RoboTek' Alıntı:devlet tarafından destekleniyor ve takip ediliyor.Firama batarsa diğer şirkete devrediliyor.Sistmde 10 yıl kalmak ve 56 yaşını beklemek gerekiyor.Öğretmenlikten daha fazla maaş ve erken emeklilik var.Mesela 36 yaşındayım 10 sene 115tl yatırırsam her sene %5 bu parayı artırdığımda ve 56 yaşını beklediğimde bu para bana 83.000tl getiriyor yatırdığım para ise şöyle böyle 15000tl diyelim fena değil.Öğretmenlikten iyi bence.
ScorpionM' Alıntı:RoboTek' Alıntı:devlet tarafından destekleniyor ve takip ediliyor.Firama batarsa diğer şirkete devrediliyor.Sistmde 10 yıl kalmak ve 56 yaşını beklemek gerekiyor.Öğretmenlikten daha fazla maaş ve erken emeklilik var.Mesela 36 yaşındayım 10 sene 115tl yatırırsam her sene %5 bu parayı artırdığımda ve 56 yaşını beklediğimde bu para bana 83.000tl getiriyor yatırdığım para ise şöyle böyle 15000tl diyelim fena değil.Öğretmenlikten iyi bence.
hocam hangi emeklilik o? link falan varsa bi zahmet verin inceleyelim. benim bildiğim ve duyduğum kadarıyla bireysel emeklilik o kadar da cazip değil.
:!: :!:ofkeli82' Alıntı:Vallahi kademeli faiz diyorlar. Emeklilik filan doğru avantajlı ama faizle oluyormuş. Bilmem arkadaşların bu konuda fikirleri nelerdir...
urumlu' Alıntı::!: :!:ofkeli82' Alıntı:Vallahi kademeli faiz diyorlar. Emeklilik filan doğru avantajlı ama faizle oluyormuş. Bilmem arkadaşların bu konuda fikirleri nelerdir...
memduhbey' Alıntı:arkadaşlar
bireysel emeklilik kesinlikle bir aldatmaca. yatırdığınız para en fazla 2 kat fazlası ile size geri dönüyor.
ikincisi size paranızın kaç lira birikeceğini söylüyor. fakat örneğin şu kadar yatırırsan sana o zamanki şu derece kademeden emekli memmur kadar emekli kadar maaş bağlayacağım demiyor ???????![]()
Neden acaba???????????????????
bende sizin gibi 2 yıl önce ev borcu için bütün altınlarımı 46 liradan bozdurmuştum. Genede 2 sene sonra bir çeyrek altının 160 lira olacağının garantisi yok. Ve söü geçen bir uluslar arası ekomi uzmanının konuşmasını dinledim. dediğine göre altıninecekmiş. Bu sene çin ve hindistan merkez bankaları yüklü miktarda altın alımı yapacağını duyurmuş, ve en son böyle bir alım 70 li yıllarda olmuş, o zaman altının eski fiyatıne gelmesi 5 6 sene sürmüş.yuzuakyener' Alıntı:Arkadaşlar uzun vadede altından daha karlı bir yatırım aracı göremezsiniz. Aylık bir limit belirleyin kendinize. Çeyrek altın olur, yarım olur, tam olur. Gelir gider durumunuza göre her ay altını alıp koyun kenara ve unutun onları. 15-20 yıl sonra paranızı 5e katlamazsa ben de bişey bilmiyorum.
Örnek vermek gerekirse iki yıl önce evlendim ve direk ev borcuna girdiğimiz için altınları hemen bozdurmak durumunda kaldık. O zaman 42 liraya bozmuşlardı çeyrek altını. Şimdi 80 küsür. 2 senede %100 kazancı hiçbir sistemde alamazsınız. Ne işlem ücreti var ne vergisi ne algısı. Birebir kazanç.
pakgun' Alıntı:bende sizin gibi 2 yıl önce ev borcu için bütün altınlarımı 46 liradan bozdurmuştum. Genede 2 sene sonra bir çeyrek altının 160 lira olacağının garantisi yok. Ve söü geçen bir uluslar arası ekomi uzmanının konuşmasını dinledim. dediğine göre altıninecekmiş. Bu sene çin ve hindistan merkez bankaları yüklü miktarda altın alımı yapacağını duyurmuş, ve en son böyle bir alım 70 li yıllarda olmuş, o zaman altının eski fiyatıne gelmesi 5 6 sene sürmüş.yuzuakyener' Alıntı:Arkadaşlar uzun vadede altından daha karlı bir yatırım aracı göremezsiniz. Aylık bir limit belirleyin kendinize. Çeyrek altın olur, yarım olur, tam olur. Gelir gider durumunuza göre her ay altını alıp koyun kenara ve unutun onları. 15-20 yıl sonra paranızı 5e katlamazsa ben de bişey bilmiyorum.
Örnek vermek gerekirse iki yıl önce evlendim ve direk ev borcuna girdiğimiz için altınları hemen bozdurmak durumunda kaldık. O zaman 42 liraya bozmuşlardı çeyrek altını. Şimdi 80 küsür. 2 senede %100 kazancı hiçbir sistemde alamazsınız. Ne işlem ücreti var ne vergisi ne algısı. Birebir kazanç.