Bizim branşın sonu ne olacak?

Kodla Büyü
Hocam benim okul çoklu yabancı dil pilot uygulamasına geçti. Norm fazlası oldum. Zorunlu ders 5 ve 6.sınıflarda olmadığı için seçmeli dersi de norma dahil edememiş, sistemde ders sayısı 0 olmuş.

Hocam benim okul çoklu yabancı dil pilot uygulamasına geçti. Norm fazlası oldum. Zorunlu ders 5 ve 6.sınıflarda olmadığı için seçmeli dersi de norma dahil edememiş, sistemde ders sayısı 0 olmuş.
Pilot okullarda 5. ve 6. Sınıflar mi yabancı dil ağırlıklı? 7. Ve 8. Sınıflar diğer ortaokullar gibi eğitim mi veriyor ?

aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe normuna çekerler mi

turşumuzu kuracaklar en son. şaka bi yana kendi adıma ilk günden beri btr ye kadro diyorum. her kademeye zorunlu bilişim dersi olacak iş değil.

Btr kadrosu olmadığı sürece norm sıkıntısı ilelebet olacak. Teknoloji çağında Bilişimin umursanmadığını görmek umudumuzu kırıyor. Keşke teknoloji tasarım gibi sınıflar ikiye bölünse hem norm 2 ye katlar hemde cok daha verimli ders işleriz.

Btr kadrosu olmadığı sürece norm sıkıntısı ilelebet olacak. Teknoloji çağında Bilişimin umursanmadığını görmek umudumuzu kırıyor. Keşke teknoloji tasarım gibi sınıflar ikiye bölünse hem norm 2 ye katlar hemde cok daha verimli ders işleriz.
hocam ders yok ki her durumda hemen norm mevzusu açılıyor aba altından sopa gösteriyorlar o kadar iş yapıyoruz ama yarım saat geç gitsek hmm senin dersin şu kadar saatti değil mi falan gibi sorular soruyorlar hepimiz birleşip bu durum bir çözüm bulmalıyz

benim okulda çoklu yabancı dil uygulamasına başladı. Ders saati 8 e düştü norm fazlası oldum. Seneye 6 larda da uygulandığında hiç ders kalmıyor

yıllardır çözülemeyen bir sorun. 19 yıllık öğretmenim, her yıl bir umutla başlasam da yeni bir döneme... uzun sürmüyor bu.. norm belirleme zamanı gelince stres, yer karmaşası... keşke bir şeyler yapılabilse...

Bizim branştan ya da dersten umudu olan varsa hala acilen bir doktora görünsün.

Neredeyse atandığımdan beri norm fazlasıyım. Atayacakları okul bile kalmadı. Ankara il içi atamada 5 okul açıldı. Hepsi 200km uzağımda üstelik. Bir de resen atama çıkardılar şimdi.

Açıkçası artık dersimizin bir anlam ifade ettiğini düşünmüyorum. Şu akıllı tahtalar da olmasa herhalde bizleri zorunlu idareci yaparlardı veya alan değişikliği hakkı verirlerdi veya emeklilik hakkı verirlerdi.

En çok üzüldüğüm noktalardan biri ise, o kdar yıl üniversite oku, proje hazırla, paket program yaz, web tasarım öğren, robotik kodlama, yazılım geliştirme derken, geldiğimiz noktada çoğumuz köreldik malesef, emeğimiz hiç oldu. Yazık oldu gerçekten.

Bilmiyorum kimse bir şey yapmıyor. Yarışması, tubitağı, tahtası öğretmeni her işi halleden biziz. İşe yaramaz branş olan da biziz. Dahası kimsenin umrunda da değil. Bizim okul da çoklu dil programına geçecekmiş. Eskiden dernek bir şeyler yapardı o sayede dersler zorunluya dönmüştü. Şimdi onlar da umudu kesti galiba. Bu şartlar altında benim bir şey yapasım gelmiyor. Herkes nasıl tubitak, yarışma nasıl koşturuyor ne ile motive oluyor onu da anlamış değilim. Kendini kurtaran banane diyor bizim branşta. Herkes sessiz. Sendikaların umrunda da değiliz. Bilmiyorum her gün pişman oluyorum bu branşı seçtiğime.

Arkadaşlar bizim branşta her geçen gün norm fazlası olan öğretmen sayısı artıyor bu durum hakkıda herhangi bir çalışma vb bişey yok mu?
malesef yok hocam. bütün fatih projesi kurulumu tamamlanmış okullara BTRehber öğretmen kadrosu ihdas edilmesi dışında bilişim öğretmenlerinin çıkar yolu yok devletinde okulunda il ilçe memlerinde milli eğitiminde bilişim öğretmenlerininde işine yarayacak tek ortak nokta bu hatta. ders defalarca denendi ve bitti zaten olmasında zaten btr kadrosu gelse derse bağlı norm olmayacağı için rehber öğretmenler gibi en azından her dönem 2 -3 hafta geç gelen görevlendirmeler yüzünden ek derslerimizi eksik almayız.

Allah'a emanet hocam. Gidişat kötü. Sendikalardan istifa edin. Ülke geneli toplu bir istifa ses getirecektir. Başka yolu yok.

Yapmayın arkadaşlar. Teknofest Tübitak vs. yapmayın. Geçenlerde kodlama haftası varmış. Müdür bey soruyor bana kodlama haftasında ne etkinlik yapacaksınız? Hiç bir şey yapmayacam. Kodlamanın bilişimin değerini MEB bilmiyor ben değerini anlatacak etkinlik mi yapacağım dedim. Karşılık olarak sustu sen de haklısın hocam dedi olay bitti. İki yüzlülüğe bak ortada ders bırakma bir de kodlama haftası etkinliği işte okullara resmi yazı gönderip. Yapmayın arkadaşlar. Yapamıyorum bilmiyorum diyin. Yapsanız da dersler elden gidiyor yapmasanız da. Bari kendinizi hırpalamayin.

aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe

Pilot okullarda 5. ve 6. Sınıflar mi yabancı dil ağırlıklı? 7. Ve 8. Sınıflar diğer ortaokullar gibi eğitim mi veriyor ?
Hocam 7 ve 8.Sınaflarda ders çizelgesi nasıl olur bilemiyorum.Bu uygulama geçen sene başladı.Bu uygulamada olan şu an 5 ve 6.siniflar var.5 ve 6 da bilişim dersi zorunlu değil. 5 ve 6.siniflarda toplam ders sayısı 0.

aynı durum bende seneye olacağım.. "Seçmeli dersi norma dahil edememiş" kısmını anlayamadım.. bu durumda bizim normumuz 0 saate düşerse bizi ilçe normuna çekerler mi
Hocam idarecinin demesini diyorum.Diyor zorunlu ders 5 ve 6.siniflarda 0 gözüktüğü için seçmeli ders saati sayısını dahil edemedim.Biz dijital sanatları sadece 6.siniflarda secmistik.Yarin detaylı öğrenir bilgi veririm.

Hocam 7 ve 8.Sınaflarda ders çizelgesi nasıl olur bilemiyorum.Bu uygulama geçen sene başladı.Bu uygulamada olan şu an 5 ve 6.siniflar var.5 ve 6 da bilişim dersi zorunlu değil. 5 ve 6.siniflarda toplam ders sayısı 0.
Hocam bende aynı durumdayım ingilizce öğretmenlerine toplantı yapıyorlar ara ara.O toplantılarda henüz 7 ve 8 lerin planı belli değil demişler.Bence birlik olup sesimizi duyurmamız lazım bu durum müzik ve resim öğretmenlerinin başına da gelicek çünkü onların dersleri de seçilmiyor aynı düzen devam ederse.

Tek diyeceğim söz. Herkese sıra gelecek. Bugün bu konuda 3-5 kişi varsa, yarın 300- 500 olacak. Ben de dahil kimse kendisine dokunmadığı sürece bir şey yapmıyor, yapmayacak. MEB tarafında atıl durumdayız hep. Onlar da bizi ne yapacaklarını bilmiyor zaten.

Hakkımızı da arayamıyoruz ki btr normu diye bir şey tutturuyor bazı arkadaşlar değerli meslektaşlarım biz tamirci değiliz biz eğitim fakültesinde eğitim almış öğretmenleriz dersimize sahip çıkmalıyız. ben şahsen ders anlatmak istiyorum bunun için mi okudum diyorum yıllardır btr olmayıp iki okula görevlendiriliyor ben öğretmenim hakkımızı da aramayalız. yıllardır bir sürü proje düşünülüp rafa kaldırıldı sendikalar veya bizler bir yerden başlamalıyız. derslerimiz bu çağda çok önemli milyonlarca gence sahibiz içlerinde bir ikisi çıksa bir yazılım geliştirse şu an milyar dolarlar.
algoritma mantığını iyi kavrayan her birey için hayatın her alanında mesleği ne olursa olsun büyük yetenek

Hakkımızı da arayamıyoruz ki btr normu diye bir şey tutturuyor bazı arkadaşlar değerli meslektaşlarım biz tamirci değiliz biz eğitim fakültesinde eğitim almış öğretmenleriz dersimize sahip çıkmalıyız. ben şahsen ders anlatmak istiyorum bunun için mi okudum diyorum yıllardır btr olmayıp iki okula görevlendiriliyor ben öğretmenim hakkımızı da aramayalız. yıllardır bir sürü proje düşünülüp rafa kaldırıldı sendikalar veya bizler bir yerden başlamalıyız. derslerimiz bu çağda çok önemli milyonlarca gence sahibiz içlerinde bir ikisi çıksa bir yazılım geliştirse şu an milyar dolarlar.
algoritma mantığını iyi kavrayan her birey için hayatın her alanında mesleği ne olursa olsun büyük yetenek
hocam zaten tamir yapmıyoruz o işleri teknik servise yönlendirme konusunda profesyonel olarak idaremizi aydınlatıyoruz koçluk rehberlik yapıyoruz, yazılımsal olarak eğitimsel (eba-öba-diğer bütün eğitim uygulama ve yazılımları) olarak destek olabildiğimiz her konuda rehberlik edip yardımcı oluyoruz teknik servislik kısmı bilgisayarların okullara ilk girdiği andan itibaren 10 yıllık bir süreçti şu anda öyle bir şey yok. Yapan eski alışkanlıkları veya alışkanlıklarını devam ettiriyor demektir. Zaten Bilişim teknolojileri öğretmenlerinin yetiştirilme amaçlarından başında öğretmenlere Teknolog olarak destek olması rehber olması vardı bu her ne kadar unutulduysada üniversitede eğitim alırken hocalarımız hep bunu söylerdi.

Hocam sizin bu düşündüğünüzü bende düşünüyordum.Fakat Hocam şartlar bizi bu halden soğuttu.inancim hevesim kalmadı.Artik diyorum tek çözüm BTR normu gibi birsey.Çunku ilk gözden çıkarılacak ders herseferinde bilişim oluyor.ve bu algı böyle devam edecek değişmeyecek.Emin olun bizim derse karşı olan algı değişmeyecek.Çözum BTR normu.

BBNET
Geri