bilgeinsan
Üye
Bilisimcilerden emekli olan ogretmen arkadaş varmi acaba
Yazım hatası olduğunu düşünüyorumEmekli olanlar emekli maaşlar nedir nasıl geçiriyorlar diye merak ettim
Mezara değil 65 e kadarAynen hocam kusura bakmayın cep telefonu hatası bu haliyle geçinemiyoruz 45 50 ile çok zor desene biz mezara kadar calisacagiz

bizim öğretmenlerden biri yeni eytden emekli oldu 2009da devlete geçmiş 20-30 yıllık çalışma hayatı var ama 24 bin bağlandı, 850bin de ikramiyeBilisimcilerden emekli olan ogretmen arkadaş varmi acaba
bir başka arkadaşıma 48bin bağlandı, aynı süre ama o hep meb.de çalışmış. Daha üstünü duymadım ama maalesef memuriyette emeklilik maaşları biraz düşükBen de eyt yi bekliyordum, gelsin hemen emekli olurum diyordum ama hala olamadım. Olacak gibi de görünmüyorumKademeliyi bekliyoruz

Bizde ilksan var mı hocam o sınıf öğretmenlerine özgü değil mi ?Böte mezunları ilk 2002 yılında başladı. ilk mezunlardan birisi olarak 24 yıllık öğretmenim. Normal şartlarda emeklilik uzak görünüyor. Ama bu kademeli emeklilik tam netleşirse düşünmüyor değilim. (İLKSAN ilköğretim öğretmenlerin BES sistemi diyebiliriz)
Aynı durumdayız hocam, tek fark ben 2003 Eylülde başladım. 2 yıl sonra kısmetse emekliliği hak ediyorum ama oğlum var bu yıl üniversite sınavına girecek. Üniversiteyi bitirdiği gün beklemem direk olurum.Öğretmenliğe başlama yılım 2004, ama 1999 yılında sgk girişim var. Dolayısıyla eyt bana vurdu. Ama memur emeklisi olabilmem için 25 yıl çalışmış olmam gerekiyor. 2029 yılında şartlar elverirse emekli olabileceğim.
Hayırlısı olsun hocam, sağlığınız ve enerjiniz yerindeyse devam.Ben de eyt yi bekliyordum, gelsin hemen emekli olurum diyordum ama hala olamadım. Olacak gibi de görünmüyorum![]()