biltek2007' Alıntı:
Aliosman_eser' Alıntı:
arkadaşlar bu taslağı okuyan ist koordinatörü deniliyordu... bu vatandaşa ulaşabilen yok mu... taslağın tam içeriğini öğrenelim... özgür hocam çok kısa bakabilmiş sanıyorum. belki onlar detaylı inceleme fırsatı bulmuşlardır... Özellikle çalışma saatleri mevzuunda...
EVet bu konu arada kaynadı. Bu önemli.
Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;
Özgür hocam, Bilge Hocam ve ben genel müdür yardımcımızın yanında bulunan taslağa bir süre bakma fırsatı bulduk, burada önemli nokta bizim baktığımız üç maddelik kısmın ortak fikir olduğunun söylenmesiydi. Umarım ki bu fikir ortakları( PGM-TTKB-EĞİTEK) bir değişiklik yapmadan taslağı işleme koyarlar.
(parantez içindekiler kişisel görüşümdür/yorumumdur)
burada dikkat çeken
a) Okullara normdan bağımsız birer bt alanı öğretmeni kadrosu verilmesi (zaten mevzuat uygun PGMyi icraata sevkediyor),
b) ilköğretim bt ders programının yeniden güncellenmesine yönelik yazılar vardı ( benim hoşuma giden kısımlardan biri mevcut programın yetersizliği giderilmeli),
c) Bakanlıkça belirlenecek 25 saatlik ders/etkinlik yıllık faaliyetleri gerçekleştirmeleri (bu kısım ek yazı ile açıklanacaktır),
d) Ekders ücretlerinin, mesleki ve teknik öğretmenlerdeki gibi değerlendirilmesi gerektiği (bu kısım ek yazı ile açıklanmalı),
e) bu öğretmenlerin bts, bt rehberlik, Fatih prj rehberlik vb görevlerinin verilmesi
f) BT öğretmeni olmayan okullarda, sınavla gelecek bir yılki etkinlikleri gerçekleştirmek üzere bir öğretmen görevlendirilmesinin yapılabileceği (burada sınav ibaresi çok kritik İstanbul ili için zaten alan dışı öğretmen ihtiyacı fazla değil ve bunların da belli bir sınavla görevlendirilmeli belirli bir standarta yarımcı olacaktır. Gönül isterki tüm okullarımızda bt öğretmeni arkadaşlarımız olsun olmayanlara atama yapılsın ama bunun güzel bir hayal olduğunu hepimiz biliyoruz en azından o görevi o sene için yapacak olanlar belirli bir sınavdan geçerlerse o zaman önüne gelenin bu işe el atması engellenmiş olabilecektir.)
Eğer hatırladığım başka birşey olursa bu başlıkta gene sizlerle paylaşırım ayrıca bu konuyu merak eden arkadaşlarım Eğitek'e giderlerse Tunay Bey bu metni birebirde öğretmenlerle paylaşmakta bir sakınca görmüyor ancak imzadan çıkmadan haklı olarak herhangi bir ortamda yayınlanmaması taraftarı.
Not

eğerli arkadaşlarım o süreçte hatta tam o gün farklı/kişisel işlerimin olması ve aklımın bir kısmının havada olması sebebiyle aklımda kalanlar malesef bu kadar.
Şimdi kızıp ne işin varmış ki diyenler olabilir ben bu forum içinde olan bazı edepsizlerin beni asabiyete sürüklememesi adına bu konuda yorum yapmıyacağım, çok kızan yada merak buyuran Cemal Taner hocama sorar öğrenir.