capu' Alıntı:
Öğrencileri derse almak normal şartlarda önemli bir durum değil. Fakat işin ucunda kasıt olunca çok sinir bozucu olabilir. Ayrıca sınıf mevcutları kalabalık. Bilgisayar sayısı gönderdiği öğrenci kadar olmadığı için herkes zaten PC yi kullanamamakta. Ayrıca nöbetçi değilsek boş zamanımız olduğunda kendi okul işlerimizi düzene sokmak adına çalışmalar yamak istiyoruz. Her boş dersi olanı laba göndermeye kalkarlarsa işimiz iş. Bir de BTR iseniz okulunuzda bu durumu ayrıca kullanmak isterler. Eğer bu tarz problemler yaşıyorsanız kendi okulunuzda BTR istemeyin o zaman size zorla öğrenci gönderemezler. Malesef BTR adına altında ne olduğu belirsiz bir sistem içerisindeyiz.
Hocam BTR de o kadar da belirsiz bir şey değil aslında. Bilmiyorum benim okulumda ki idareciler öyle değil ama yani burada yapılması gereken bazı şeyler var.
1. Sana sürekli boş derse gir deniyorsa BTR görevlendirme yazısının çıktısını alıp sana derse girmen gerektiğini söylene okuması için verirsin.
2. Aranda sorun oluşuyorsa sendika yetkiline başvurabilirsin.
3. Derse yine girmez gerekli işlemleri yapması için( varsa tabii) res çekersin
4. Boş derslerde öğrencilerin labaratuvarı kullanımıyla alakalı olarak bence kullanmalarında bir sakınca yok. HEr boş derste lab a öğrenci gelebilir mi evet gelebilir. Fakat her boş dersde öğrenci gönderiliyorsa sende kendi adına bir çözüm bulabılırsın hocaml labda onarım yapıyorum vb.

yapmalısında bence
5. Bu tip olayların çoğuda BTR olarak bizlerin çoğu işten kaçmak istemesinden kaynaklanıyor. Ya arkadaşlar işten kaçmayın sadece sizin göreviniz olmasa bile yapın. İşten kaçtıkça idarecilerde kendi iç.inde bu hocamızın yaşadığı gibi adaleti sağlamak istiyorlar. Sorun burada..
BTR yan gelip yatma değildir.