paranı geri çekebiliyorsun ama %10 kesinti oluyor. İstersen dondurup 5 sene sonra aynı miktarda alabiliyorsunuz. şahsen ben devam etmeyi düşünüyorum. İçmediğim sigara ve içki paramı bu şekilde değerlendirmiş oluyorum.kafkas' Alıntı:Hocam bence borca gir ev al araba al onu öde daha iyi ben 3 sene önce girdim3 taksit yatırdım 450 TL
Öyle kaldı :mrgreen:
Yanarım yanarım havadan 450 gitti, arkasını da aramadım![]()
serdemir' Alıntı:İçmediğim sigara ve içki paramı bu şekilde değerlendirmiş oluyorum.
acer50' Alıntı:sistemler devlet güvencesinde değil diyen yok, ama size vaad edilen kârlar güvencede değil, yani basit hesapla atıyorum sen 10 senede toplam 20 lira verdin, hesapladın 10 sene sonra 60 lira verecekler sana, bu senaryo. garantisi yok, 10 sene sonra sana 20 lira da verebilir, bu da kötü senaryo.
Hocam aynı durumdayız bende 7 yıldır ödüyorum 10000 küsüratı var bakmadım şimdi birikmiştir. Benim gibi para biriktiremeyenlere tavsiye ederim. Ha işin dini boyutu faizmiş harammış o kısımlarını düşünürsen kapitalist düzende aldığımız hava bile faizli neredeyseswanp' Alıntı:memur mantığı ile ekonomik verileri değerlendirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama bireysel emeklilik vb yöntemler akmasa da damlasın mantığı ile oluşturulmuş finansal donelerdir kardeş. sen buradan devasal karlar bekleyemezsin, girildiğinde 10 yıldan önce çıkmak deliliğin nirvanasıdır.Yaklaşık 10 yıldır ben 2 bireysel emeklilik ödemesi yapıyorum. fonda biriken para birinde yaklaşık 14bin TL.10.yıldan sonra çıkarsan yüzde 10 kesintisi ile toplu parayı alabiliyorsun. Ama temel mantık ilk 5 yıl yüksek ödeme yapmak yoksa ayda 70 tl ile olacak iş değil. Devletin 2023 planları arasında özel emekliik kurumlarını finanse ederek, avrupadaki sistemi ülkemize getirerek, kidem tazminatlarından kurtulmak. Olması gerekende budur zaten.
O yüzden yatırımın kötüsü olmaz, az da olsa kenara para koymak istersen ki bu ülke şartlarında olmak zorunda ben tavsiye ederim. 1,5 yıl sonra arabamı bireysel emeklilik sayesinde yenileyeceğim meselaBirde bu sistemler devlet güvencesindedir bilginize.
Saygılaar
adememre' Alıntı:Hocam aynı durumdayız bende 7 yıldır ödüyorum 10000 küsüratı var bakmadım şimdi birikmiştir. Benim gibi para biriktiremeyenlere tavsiye ederim. Ha işin dini boyutu faizmiş harammış o kısımlarını düşünürsen kapitalist düzende aldığımız hava bile faizli neredeyseswanp' Alıntı:memur mantığı ile ekonomik verileri değerlendirmek ne kadar doğru bilmiyorum ama bireysel emeklilik vb yöntemler akmasa da damlasın mantığı ile oluşturulmuş finansal donelerdir kardeş. sen buradan devasal karlar bekleyemezsin, girildiğinde 10 yıldan önce çıkmak deliliğin nirvanasıdır.Yaklaşık 10 yıldır ben 2 bireysel emeklilik ödemesi yapıyorum. fonda biriken para birinde yaklaşık 14bin TL.10.yıldan sonra çıkarsan yüzde 10 kesintisi ile toplu parayı alabiliyorsun. Ama temel mantık ilk 5 yıl yüksek ödeme yapmak yoksa ayda 70 tl ile olacak iş değil. Devletin 2023 planları arasında özel emekliik kurumlarını finanse ederek, avrupadaki sistemi ülkemize getirerek, kidem tazminatlarından kurtulmak. Olması gerekende budur zaten.
O yüzden yatırımın kötüsü olmaz, az da olsa kenara para koymak istersen ki bu ülke şartlarında olmak zorunda ben tavsiye ederim. 1,5 yıl sonra arabamı bireysel emeklilik sayesinde yenileyeceğim meselaBirde bu sistemler devlet güvencesindedir bilginize.
SaygılaarYatırımın iyisi kötüsü olmaz. İddaa oynayan yüzlerce öğretmen var benim tavsiyem parayı kumara yatıracağınıza yatırım yapın... Saygılar...
swanp' Alıntı:banka sistemine bulaşıp da lütfen hala burada faiz muhabbeti yapmayın. Hani faizsiz dediğiniz kar payı adı altında faiz alan Katılım Bankalarında bile 1 ay sonraki verecekleri kar payları oranları önlerindeki ekranda mevcuttur.
O zaman siz maaşlarınızı da bankadan almamanız gerekiyor. Sonuçta faiz para.Siz devletin bankalarla nasıl çalıştığını sanırım bilmiyorsunuz. hatta maaş farklarına hiç bulaşmayın çünkü içinde faiz oranı var.Hatta Banka promosyonlarına sakın yaklaşmayın bile
saygılar
buzmavi' Alıntı:bizde 3 yıldır garanti emeklilik var aylık 110 tl yatırıyoruz.vergide maaşa bi 20 tl gibi yansıyor.ama kalkacak diyorlar bu vergi olayını.kalktığında da başka bir çözüm gelecek sanırım.biz şu anda 5 ya da 10 yıl sonunda bu parayı çekmeyi düşünmüyoruz.Çocuğumuz var ilerde eğitimi için kullanırız dedik.çünkü aylık 100 tl nereye versen gidiyor.ama sen farkında olmadan 100 tl biryerde birikiyor.o zarar gören arkadaşlar bence takip etmemiş ya da erken ayrılmak istemiş.çünkü ilk bir kaç yıl bankanın dediği gibi para durduğu yerde artmıyor.çeşitli kesintiler var.iyi araştırın bu kesintiler her bankaya göre değişiyor.