ile yapılacak ve görev öğretmenin haftalık ders
çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile gösterilecektir.
-BT Rehberliği görevinin, öğretmenin haftalık ders çizelgesinde “BT Rehberliği” adı ile
gösterilmesi; öğretmenin BT Rehberliği görevini ve varsa ders görevini yürüttüğü zamanın
belirtilmesini amaçlamaktadır."
Yorum: haftalık ders çizelgesi ortaokuldaki bir öğretmene 35 saat olacak şekilde verilemeyeceğine göre (ekders kısıtlaması), 30 saat çalışması gerekir.
2-Okulumda BTR görevim var, ders saatim 15'ten az(maaş karşılığı), başka okulda 15 saat dersi tamamlamaya yada başka branş dersleriyle tamamlamaya zorlanabilir miyim?
CEVAP: Hayır
İlgili yazı:
T.C.
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Sayı : 89692170/903.99/248065 27/12/2012MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
Konu: Bilişim Teknolojileri
"İl/ilçedeki öğretmen ve ders sayısı dikkate alınarak ders tamamlama görevi ihtiyacı
olduğunda BT Rehberliği Görevi bulunmayan öğretmenlere maaş karşılığı ders tamamlama
görevi öncelikle verilecek bu şekilde BT rehberliği görevinin verimli olarak yürütülmesi
sağlanacaktır. BT öğretmenine maaş karşılığı verilebilecek bir ders ücret karşılığı başka bir
öğretmene verilmeyecektir.
-Öğretmenin kadrosunun bulunduğu okulda aylık karşılığı ders görevi olmaması veya aylık
karşılığı ders görevini dolduramaması durumunda öğretmen BT rehberliği görevini
yapacaktır."
Yorum: Yoruma bile gerek yok.
Ekli dosyalar
Son düzenleme: