Pilot okullarda 5. ve 6. Sınıflar mi yabancı dil ağırlıklı? 7. Ve 8. Sınıflar diğer ortaokullar gibi eğitim mi veriyor ?Hocam benim okul çoklu yabancı dil pilot uygulamasına geçti. Norm fazlası oldum. Zorunlu ders 5 ve 6.sınıflarda olmadığı için seçmeli dersi de norma dahil edememiş, sistemde ders sayısı 0 olmuş.
aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe normuna çekerler miHocam benim okul çoklu yabancı dil pilot uygulamasına geçti. Norm fazlası oldum. Zorunlu ders 5 ve 6.sınıflarda olmadığı için seçmeli dersi de norma dahil edememiş, sistemde ders sayısı 0 olmuş.
hocam ders yok ki her durumda hemen norm mevzusu açılıyor aba altından sopa gösteriyorlar o kadar iş yapıyoruz ama yarım saat geç gitsek hmm senin dersin şu kadar saatti değil mi falan gibi sorular soruyorlar hepimiz birleşip bu durum bir çözüm bulmalıyzBtr kadrosu olmadığı sürece norm sıkıntısı ilelebet olacak. Teknoloji çağında Bilişimin umursanmadığını görmek umudumuzu kırıyor. Keşke teknoloji tasarım gibi sınıflar ikiye bölünse hem norm 2 ye katlar hemde cok daha verimli ders işleriz.
benim okulda çoklu yabancı dil uygulamasına başladı. Ders saati 8 e düştü norm fazlası oldum. Seneye 6 larda da uygulandığında hiç ders kalmıyorHocam benim okul çoklu yabancı dil pilot uygulamasına geçti. Norm fazlası oldum. Zorunlu ders 5 ve 6.sınıflarda olmadığı için seçmeli dersi de norma dahil edememiş, sistemde ders sayısı 0 olmuş.
malesef yok hocam. bütün fatih projesi kurulumu tamamlanmış okullara BTRehber öğretmen kadrosu ihdas edilmesi dışında bilişim öğretmenlerinin çıkar yolu yok devletinde okulunda il ilçe memlerinde milli eğitiminde bilişim öğretmenlerininde işine yarayacak tek ortak nokta bu hatta. ders defalarca denendi ve bitti zaten olmasında zaten btr kadrosu gelse derse bağlı norm olmayacağı için rehber öğretmenler gibi en azından her dönem 2 -3 hafta geç gelen görevlendirmeler yüzünden ek derslerimizi eksik almayız.Arkadaşlar bizim branşta her geçen gün norm fazlası olan öğretmen sayısı artıyor bu durum hakkıda herhangi bir çalışma vb bişey yok mu?
aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe
Hocam 7 ve 8.Sınaflarda ders çizelgesi nasıl olur bilemiyorum.Bu uygulama geçen sene başladı.Bu uygulamada olan şu an 5 ve 6.siniflar var.5 ve 6 da bilişim dersi zorunlu değil. 5 ve 6.siniflarda toplam ders sayısı 0.Pilot okullarda 5. ve 6. Sınıflar mi yabancı dil ağırlıklı? 7. Ve 8. Sınıflar diğer ortaokullar gibi eğitim mi veriyor ?
Hocam idarecinin demesini diyorum.Diyor zorunlu ders 5 ve 6.siniflarda 0 gözüktüğü için seçmeli ders saati sayısını dahil edemedim.Biz dijital sanatları sadece 6.siniflarda secmistik.Yarin detaylı öğrenir bilgi veririm.aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe normuna çekerler mi
Hocam bende aynı durumdayım ingilizce öğretmenlerine toplantı yapıyorlar ara ara.O toplantılarda henüz 7 ve 8 lerin planı belli değil demişler.Bence birlik olup sesimizi duyurmamız lazım bu durum müzik ve resim öğretmenlerinin başına da gelicek çünkü onların dersleri de seçilmiyor aynı düzen devam ederse.Hocam 7 ve 8.Sınaflarda ders çizelgesi nasıl olur bilemiyorum.Bu uygulama geçen sene başladı.Bu uygulamada olan şu an 5 ve 6.siniflar var.5 ve 6 da bilişim dersi zorunlu değil. 5 ve 6.siniflarda toplam ders sayısı 0.
Birlik.olmak.mibiz mümkün mu sizceHocam idarecinin demesini diyorum.Diyor zorunlu ders 5 ve 6.siniflarda 0 gözüktüğü için seçmeli ders saati sayısını dahil edemedim.Biz dijital sanatları sadece 6.siniflarda secmistik.Yarin detaylı öğrenir bilgi veririm.
Hocam şu an okulda tek mağdur olan bilişim öğretmeni ben oldum.Tek norm fazlasi ben oldum.Çoklu yabancı dil pilot uygulamada 6.siniflarda resim,müzik ve beden duruyor.Hali hazırda diğer branşların hiçbiri mağdur olmadı.Birlik.olmak.mibiz mümkün mu sizce
hocam zaten tamir yapmıyoruz o işleri teknik servise yönlendirme konusunda profesyonel olarak idaremizi aydınlatıyoruz koçluk rehberlik yapıyoruz, yazılımsal olarak eğitimsel (eba-öba-diğer bütün eğitim uygulama ve yazılımları) olarak destek olabildiğimiz her konuda rehberlik edip yardımcı oluyoruz teknik servislik kısmı bilgisayarların okullara ilk girdiği andan itibaren 10 yıllık bir süreçti şu anda öyle bir şey yok. Yapan eski alışkanlıkları veya alışkanlıklarını devam ettiriyor demektir. Zaten Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin yetiştirilme amaçlarından başında öğretmenlere Teknolog olarak destek olması rehber olması vardı bu her ne kadar unutulduysada üniversitede eğitim alırken hocalarımız hep bunu söylerdi.Hakkımızı da arayamıyoruz ki btr normu diye bir şey tutturuyor bazı arkadaşlar değerli meslektaşlarım biz tamirci değiliz biz eğitim fakültesinde eğitim almış öğretmenleriz dersimize sahip çıkmalıyız. ben şahsen ders anlatmak istiyorum bunun için mi okudum diyorum yıllardır btr olmayıp iki okula görevlendiriliyor ben öğretmenim hakkımızı da aramayalız. yıllardır bir sürü proje düşünülüp rafa kaldırıldı sendikalar veya bizler bir yerden başlamalıyız. derslerimiz bu çağda çok önemli milyonlarca gence sahibiz içlerinde bir ikisi çıksa bir yazılım geliştirse şu an milyar dolarlar.
algoritma mantığını iyi kavrayan her birey için hayatın her alanında mesleği ne olursa olsun büyük yetenek
Hocam sizin bu düşündüğünüzü bende düşünüyordum.Fakat Hocam şartlar bizi bu halden soğuttu.inancim hevesim kalmadı.Artik diyorum tek çözüm BTR normu gibi birsey.Çunku ilk gözden çıkarılacak ders herseferinde bilişim oluyor.ve bu algı böyle devam edecek değişmeyecek.Emin olun bizim derse karşı olan algı değişmeyecek.Çözum BTR normu.Hakkımızı da arayamıyoruz ki btr normu diye bir şey tutturuyor bazı arkadaşlar değerli meslektaşlarım biz tamirci değiliz biz eğitim fakültesinde eğitim almış öğretmenleriz dersimize sahip çıkmalıyız. ben şahsen ders anlatmak istiyorum bunun için mi okudum diyorum yıllardır btr olmayıp iki okula görevlendiriliyor ben öğretmenim hakkımızı da aramayalız. yıllardır bir sürü proje düşünülüp rafa kaldırıldı sendikalar veya bizler bir yerden başlamalıyız. derslerimiz bu çağda çok önemli milyonlarca gence sahibiz içlerinde bir ikisi çıksa bir yazılım geliştirse şu an milyar dolarlar.
algoritma mantığını iyi kavrayan her birey için hayatın her alanında mesleği ne olursa olsun büyük yetenek