Herkesin duygusunda bir doğruluk payı var ve gerçekten çoğunluk olarak bilgisayar öğretmenleri mutlu değil. ben 10. yılımı çalışıyorum arkadaşlar. bu idarecilikte 2. senem. size tavsiyem mesleki doygunluğu elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ve meslek değiştirme olanağınız yoksa idareciliği düşünün. hem milletin yarım saatte yaptığı işi 10 dk da yaptığınız için vaktiniz bollaşacak hemde öğrenci ve öğretmene iyilik yapabileceğiniz bir kulvarda bulacaksınız kendinizi. tatil ve saat sıkıntınız olacak elbette ama birden fazla müdür yrd. olan okullarda arkadaşınızla paslaşarak da saat ve tatil konusunu yumuşatabilirsiniz.
Keşke bir defaya mahsus olmak üzere bize branş değişikliği hakkı sunsalar. aşık olduğum geometri ve matematiğe hiç düşünmeden geçerim.
Vallahi hocam sen kendinizi ezdirmeyin yazmışsın ama kendin ilçe mem in işlerine koşar olmuşsun.yanlış anlamayın gönül rızasıyla yaptığınız belli ama bana garip geldi açıkçası ilçe memin işleri bizi ilgilendirmez ki.meslekte 10. yılımı doldurdum.. yaklaşık 4 yıldır derse girmedim hep btr olarak görev aldım.. ders+btr gerçekten zor. çok bölünüyorsun hele ki son zamanlarda kodlama robotik vs. işin içine girince kendini geliştirmek içinde extra zamana ve çabaya ihtiyaç var. btr olarak çalışmaktan mutluyum diyebilirim; nöbet yok, sınıf yok, evrak işleri çok çok daha az, okula geliş gidişlerinin esnetme şansın var vs.. bir de şu var labların durumu oratada 30 kişilik sınıfa 15+1 labda ders anlatmaya çalışmak bence btr olamktan çok çok daha yorucu..!
btr olarak yapılması gereken veya sizden rica olarak istenen işlere gelirsek..
herhangi bir tören olduğunda laptopu projeksiyona ve ses sistemine bağlayıp gösterilecek metaryali laptoba kopyabilirim sorun yok bence..
idarenin işin içinden çıkamadığı yazılımsal bir konuya müdahale edebilirim sorun yok bence..
okulun web sitesini güncelleyebilirim sorun yok bence..
tahtalarda bir problem olduğunda müdahala edebilirim sorun yok bence..
kişisel pc problemleri için şunu yaparım.. şu gün şu saattte müsatim o gün bilgisayarınızı getirin derim... sorun yok bence..
ne biliyim bence böyle..
haa angaryalar olmuyor mu tabii ki de oluyor mesela ilçe memden oluyor şu an çalıştığım yerde... okulu arayıp hocanım bize bir uğrasın diyorlar mesela.. hemen arıyorum beni kim aramışsa sorunu öğreniyorum ve gerçekten o an gidemiceksem şu an gelemem işim var yarın sabah gelicem diyorum misal.. tamam diyorlar.. ya da mesela direkt ilçe mem müdürü arıyor cepten (off en sevmediğim.. çünkü teknoloji özürlü anlatsamda anlamıyor neyse) hocem ben yarın uğrıyım diyorum filan.. demem o ki bireysel işler ya da öğretmenlikle ilgili olmayan işler illa gelecek branşımız öyle bir branş maalesef ama sizin tavrınızda biraz insanlrın size olan yaklaşımı belirler.. zümrelerim ezdirmeyin kendinizii
![]()
ilçe mem de şöyle bir sorun var mesela bu dönemde 2 kez gittim bu arada outlook e-posta göndermiyordu.. (bu arada ilçede ki 2 bilgisayar öğretmeninden biriyim. diğer zümrem ortaokulda ve derse giriyor ve bebeği olduğu için btr olmadı bu dönem neyse) sorun ıp adresleri kara listeye alnımış bu arada bunun olabileceğini de buaradan öğrencdim seviyorum seni bbnet!! ildeki mebbeis yöneticisiyle irtibata geçtim ve aradan çekildim.. geçen hafta yine aynı sorun.. gittim ve ip black listte aslında networku tarayıp spam mail yayan bilgisayarı bulmak istiyorum ama onu yapabilen bir program bulamadım çokta araştırmadım açıkcası.. neyse bir şekilde ayarladım ve bir daha sorun olursa il mebbis yöneticisi ile irtibata geçip ip değiştirmek için ne yapmanız gerekiyor öğrenin dedim.. ayrıca bir bilgisayarcıya anlatın ağınızın taranması gerekiğyor dedim.. böyle.. bence dönemde 2 fena sayılmaz..Vallahi hocam sen kendinizi ezdirmeyin yazmışsın ama kendin ilçe mem in işlerine koşar olmuşsun.yanlış anlamayın gönül rızasıyla yaptığınız belli ama bana garip geldi açıkçası ilçe memin işleri bizi ilgilendirmez ki.
tam da içimden geçenleri yazmışsınız.Ben de 9.yılımı çalışıyorum.30 saat derse de girdim.8-17 formatörlük de yaptım.BTR de oldum.2 senedir de idarecilik yapıyorum.Ama hiçbirinden şu an girdiğim seçmeli matematik dersine girdiğim kadar zevk almadım.zamanında puanımız yeterken matematik öğretmenliği yazmadığımıza o kadar pişmanım kiHerkesin duygusunda bir doğruluk payı var ve gerçekten çoğunluk olarak bilgisayar öğretmenleri mutlu değil. ben 10. yılımı çalışıyorum arkadaşlar. bu idarecilikte 2. senem. size tavsiyem mesleki doygunluğu elde edemeyeceğinizi düşünüyorsanız ve meslek değiştirme olanağınız yoksa idareciliği düşünün. hem milletin yarım saatte yaptığı işi 10 dk da yaptığınız için vaktiniz bollaşacak hemde öğrenci ve öğretmene iyilik yapabileceğiniz bir kulvarda bulacaksınız kendinizi. tatil ve saat sıkıntınız olacak elbette ama birden fazla müdür yrd. olan okullarda arkadaşınızla paslaşarak da saat ve tatil konusunu yumuşatabilirsiniz.
Keşke bir defaya mahsus olmak üzere bize branş değişikliği hakkı sunsalar. aşık olduğum geometri ve matematiğe hiç düşünmeden geçerim.
Mrb arkadaşlar 4 yıllık öğretmenim. meslek liseli çıkışlıyım( bilgisayardan başka bişeyi seçemeyenlerin mezun olduğu dönemde mezun oldum) mecburi bil. öretmeni oldum. ama ben bir türlü sevemedim bil. sevemediğim içinde ilgimde yok ilgi olmayınca istekde olmuyor. mutlumuyum değil miyim bilmiyorum. öğretmen olmaktan mutluyum ama sanırım sorun branşta. çevremdeki bayan bil.öğretmeni arkadaşlarımla konuşuyorum hep aynı şikayetler. Zaten bayanlara çokda yakıştıramıyorum öyle kasa masa kaba saba şeyleri. yok kablo modem tamir rezillik yaaa. ama ne olacak emekliliğin 65 yaşında olduğunu düşününce daralıyorum nasıl geçecek bunca zaman bu branşla. Vallahi çok denedim ama bana sevimli gelmiyor.ne olur ki alan değişikliğnden mat.sınıf,türkçe,sosyalci olsak ne olur. ne olur yani![]()
Hislerime tercüman.Bir de idare sürekli derslerimi ayırıp birini ptesi birini cumaya verir.Blok yapılsın isterim aman hocam sen nasılsa hep burdasın program oturmuyor başka türlü denilir. offf gerçekten bıktım ve de yıldım. Ders son saatlere konulabilir blok derslerden arta kalan yerlere tek tek atılır.zaten seçmeli olarak hiç seçiilmez her sene norm fazlası oluruz btr olayına girmiyorum bile.Öğretmeniz biz tamirci değil evet ama bt sınıfında ders işleyeceksin, çocuk bilgisayarı açamıyor. Neden? Arkadan kablosu çıkmış es geçemiyosun. Öbürü diyo farem çalışmıyo. Neden? Yine kablosu çıkmış mecbur takıyosun. Öbürü diyor hocam internetim yok. Neden? Malum soket yerinden çıkmış. daha ilk başta bütün enerji gitmiş oluyo. Bu branş malesef böyle arkadaşlar. Kodlama eğitimi vereceksin, bilgisayarla yapacaksın bu işi ve bu sorunlar peşini bırakmayacak.
Bir bitmediniz arkadaş ya! 10 yıldır aynı hikaye..Nefret ediyorsan bırak arkadaş ya.
Sana ne ki sana mı düştü akıl vermek.Bir bitmediniz arkadaş ya! 10 yıldır aynı hikaye..Nefret ediyorsan bırak arkadaş ya.
Bence de.Sana ne ki sana mı düştü akıl vermek.
Madem çok seviyorsun bu başlık seni ilgilendirmiyor demek ki. ya meslek lisesinde çalışıyorsun bu kadar rahatsın,yada ortaokuldasın ama branşın bu durumu seni ilgilendirmiyor.
Sana ne ki sana mı düştü akıl vermek.
Madem çok seviyorsun bu başlık seni ilgilendirmiyor demek ki. ya meslek lisesinde çalışıyorsun bu kadar rahatsın,yada ortaokuldasın ama branşın bu durumu seni ilgilendirmiyor.