Boş ders Öğretmenimiyim !!

Kodla Büyü

penewitz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar az önce bizim müdür baş yardımcısı ile tartıştım. Nedeni iste sene başından beri sevk,rapor alan bir öğretmen varsa onun dersi boş geçmesin diye ya dersine giriyorum ya o sınıfı labaratuvara alıyorum. biraz öncede mdr yard. sı hocam bugün 3 tane hocamız yok onların öğrencilerini bil. labaratuvarına alalım dedi. bende dursunlar ama başında durmam dedim. oda hocam başında bekleyin dedi bende sinirlendim hocam ben boş ders öğretmeni değilim dedi. oda labaratuvarda oldukları sürece başında durmalısınız dedi. size sormak istediğim boş ders dahi olsa en azından başında bir öğretmenle bil labaratuvarına gelmeleri lazım değil mi bu boş ders olduğunda sizede böyle mi davranıyorlar

hocam çok saçma bir uygulama olmuş ne laba almak zorundasın ne de bakmak bu iş hatır gönül işi ile bir iki kere olur ama sürekli olmaz nöbetçi öğretmen baksın oda yoksa nöbetçi idareci sık sık kontrol etmek zorunda sizin sorumluluğunuz değil ki malesef bazı idareci arkadaşlar bizleri her işe koşturmaya çalışıyor joker eleman gibi siz keşke tavrınızı en başta koysaydınız.

Hocam Bt rehber Öğretmeni iseniz. Lab Kullanmak için gelen öğrencilere yardımcı olup başlarında durmanız gerekir.Bu boş derste de olur.Tenefüstede olur.Ama 3 sınıf birden laba almanız ve başında durmanız için kimse sizi zorlayamaz.Ödev araştırma vs gibi konular için girineleri alırsınız diğerlerini dışarı çıkarırsınız.Oyun oynayan buna benzer boş işler yapanları dışarı çıkarıp kapasiteye göre hareket edersiniz.Kolay gelsin.

Direnmezsen çok üzülürsün. Boş sınıflara girmek öncelikle nöbetçi öğretmen ya da idarenin görevidir. Sakın geri adım atma. Zehir olmasın yılların.

Bizimki lise olduğu için böyle şeyler olmuyor. Sizin Eğer lab. da olduğu sürece başında durmanızı bekliyorsa; Labda ders çalışan öğrencilere yardımcı olurum gerisine karışmam diyebilrsiniz. Siz öğrencilerin lab. a geliş gidişinden sorumlu değilsiniz. Ya da sınıfın tamamı gelmiş mi gelmemiş mi sizi ilgilendirmez. Çıkmak isteyen olursa yine sizi ilgilendirmez. .Böyle söyleyebilirsiniz.

Sağolun cevaplarınız için. Valla direndim birazda tartıştık. Ama mdr. yard. işin kılıfına uydurmuş labaratuvara alacam öğrencileri sizde başında durmak zorundasınız diyor bende ozaman başlarında bir hoca olsun ben labaratuvardayım zaten dedim sonra rica etti bende bişey demeden çıktım odadan ama laba alacam öğrencileri ve çıkacağım dışarı özellikle beni dışarda görsün ki bende bişey dediğinde başlarında öğretmen yok dicem.

hocam labı açık tutmak zorundasınız ama sizin boş derse girme gibi saçma bi zorunluluğunuz yok
sizin okulda sınıf öğretmenleri yokmu yada nöbetci öğretmen öncelik onların

bende şuan da boş dersi olan bir sınıfı aldım çocuklar vitamin den derslere baktılar,almak zorunda değilsiniz ama fazlada büyütmemek lazım,taş atıp kolum yorulmadı sonuçta,lab.da kontrol sizde olduğu müddetçe bir sıkıntı çıkmaz..

Hocam büyüktüğüm yok zaten ama bu bir değil iki değil sonuçta başkalarının işini yapmak biraz koyuyor insana o kadar neyse herkese kolay gelsin teşekkürler..

İki ucu da pis bişey bu. Öğrencinin dersi boş. Laboratuarı kullanmak istiyo haklı olarak. Lab da bizim sorumluluğumuzda. Yani başında durmak, öğrencilere rehberlik etmek zorundayız. Bu noktada malesef açık var. Yani Lab istenildiği zaman kullanılabilmeli. Ancak işte bu boş ders değerlendirmesi olarak görüldüğünde ve başına konulduğumuzda mide bulandırıyo. Çocuk gelsin araştırmasını yapsın eyvallah ama idare çocuğu başından savmak için labı kullandığı zaman sanki bi internet kafe işletmecisi gibi hissediyoruz kendimizi. Gerçekten sıkıntı verici bi durum. Ancak boş dersi olan sınıfların sorumluluğu nöbetçi öğretmendedir. Onların kontrolu nöbetçi öğretmenin görevidir. Nöbetçi öğretmen başlarında durmak zorundadır. Bence bu noktada şöyle cevap verilebilir. Bir öğrenciden sorumlu olmak için o öğrencinin yasal olarak size bağlı olması gerekir. Yani ya dersinizdedir ya da dersi boştur siz de nöbetçi öğretmensinizdir sizin mesuliyetinizdedir. Bu durumda farzedelim çocuğun başına bişey geldi. Ben neden böyle bi sorumluluğu alayım. Kaldı ki başına bişey geldi bu durumda nöbetçi öğretmen nerdeydi diye sorarlar. O gün ki nöbetçi öğretmen sorumlu tutulur. Nöbetçi öğretmenin ayık olması gerekir. Nöbetçi öğretmen görevini yapmadığı çocukların başında durmadığı için sıkıntı yaşar. Bence konuya böyle yaklaşmak gerekir. Nöbetçi öğretmen ders saatlerinde çocuklara bakmakla yükümlüdür.

Ya arkadaşlar müdür yada yrd. rica etmiş boş derslerde ilgilenirmisin diye bizde burada bazı şeyleri abartıyoruz. Yani 1-2 ders idare etsek elimize mi yapışır sayın hocalarım. İşim yoksa boş ders varsa ben kendım girmek istiyorum burada siz neden her şeye görev olarak bakıyorsunuz!!

Önceki okulumda ben de yaşamıştım böyle sorunları nöbetçi öğretmen diyoruz ama genelde nöbetçi öğretmenler derste oluyor. Yani hemen hemen bütün okullarda öğretmenler dersinin olduğu günlerde nöbet tutuyor. Ama yönetmelik ise tam tersini söylüyor. Bu arada hiçbir idareci de boş güne nöbet yazmaya cesaret edemiyor. Bence çözüm olarak her öğretmenin boş bir günü olmalı ve o gün de nöbet tutmalıdır ve ek dersini almalıdır. :+1:

Ben de boş dersler öğretmeniyim diyebilirim. Bi kaç kere ufak tartışmalar yaşadım bu yüzden. Boş derslerde laba almıyorum öğrencileri kimse öyle bişey de demiyor. O yüzden fazla sorun etmedim ben de. Fakat canımı sıkmıyo değil bu mesele.

BTR isen bilgisayar sayısı kadar öğrenciyle ilgilenmen gerekebilir hocam ama değilsen çık git okulda bile bulunma :)

Hocam öyle bir sorumluluğunuz yok. Çünkü başta nöbetçi öğretmen,devamında (eğer varsa) dersine branş öğretmeni giren sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı,müdür baş yardımcısı ve müdür diye gider bu silsile. Eğer müdür yardımcınız size sınıfın başında durmanız gerektiğini söylüyorsa isteğinize bağlı olarak durabilirsiniz. Durmak istemiyorsanız BTR bahanesiyle lab a göndermek isteyecektir. Bu noktada da ise çocuklara lab ı açmalısınız. Ancak unutmayın lab da durmak istemeyen, dışarı çıkan öğrenciler sizin sorumluluğunuzda olmaz. Yani öğrencilerin başında lab da durmak değil, lab da durmak isteyen öğrencilerin başında durmaktır göreviniz.

Ancak yine de bu gibi durumlarda tepkinizi de abartmadan ortaya koyarak boş sınıfa girebilirsiniz. Tercih meselesidir. Eğer söylenirse genelde girerim. Ancak bazende girmem. Bazen BT sınıfına alırım. Kırıp dökmeden halletmek lazım bazı şeyleri.

Bunlar BTR iseniz tabi. Değilseniz hiçbir sorumluluğunuz yoktur ve tamamen sizin tercihinize kalmış olur.

delikatliyam' Alıntı:
Ya arkadaşlar müdür yada yrd. rica etmiş boş derslerde ilgilenirmisin diye bizde burada bazı şeyleri abartıyoruz. Yani 1-2 ders idare etsek elimize mi yapışır sayın hocalarım. İşim yoksa boş ders varsa ben kendım girmek istiyorum burada siz neden her şeye görev olarak bakıyorsunuz!!

Hocam yazıyı tam okursan 1-2 ders değil senenin başından beri giriyorum diyorum bu sizce normal mi?

bekirweb' Alıntı:
Hocam öyle bir sorumluluğunuz yok. Çünkü başta nöbetçi öğretmen,devamında (eğer varsa) dersine branş öğretmeni giren sınıf öğretmeni, müdür yardımcısı,müdür baş yardımcısı ve müdür diye gider bu silsile. Eğer müdür yardımcınız size sınıfın başında durmanız gerektiğini söylüyorsa isteğinize bağlı olarak durabilirsiniz. Durmak istemiyorsanız BTR bahanesiyle lab a göndermek isteyecektir. Bu noktada da ise çocuklara lab ı açmalısınız. Ancak unutmayın lab da durmak istemeyen, dışarı çıkan öğrenciler sizin sorumluluğunuzda olmaz. Yani öğrencilerin başında lab da durmak değil, lab da durmak isteyen öğrencilerin başında durmaktır göreviniz.

Ancak yine de bu gibi durumlarda tepkinizi de abartmadan ortaya koyarak boş sınıfa girebilirsiniz. Tercih meselesidir. Eğer söylenirse genelde girerim. Ancak bazende girmem. Bazen BT sınıfına alırım. Kırıp dökmeden halletmek lazım bazı şeyleri.

Bunlar BTR iseniz tabi. Değilseniz hiçbir sorumluluğunuz yoktur ve tamamen sizin tercihinize kalmış olur.

btr'yim hocam artık güzel bir şekilde hallettim, mdr. yardımcısı göndermedi laba biraz alındı ama olsun sene başından beri ben bakıyorum çocuklara altta kaldıkça daha çok biniyorlar üstümüze...

Doğrudur hocam. İşler yürüsün diye bir iki kere yapınca görevimizmiş gibi yapışıyor üstümüze bazı şeyler.

delikatliyam' Alıntı:
ortaokulda 16 şube var ve hemen hemen hergün gelmeyen en az bir öğretmenimiz var. bu durumda benim full boş ders öğretmeni olmam gerekir herhalde.

delikatliyam' Alıntı:
ortaokulda 16 şube var ve hemen hemen hergün gelmeyen en az bir öğretmenimiz var. bu durumda benim full boş ders öğretmeni olmam gerekir herhalde.

bizim okulda rehberlik servisine aynı muamele var. resmiyette nöbetçi öğretmen ve nöbetçi müdür yardımcısının sorumluğudur bu. fakat okul içi huzur yol su elektrik olaylaı oluyor yani illa işin düşüyor tbu nedenle görevin olmadığını belirterek arada bir hatır için almanız hocam

Öğrencileri derse almak normal şartlarda önemli bir durum değil. Fakat işin ucunda kasıt olunca çok sinir bozucu olabilir. Ayrıca sınıf mevcutları kalabalık. Bilgisayar sayısı gönderdiği öğrenci kadar olmadığı için herkes zaten PC yi kullanamamakta. Ayrıca nöbetçi değilsek boş zamanımız olduğunda kendi okul işlerimizi düzene sokmak adına çalışmalar yamak istiyoruz. Her boş dersi olanı laba göndermeye kalkarlarsa işimiz iş. Bir de BTR iseniz okulunuzda bu durumu ayrıca kullanmak isterler. Eğer bu tarz problemler yaşıyorsanız kendi okulunuzda BTR istemeyin o zaman size zorla öğrenci gönderemezler. Malesef BTR adına altında ne olduğu belirsiz bir sistem içerisindeyiz.

capu' Alıntı:
Öğrencileri derse almak normal şartlarda önemli bir durum değil. Fakat işin ucunda kasıt olunca çok sinir bozucu olabilir. Ayrıca sınıf mevcutları kalabalık. Bilgisayar sayısı gönderdiği öğrenci kadar olmadığı için herkes zaten PC yi kullanamamakta. Ayrıca nöbetçi değilsek boş zamanımız olduğunda kendi okul işlerimizi düzene sokmak adına çalışmalar yamak istiyoruz. Her boş dersi olanı laba göndermeye kalkarlarsa işimiz iş. Bir de BTR iseniz okulunuzda bu durumu ayrıca kullanmak isterler. Eğer bu tarz problemler yaşıyorsanız kendi okulunuzda BTR istemeyin o zaman size zorla öğrenci gönderemezler. Malesef BTR adına altında ne olduğu belirsiz bir sistem içerisindeyiz.

Hocam BTR de o kadar da belirsiz bir şey değil aslında. Bilmiyorum benim okulumda ki idareciler öyle değil ama yani burada yapılması gereken bazı şeyler var.

1. Sana sürekli boş derse gir deniyorsa BTR görevlendirme yazısının çıktısını alıp sana derse girmen gerektiğini söylene okuması için verirsin.
2. Aranda sorun oluşuyorsa sendika yetkiline başvurabilirsin.
3. Derse yine girmez gerekli işlemleri yapması için( varsa tabii) res çekersin
4. Boş derslerde öğrencilerin labaratuvarı kullanımıyla alakalı olarak bence kullanmalarında bir sakınca yok. HEr boş derste lab a öğrenci gelebilir mi evet gelebilir. Fakat her boş dersde öğrenci gönderiliyorsa sende kendi adına bir çözüm bulabılırsın hocaml labda onarım yapıyorum vb. ;) yapmalısında bence
5. Bu tip olayların çoğuda BTR olarak bizlerin çoğu işten kaçmak istemesinden kaynaklanıyor. Ya arkadaşlar işten kaçmayın sadece sizin göreviniz olmasa bile yapın. İşten kaçtıkça idarecilerde kendi iç.inde bu hocamızın yaşadığı gibi adaleti sağlamak istiyorlar. Sorun burada..

BTR yan gelip yatma değildir.

Laboratuara almayacaksınız. Oyun oynuyorlar ve ders boş algılandığı için bilgisayarlara zarar veriyorlar diyeceksiniz,olsun derlerse alacaksınız ve sonra gidip 5 klavye 5 mouse lazım bozmuşlar diyeceksiniz bu böyle bir iki derken adamlar bakacak bu iş okulun bütçesine dokunuyor vazgeçecekler.

ismailt' Alıntı:
Laboratuara almayacaksınız. Oyun oynuyorlar ve ders boş algılandığı için bilgisayarlara zarar veriyorlar diyeceksiniz,olsun derlerse alacaksınız ve sonra gidip 5 klavye 5 mouse lazım bozmuşlar diyeceksiniz bu böyle bir iki derken adamlar bakacak bu iş okulun bütçesine dokunuyor vazgeçecekler.
:) :)

delikatliyam' Alıntı:
capu' Alıntı:

Hocam BTR de o kadar da belirsiz bir şey değil aslında. Bilmiyorum benim okulumda ki idareciler öyle değil ama yani burada yapılması gereken bazı şeyler var.

1. Sana sürekli boş derse gir deniyorsa BTR görevlendirme yazısının çıktısını alıp sana derse girmen gerektiğini söylene okuması için verirsin.
2. Aranda sorun oluşuyorsa sendika yetkiline başvurabilirsin.
3. Derse yine girmez gerekli işlemleri yapması için( varsa tabii) res çekersin
4. Boş derslerde öğrencilerin labaratuvarı kullanımıyla alakalı olarak bence kullanmalarında bir sakınca yok. HEr boş derste lab a öğrenci gelebilir mi evet gelebilir. Fakat her boş dersde öğrenci gönderiliyorsa sende kendi adına bir çözüm bulabılırsın hocaml labda onarım yapıyorum vb. ;) yapmalısında bence
5. Bu tip olayların çoğuda BTR olarak bizlerin çoğu işten kaçmak istemesinden kaynaklanıyor. Ya arkadaşlar işten kaçmayın sadece sizin göreviniz olmasa bile yapın. İşten kaçtıkça idarecilerde kendi iç.inde bu hocamızın yaşadığı gibi adaleti sağlamak istiyorlar. Sorun burada..

BTR yan gelip yatma değildir.
Önerileriniz gayet mantıklı. Ama işten kaçma konusu tartışmaya çok açık. 10 parmak da bir olmuyor. Bu müdür yardımcıları içinde geçerli. Genellemek mantıklı değil. Ama bir BTR için idare ile irtibat çok önemli. Şimdiye kadar 10 civarı okulda görev yaptım ve hiç bir olumsuz bir uygulama ile karşılaşmadım.

al çocukları sınıfa sende okulda bozuk olan bir bilgisayar bul ona program felan yükle işi uzun tut ders sonunda zaten 1 2 öğrenci sınıftaki fare klavye birşeyi haşat etmiş olur. Git idareden yenisini aldır bir vakit sonra yollamamaya başlıyorlar :P

Sene başından beri giriyorum.. Okulun da maşallahı var burnu akan rapor alıyor, her hafta muhakkak en az 1 raporlu öğretmenimiz var. Yarın da 2 kişi yok müdür bugünden haberini veriyor. Durum bu...

BBNET
Geri