Bilişim Zirvesi Sonrası- Yorumlar- Beklentiler

Kodla Büyü
Bizim sorunlarımıza odaklanmış, siyasi amaç gütmeyen ve ortak hareket edebileceğimiz bir sendikamız olmasını hayal ediyorum. Hem mevcut sendikalara mesaj olur hemde sorunlarımız tek merkezden ele alınır. Bende bu amaçla kurulacak sendikaya üye olmaya hazırım...
 
TR61' Alıntı:
Bizim sorunlarımıza odaklanmış, siyasi amaç gütmeyen ve ortak hareket edebileceğimiz bir sendikamız olmasını hayal ediyorum. Hem mevcut sendikalara mesaj olur hemde sorunlarımız tek merkezden ele alınır. Bende bu amaçla kurulacak sendikaya üye olmaya hazırım...


+2 üye (ben ve eşim...)
 
sarix' Alıntı:
merhaba swordfish hocam yazdıklarınızı okudum ama aklıma takılanlar var
ilk mesajda bilişim eğitiminin artık zamanının geçtiğini bizlerin bilişim öğretmenliği görevimizin kalmadığını değişen zamanın şartlarına uyum sağlamadığımızı söylüyorsunuz
cep telefonunun eğitimimi olurbilgisayar öğretmenliği bitmiştir demişsiniz
ikinci mesajınızda bilişim eğitimini ilköğretim ortaöğretim ve mesleki eğitim olarak planlayalım demişsiniz
peki biz bilişim sendikası kurduğumuzda neyi yapmaya çalışacağız ; bilişim eğitimi gereklidir ve olmalımıdır yada yeni görevimiz eğitim teknologluğunun çalışma şartlarını özlük haklarını düzenlemeye çalışacağız

Selamlar sarix hocam,
sadece derslerin geri gelmeyeceği yönünde bi tahminde bulundum(nedenlerini de yazarak hala aynı fikirdeyim.)Bilişim teknolojileri eğitimi gereksizdir demedim.Üstelik dun panelin kayitlarini izleyince evet "cep telefonunun eğitimimi olurbilgisayar öğretmenliği bitmiştir" görüşümün ise biraz eksik ve yanlış olduğu kanatine de vardır vardım..
Pekala onceden PC kültürünü öğretme şeklindeki görev tanımımız tablet ve/veya bilişim kültürünü öğretme şeklinde evrilebilir.
Mesekçi olmadığım içinde bu konuda eksik kanıya sahip olmam da doğal zaten.Neden çıkıp bi BÖTE ci arkadaş demiyorki; hayır hocam, o öyle değil, düşüncen şu gereçlerle yanlış, bu tarafını eksik görmüşsün, dediğin öyle olmaz böyle olur demiyor ?Vallahi memnun olurum.
Kuralım dediğim BÖTE'ci arakdaşlardan oluşacak/ağırlıklı ilkoğretim-orta öğretim çalışma grubunun tamda işi bu aslında.
Ne olması gerekir nasıl olması gerekir bunları tartışması gerek..
Devlet diyorki; ben BT sınıflarıyla verdiğim bilişim eğitimini FATİH denen projeyle vermek istiyorum.
Bu noktada nerde durmalıyız ? Nerede durmamız bize reel bi getiri sağlar ? BT sınıfıyla verilecek bilişim eğitmini mi savunmalıyız yoksa FATIH le birlikte gelmesi gereken sistemin şekillenmesinde katkıda mı bulunmalıyız ? Niyazi beyin dediğide bu.. her kafadan farklı ses çıkca ortada ağırlık merkezi kayıyor ve vurulması gereken yere vuramıyoruz. ve muhatabınız sizi ciddeye almıyor.
İnsanlar fikirlerini söylerler tartışırlar, veriler değerlendirilir sonuçta ortak bi karara varılır ve herkezde bu kararın arkasında durur.
Karar yanlış olabilir inanın hiç problem değil.Ben katılmadığım çoğunluk kararını samimiyetle savunurum, doğruysa doğrudur zaten,yalnışsa hiç olmazsa bi sure yanlış olduğu görülür ve vazgeçilir.Ama bu parçalı yapıyla hiç bir yere varılacak gibi değil.

Mesleki eğitim durumu nizpeten biraz daha iyi.Ama orda da inanın bi çok eksik yalnış var..Mesleki eğitim çalışma grubuda bu konularda yeni yaklaşımlar ve görüşler uretir.
Bu gruplarıda Sendika çatası altında toplaya biliriz.

Sendika, özlük haklarımızı da savunur, yukarıdaki yazılanlarıda organize eder..Böylece birilerinin karşına çıktığımızda elimiz daha kuvvetli olur.
Aslında bu konuda diğer STK ların örgütlenmeleri kopyalanabilir, onların başarılı yontemleri bize uyarlanabilir..
Burası sonuç olarak forum.Yadığımız mesajlar bile bi sure sonra forumun derinliğinde kaybolup gidiyor..Cemal Beyin onceki mesajlarda yazdığı gibi, siteye giren bi çok kişinin haberi bile yok.Mail grubu denen bişey var sizce hangisi verimli ?
Örnek organizasyon : Linux Kullanıcıları Derneği ve listeleri.
 
Ben artık bişi yazmıcam :) Bu forumda ciddiye alınmayan iki adam var , biri ben biri de Buzkırıcı :)
 
Sayın hocam selamlar,
sarix' Alıntı:
liselerdede sayısal alanda belirli seviyede programcılık dersleri verilmeli,
:
Bu mesleki eğitmin işi, düz lisede yada fen lisesinde okuyan birsinin buna ihtiyacı varmı ? adam doktor olacak neden programlama öğretesin ki zorlayarak ? bari seçmeli deyin.
sarix' Alıntı:
bilişim eğitimi bilgisayar kullanmayı öğretmek değil yazılımların öğretilmesi gibi olmalı
:
Office paketi dışında son kullanıcının ihtiyacı olan uygulama yazılımlarından bir/bir kaçını örnek olarak verebilirmisiniz ?
sarix' Alıntı:
bizi cep telefonu kullanmayı öğretmekle ilişkillendirilmesine sinir oluyorum :verymad:
Bu ilişiki kurulurken katılmadığınız tarafları yazarsanız sevinirim.
 
şahsen sendika ve dernek gibi bir işin yürüyeceğini sanmıyorum yukardan bi hooyyttt gelir işler durur politik, diplomatik ne bilim ekonomik sebeplere bağlanır gider bu işler pek bize yarayacağını sanmıyorum :cry:
 
Taslağı inceleyenler taslakta ne olduğunu açıkladılarmı acaba yoksa benmi göremedim sayfalarda. İstanbul koordinatörü hocamız incelemişti sanırım açıklama yaptımı?
 
Cemal TANER' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
Gözünü kapayan yalnız kendine gündüzü gece yapar demiş . Hocam siz düşüncelerinizle bizlere ışık tutuyorsunuz.

Bir de işin şu boyutu var. BBnete login olduğunuzda ana sayfaya bir bakın. Kaç kayıtlı kullanıcı kaç misafir var. Ve bu misafirlerin kaçı BT öğretmeni. Ya da 80 bine yaklaşan üyenin kaçı BT öğretmeni. Yani burda dövüne şikayet eden, şu diyen bu diyen BT öğretmenleri tüm BT öğretmenlerini temsil eder mi gibi sorular da sormak lazım.

Gayrı memnuların devlet yıktıkları çok görülmüştür ama devlet kurdukları görülmemişlerdir.

Değindiğim konuya kimsenin dikkatini çekememişim zaten diyorum ben hep ben soğan suyu ile yazıyorum bu foruma .
İki haftadır Mersinde BT öğretmenlerine Dis4 kursunu veriyordum. Cumhur Hocam şahit, oradaki BT öğretmenlerinin en fazla %20 si BBneti biliyordu. Onları kötülemek anlamadında yazmadım. Dernek veya sendika kurulacak ama bu platformdan olsun Faceden olsun herkese ulaşmak mümkün mü?

Hocam şöyle düşünün eğer böyle bir sendika açılırsa ben bulunduğum ilçedeki bilişim öğretmenlerinin en azından yarısını üye yapacağıma inanıyorum. Bunu çok sevilip sayıldığımdanda söylemiyorum fakat çoğu arkadaşım ortak hareket edilemediğinden bahsediyor konuşmalarımızda dernek ya da sendika en azından bunu sağlar.

2. konu bu panelin bize çok fazla katkısının olmayacağı belliydi çünkü adamlar masa başında alıyor kararları ve yaptım oldu durumuna getiriyorlar. Bu panel gibi yerlerdede en fazla ağza 1 parmak bal çalıyorlar.
 
Cemal TANER' Alıntı:
Ben artık bişi yazmıcam :) Bu forumda ciddiye alınmayan iki adam var , biri ben biri de Buzkırıcı :)
Hocam yazmıycam, pes ettim demekle olmuyor. Bizimle uğraşanlar pes etmiyorsa bizim de pes etmememiz gerekiyor. Birçoğumuz yumurtanın kapıyı geçtiğinin farkında değiliz. Hala yumurta gelecek diye bekliyoruz. Ne kadar çok dile getirirsek o kadar çabuk sonuca ulaşırız. bu sayısal olarak ne kadar olduğu önemli değildir.

Önemli olan sonuç ve bu sonuca ulaşmak zorundayız.

İnanın bilişim eğitimi devam etse idi, bu FAtih projesi tıkır tıkır işlerdi. Fakat iş bu raddeye gelince kimsenin bu işi üstleneceğini sanmıyorum.

Devlet artık koyun gütmediğine uyanmalı. Tabi bizim bilişimciler de koyun olmadıklarına uyanmalı :)
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Merhaba,

"swordfish" hocama ve diğer hocalara saygılar ile bu mesajı yazarken ne kadar zorlandığımı belirterek ve yanlış anlaşılabilme risklerini de göze alarak sizlere bundan sonra ne yapılabileceği konusunda görüşlerimi bildirmek istiyorum. "Çok kendini önemsiyor..." diye gözükmemek için ayrı bir başlık oluşturmadım. Umarım aralarda kaybolmaz.

Öncelikle kısa ama gerçekçi yazacağım. Ne yazık ki günümüzde bazı "gerçekler" bazen ahlaki bile olmayabiliyor. Yazdıklarım acıtabilir; özür dilerim ama son bir yıldır yazmamak için kendimi hakikaten tuttum. Bazen çok sevdiğim insanların kırılacağını düşündüm ve bazen de çıkıp biri "sana ne" der diye geri durdum. Yazdıklarım benim olmasını istediğim, benim de tamamen katıldığım veya desteklediğim fikirler olmayıp acı gerçeklerdir. Aslında çoğu eleştirilerim kalbimin katıldığı güzel meziyetlerinizden ama aklımın gördüğü gerçeklerden kaynaklanıyor. Lütfen böyle biline.

Hakikaten çok yanlış bir mücadele veriyorsunuz. Günümüz yaşam şartları o kadar sert ve acımasız k birçok savınıza "bana ne!" tarzı cevap almanız çok doğal. Herşeyi içselleştiriyorsunuz, duygusal bir bakış açınız var. Hocamın söylediği gibi resmen "dövünüyorsunuz". Ve arada vurulması gereken konular kaynıyor, eriyor gidiyor.

Sıkı adamlar ile mücadele vermelisiniz. (Burada "sıkı" olmak gereğinde Abbas Bey gibi acımasızca eleştirmek veya yüzsüz olabilmek ve her koşulda sinirlenmeden tezini savunabilmek anlamındadır. Utanarak ekliyorum.) BBnet yöneticileri, Özgür Hocam gibi -melek gibi adam- veya tanıdığım ve yazılarını okuduğum kadarı ile "korsan" veya "ghost" gibi duygusal (aslında çok iyi insanlar ama günümüz mücadelerinde dezavantaj) insanlarla bu mücadele olmaz. Daha yırtıcı, daha acımasız yani daha "sıkı" adam lazım size. Videoları izlerseniz bir ara Abbas Bey "Ulan..." diyerek konuştu ve önünde masa olsaydı vururdu. Ve mücadelenizi mutlaka sendika veya dernek altında yapmalısınız. Bunun nedenlerini açıklayacağım.

Bu bir mücadele aslında çünkü sizin haklarınız gasp ediliyor ve mağdur ediliyorsunuz. Bunu bir bireysel hak mücadelesi olarak görmek lazım. Yoksa tezlerinizde eğitim açısından mantık veya neden arayarak giderseniz zorlanırsınız. "swordfish" hocamın da dediği gibi Dünya değişiyor, bilişim sektörü bir evrim içinde. %100 söylediklerine katılmasam da, evet tabletler ve taşınabilir cihazlar, klasik içinde hard disk ve MS işletim sistemi olan PC tipi bilgisayarlar yerine geçiyor. Zaten "Bilişim Öğrenmek için bilgisayar öğretmenine ne gerek var" anlayışı revaşta iken bu evrim sizi zorlar. Bundan vaz geçmek ve örgütlü mücadele etmeniz, eğer yapabilirseniz bir dernek oluşturmanız veya en iyisi sendikalarda mücadelenizi yürütmeniz daha doğru olacaktır. Şahsi düşüncemdir. Dernek kurmak isterseniz ayrıca yardımcı olmak isterim.

Mücadelenizde "haklı zemin" kavramıni bilmiyorsunuz. Her kafadan bir ses çıkıyor. Ben bile tüm kapsamı anlamış sayılmam. Neden bazıları öğretmen kalmak istiyor, bazıları formatör olmak istiyor ve bazıları da tamirci olmayı bile dert etmiyor. Anlaşılmıyor ve karışıyor. Bakın "haklı zemin" şudur. Analitik düşünmeniz lazım. Cevabı muatabınızın içinden de olsa "Bana ne?" diyeceği hiçbir savı ortaya koymamalısınız. Eğitek'in çözmesi mümkün olmayan birçok soruyu o vatandaşa sormak anlamsızdı. Olayı içselleştirmek, "yandık bittik" demek zaten kimsenin dinlediği birşey değil; bilesiniz. Acı, ama gerçek şu ki en azından BÖTE mezunları bence öğretmen olacaklar diye kandırılmıştır. Ama şöyle düşünün, Türkiye'de 4 yıllık üniversite bitiren birçok genç için durum aynıdır. Bu insanlar kandırılıyor. Biz insanları kandırıyoruz; her şehire "üniversite" açıyoruz, sonra bu binaların içini dolduracak öğretim görevlisi bulamıyoruz, hasbel kadar mezun etteiklerimize de istihdam sağlıyamıyoruz. Bu bugünün hükümetinin de sorunu değil, yanlış anlamayız. Bizim kültürde her yerde her alanda "mış gibi" yapmak ve gerçekten yapmamak gibi ciddi bir sorun var.

Haklı zemine sadece bir örnek vermek istiyorum. Karşınızdakini kendi silahı ile vuracaksınız. Örneğin duygusal serzenişler ve "benim çocuklarım..." diye başlayan anılar yerine kalkıp birinin "Kardeşim siz bir yandan güvenli internet diye tüm toplumu sarsacak önlemler, kısıtlamalar ve yasaklar getirmeye çalışıyorsunuz. Internet teknik olarak zaten engellenemez, yapmanız gereken internetin doğru kullanımını topluma ve özellikle gençlerimize anlatacak Bilişim Teknoloji Öğretmenlerini el üstünde tutmaktır." demektir.

Bunun gibi analitik düşündüğünüzde karşınızdakini vuracak tezleri savunmalısınız. Örneğin "620.000 öğretmene sizce kim bu kurmayı düşündüğünüz yeni teknik alt yapıyı öğretecek, kim bilgi ve iletişim teknolojilerinin yeni nesillere eğitim açısından hem katkı sağlaması, hem de bu teknolojilerin kullanımıyla oluşacak teknoloji birikiminin Türkiye için gelecekte katma değer oluşturması sağlayacak?" diye onların problemlerini yüz üstüne çıkarmanız lazım. Türkiye'yi tanımadığınızı görüyorum. "Yapacağız" denilen birçok şey en azından "yapılmış" gibi olur sonunda. Buna direnmek yerine bu işten Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri adına çıkar sağlamayı kurgulamak daha doğrudur. Otomotif sektörüne bir bakın, "yerli otomobil istiyoruz..." dendiğinde önce herkes kızdı, "Tüm Dünya'nın gıpta ettiği bir otomotaif sektörümüz var, nerden çıktı global bir dünyada %100 yerli.." diye başladılar. Şimdi ne oldu? Herkes verilecek teşvikler peşinde, söylemler değişti. Lütfen siz de sizi düşünün...

Katı konuştuğumun ve acımasız olduğumun farkındayım. Lütfen başta dediklerimi tekrar gözden geçirin.

Atanamayan veya atandığı halde absürd görevler yüklenilen hatta mobbing uygulanan öğretmenlere de sesleniyorum; kesinlikle umutsuz olmayın. Fatih Projesi inaşallah başlar ve inşallah 15 milyon öğrenciye o e-book'lar verilir. Her koşulda bilişim eğitimin içine daha fazla giriyor; bu kaçınılmaz. Sizlere daha fazla ihtiyaçları olacak, emin olun. Sizleri fellik fellik arayacaklar. Siz kendinizi yetiştirmeye bakın, bilişim üzerine her konuda. Baktınız öğretmenlik yapamıyorsunuz, değiştirin mesleğinizi. Günümüzde çok ideal olmak bazen mutsuzluk getiriyor. (Yine utanıyorum...)

Budan 1 veya maksimum 1.5 sene sonra Türkiye'deki iş arama, kadroya atama sistemleri tamamen değişecek. Örneğin bir kadroya atanırken Elektronik Mühendisi olmak yerine "Ağ Teknolojileri elemanı seviye 6" mesleki yeterlilik belgeniz olması yeterli ve şart olacak. Yani her alanda çalışabilirsiniz. Önününüz açık, hele gençseniz mutlaka her opsiyonu deneyin. Bellirli bir yaşta iseniz (55+) o zaman tavsiyem idareciliktir. Ama gençseniz inanın Türkiye'nin önü açıktır, karamsar olacak hiç birşey yok; olmamalı.

BBnet sonunda bir forumdur. Daha farklı organizasyonların sizin mücadelenizde daha başarılı olduğunu şahsen görüyorum. Dernekleşmek isterseniz dediğim gibi yardımcı olurum. Daha önce yaptığım teklifi tekrarlıyorum. Eğer bilişim sektöründeki tüm derneklerin toplandığı bir toplantıya gelmek isterseniz size konuşma imkanı sağlarım. Emre Alkin, Eczacıbaşı, TBD..vs herkes orada olacaktır. Üstelik by ayki Ankara'da. 28-28 Ekim.

Tekrar özür dileyerek, selamlar.


 
Bu mesajı okumadan lütfen yukarıdakini okuyun.

Bi kac saat once CEBIT'deki MEB standındaki gorevleriyle konuşurken iş dondu dolaştı ve BT sınıflarıyla Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin durumuna geldi,
Gorevli en son söyleyeceğini ilk önce söyledi, dediği şu
"Bastırısanız olur hocam. Yoksa zor."
Arkadaşlar proje daha tasarlama aşmasında, gelin doğru duzgun örgutlenelim bişeyler yapalım, bu kopruden once son çıkış..

Bu işi ateşleyecek gündeme taşıyacak sitenin moderatorleri, nasıl yapılacağı ne yapılacağı (onceki mesajlarda konuşuldu) için Niyazi Saral'beyden gerekli fikir ve onerileri alır başlarız.Nedersiniz pek kıymetli moderator arkadaşlar ?
 
Merhaba,

Dernek kurulması düşünüldüğünde yapılması gereken ilk iş öncelikle kurulu bir dernek altında örgütlenme çalışması yapmaktır. Toplantı organizasyonları ve STK kültürü açısından bu yararlı olur. Örneğin TBD veya bizim dernek veya bizim Federasyon TÜBİFED başlangıç için uygun olabilir. Dernek veya sendika dendiğinde insanların hemen çekindiğini görüyorum.

STK yapısında eğer tüm siyasi görüşleri dışarıda tutarsanız, "Din veya her türlü inanç dahil, hiçbirşeyi STK altında konuşmayacağız." diye temel ilke koyarsanız iş yürür. Bence temel sorun budur. Kurulacak STK sadece mesleğin sorunlarına ve özlük hakları mücadelesine yoğunlaşacaktır. Kişilerin tek tek herhangi bir siyasi görüşü, inancı veya benzeri her türlü farklı inanışı olabilir ama bu dışarıdadır. Arkadaşlar kendi aralarında konuşabilirler ama dernek olarak sadece Bilişim Öğretmenlerinin sorunları konuşulur. Sadece bu tür etkinlik yapılır. Bu yöntem zordur ve ilk anda insanların ideallerine ters gelebilir.

Örnek vermek istiyorum. Bizim dernekte Y.K olarak son Somali konusunda bazı arkadaşlar "Yardım toplayalım." dediler. Biz karşı çıktık, çünkü bu kadar haklı ve vicdani bir durumda bile temel ilkemiz açısından birlikte hareket etmemiz yine de doğru değildi. Ne oldu, dernekten dışarıda bir yemek esanasında birkaç genç arkadaşı uyardık bir sepet gezdirdiler ve gereğini yapmış olduk yine de... Sessiz ve kurumsal olmadan. Sonra duyduk ki yine böyle bir toplantıda havalara girerek yardım toplayan ve bazı kamu kuruluşu başkanlarından toplum önünde teşekkür alan STK'larda fazla toplamışık.

Bizim dernek örneğin kimseye plaket vermez, hiçbir siyasi ile görüşez, sadece bakan veya kamu kurum başkanları ile... Ama baın Fatih Projesi veya İnternet sansürü konusunda sadece bizim sesimiz farklı çıktı. Microsoft'u dava etmiş ve kazanmış ama yine de bu firmadan sponsorluk alabilecek tek derneğizdir :) Diğer bilişim STK'ları arasında "Yaramaz veya asi çocuk..." gözüyle bakarlar bize, ama bizim onaylamadığımız hiç birşey karar olarak çıkmaz.

Ama tüm çalışmalar, görüşler, basın açıklamaları ve etkinlikler sadece ve sadece tüzükte yazan ana konular ile ilgilidir. Temel prensip budur, eğer böyle çalışırsanız ve 5,000 üye sağlarsanız istediğiniz an bakanla konuşuacak kuvvetiniz olur.
 
Siz varken ne gerek var Hocam derneğe filan. Nasılsa işleri bizim yerimize yapıyorsunuz.
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Merhaba,

Dernek kurulması düşünüldüğünde yapılması gereken ilk iş öncelikle kurulu bir dernek altında örgütlenme çalışması yapmaktır. Toplantı organizasyonları ve STK kültürü açısından bu yararlı olur. Örneğin TBD veya bizim dernek veya bizim Federasyon TÜBİFED başlangıç için uygun olabilir. Dernek veya sendika dendiğinde insanların hemen çekindiğini görüyorum.

STK yapısında eğer tüm siyasi görüşleri dışarıda tutarsanız, "Din veya her türlü inanç dahil, hiçbirşeyi STK altında konuşmayacağız." diye temel ilke koyarsanız iş yürür. Bence temel sorun budur. Kurulacak STK sadece mesleğin sorunlarına ve özlük hakları mücadelesine yoğunlaşacaktır. Kişilerin tek tek herhangi bir siyasi görüşü, inancı veya benzeri her türlü farklı inanışı olabilir ama bu dışarıdadır. Arkadaşlar kendi aralarında konuşabilirler ama dernek olarak sadece Bilişim Öğretmenlerinin sorunları konuşulur. Sadece bu tür etkinlik yapılır. Bu yöntem zordur ve ilk anda insanların ideallerine ters gelebilir.

Örnek vermek istiyorum. Bizim dernekte Y.K olarak son Somali konusunda bazı arkadaşlar "Yardım toplayalım." dediler. Biz karşı çıktık, çünkü bu kadar haklı ve vicdani bir durumda bile temel ilkemiz açısından birlikte hareket etmemiz yine de doğru değildi. Ne oldu, dernekten dışarıda bir yemek esanasında birkaç genç arkadaşı uyardık bir sepet gezdirdiler ve gereğini yapmış olduk yine de... Sessiz ve kurumsal olmadan. Sonra duyduk ki yine böyle bir toplantıda havalara girerek yardım toplayan ve bazı kamu kuruluşu başkanlarından toplum önünde teşekkür alan STK'larda fazla toplamışık.

Bizim dernek örneğin kimseye plaket vermez, hiçbir siyasi ile görüşez, sadece bakan veya kamu kurum başkanları ile... Ama baın Fatih Projesi veya İnternet sansürü konusunda sadece bizim sesimiz farklı çıktı. Microsoft'u dava etmiş ve kazanmış ama yine de bu firmadan sponsorluk alabilecek tek derneğizdir :) Diğer bilişim STK'ları arasında "Yaramaz veya asi çocuk..." gözüyle bakarlar bize, ama bizim onaylamadığımız hiç birşey karar olarak çıkmaz.

Ama tüm çalışmalar, görüşler, basın açıklamaları ve etkinlikler sadece ve sadece tüzükte yazan ana konular ile ilgilidir. Temel prensip budur, eğer böyle çalışırsanız ve 5,000 üye sağlarsanız istediğiniz an bakanla konuşuacak kuvvetiniz olur.

ataması yapılmayan birçok arkadaşımızla birlikte bu fikre (dernek) destek veriyoruz.. :+1:
 
Cemal TANER' Alıntı:
Siz varken ne gerek var Hocam derneğe filan. Nasılsa işleri bizim yerimize yapıyorsunuz.

Cemal Hocam serzenişlerinizi anlıyorum. Haklısınız aslında. Hemen hemen herkes, farklı fikirlerde de olsalar aslında kendileri için gerekli mücadelenin farkında. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin örgütlü mücadeleye ihtiyacı var. Açık ve basit...
 
Bence sendika değil dernek kurulmalı. Kurulacak bir derneğe bt öğretmeni olmadığım halde üye olmaya, aidat ödemeye hatta yeri gelirse yönetim kurulunda yer almaya söz veriyorum. İsterseniz hep beraber dernek tüzüğünü yazmaya başlayalım.
 
Barış Manço rahmetlinin bir şarkısında dediği gibi İş başa düştü çocuklar deyip bu gece uyumuyacağım sabaha kadar yazacağım dernek tüzüğünü ama uzun süreliğine (4-5 yıl) yurt dışına gidecek olmam tüm uzun vadeleri planları aksatıyor. hadi bi el atıverin kurun şu derneği ....
 
Cemal TANER' Alıntı:
Bence sendika değil dernek kurulmalı. Kurulacak bir derneğe bt öğretmeni olmadığım halde üye olmaya, aidat ödemeye hatta yeri gelirse yönetim kurulunda yer almaya söz veriyorum. İsterseniz hep beraber dernek tüzüğünü yazmaya başlayalım.

Hocam şu anda kimden cevap bekliyorsunuz. Yani bu soruyu kime soruyorsunuz. Şunun için söylüyorum eğer böyle bir fikir benimseniyorsa daha önceki dernekler nasıl kurulmuşsa bununda öyle kurulması gerekiyor. Yani ilk önce bu işe kim öncülük edecekse o kişilerin bu işin yolu yordamı neyse ona göre bir plan yapıp bu planı açıklamaları gerekiyor muhtemelen. Bunun için Niyazi Bey in bu işlerden anlayan biri olarak neler yapılması gerektiğini anlatmasıyla başlayabilir bu olay. Daha sonra bu yapılması gerekenleri yapmaya gönüllü kişiler çıkacak ve prosedürü uygulamaya başlayacak. Ama ilk önce nasıl başlanır neler yapılması gerekir burada açıklanmalı bence.
 
Yazdım yazdım sildim . Yorum yok diyeceğim. Niyazi Hocama kolay gelsin. Bana pm atıp sitem eden arkadaşım da inşallah okur bu mesajı.
 
Niyazi SARAL' Alıntı:
Cemal TANER' Alıntı:
Siz varken ne gerek var Hocam derneğe filan. Nasılsa işleri bizim yerimize yapıyorsunuz.

Cemal Hocam serzenişlerinizi anlıyorum. Haklısınız aslında. Hemen hemen herkes, farklı fikirlerde de olsalar aslında kendileri için gerekli mücadelenin farkında. Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerinin örgütlü mücadeleye ihtiyacı var. Açık ve basit...
Bunu anlamak bu kadar zor mu arkadaşlar?
 
Cemal hocam,
18:07 de başlamışsın, 20:24 de havlu atmışsın, kurbanın olayım sayın hocam biraz erken olmamış mı ?
Bari vazgeçtin (ben inanmıyorum ama ) silmeseydin buraya gonderseydin, bizde yorumlar değerlendirirdik vs. :)
Bu uzun soluklu bi iş.

Arkadaşlar Niyazi Saral hocamızın bu başlık altındaki yazığı mesajlara dikkat edilir ise, harektin ana felsefesine ilişkin bi çok şeyin karşılığı o mesajlarda var.
Sonraki sureci burda birlikte yazışarak kararlaştırmamız gerek.
Cemal hocam başlangıç noktası oalrak tüzük metni işaret etmiş ki katılıyorum.
İnsanlar net amaçlardan haberdar olsun, neye uye olacaklarını bilsinler.

Tüzüğü yazmak için çalışma grubu kursak ?
Gönüllü listesinde Cemal Bey'in isminin altina bende kendimi ekliyorum,
Tüzük yazımı için Gönüllü olmak isteyen varmı ? -1-
Sonra taslak metinler çıkartırız, burda tartışırız. -2-

Final Tüzük metni için 1 hafta (7 gün) lık bi sure sizce nasıl olur ? erken biterse ne ala..

nedersiniz ?

Resmi mevzuat için;
http://www.dernekler.gov.tr/index.php?o ... 77&lang=tr
 
@swordfish Hocam inan sabaha kadar uyumaz tüzüğü yazar, yanıma 6 kişi daha bulup Manisa Valiliği dernekler masasına dilekçeyi teslim eder derneği kurarım. Mesele dernek kurmak değil derneği işletebilmek. Hadi senin güzel hatrına bu işte ben de varım diyorum. Tüzüğü yazmaya başlayalım, oldu 4-5 ay sonra yurt dışına gidene kadar yaparız yapılacakları.
 
Cemal hocam gayet güzel.. evet kurmak zor değil zaten bizde önceden AB projeleri için kurduk.

Biz tuzuğu yazalım, ana sayfaya görünür şekilde koydurtabilirsek bakın o zaman canlanma gelecektir, Yorumlar değerlendirmeler vs.. ben inanıyorum..
 
................................... DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ
Madde-1:
“.....................................” adında bir dernek kurulmuştur. Derneği’nin merkezi İstanbul’dadır. Şubesi yoktur. Kısa adı ‘...........’ olan dernek, aşağıdaki maddelerde (Dernek) kısa adı ile anılmıştır. Dernek, aynı alanda faaliyet gösteren federasyonlara genel kurul kararıyla üye olabilir.

DERNEĞİN AMAÇLARI:
Madde-2:
Dernek; bilişim teknolojileri öğretmenlerini, bilişim teknolojileri eğitimleri yapan çevrim içi websitelerini , bilişim teknolojileri eğitimi alanında tüm çalışanları kapsar.

Dernek, bu alandaki çalışanları bünyesinde toplayarak, bilişim teknolojileri eğitimlerinin yagınlaştırılması , güncelleştirilmesi ve bu doğrultuda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur.

Dernek, fiilen bu alanda çalışanları kamuoyu önünde temsil eder. Üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, mesleki ve yasal haklarını koruyarak geliştirir.

Dernek, bu amacını gerçekleştirirken üyelerinin her türlü hakkını fırsat eşitliği ve sosyal adalet ilkeleri içinde değerlendirir.

DERNEĞİN FAALİYETLERİ
Madde-3:
Dernek, yukarıda belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek için aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:

a) Bilişim teknolojileri eğitiminde yer alan çalışanların, mesleki ve teknik bilgilerini geliştirmek amacıyla seminerler, eğitim programları düzenler, belli uzmanlık alanlarında eğitim programlarına katılım sağlar,
b)Dernek amacının toplumda gelişmesi için gerçek ve tüzel kişilerle, resmi ve özel kurumlarla ortak çalışmalar yapar,
c)Üyelerinin mesleki çalışmalarında karşılaştıkları sorunları inceleyerek, bu sorunların çözümü konusunda ilgili kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunur,
d)Üyelerine gerektiğinde sosyal hizmet verir, yardımlar yapar,
e) Dernek adına web sitesi kurmanın yanı sıra, periyodik (günlük, haftalık, aylık, üç aylık) basılı yayınlar çıkarabilir, organizasyonlar düzenler, Dernekler Yasası çerçevesinde gelir sağlayıcı girişimlerde bulunur, amacına uygun tesisler, lokal kurar veya kurdurur, derneğin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan hizmetleri üyelerine eşit olarak dağıtır,
f)Dernek içinde oluşturulacak çalışma grupları veya uzman kişiler aracılığı ile araştırma, inceleme ve etütler yaparak üyelerinin ve mesleğin gelişmesine katkıda bulunur,
g)Dernek faaliyet konuları için gerekli taşınmaz mallar satın alır, kiralar. Satın aldığı taşınmaz malını satar, taşınmaz mallar üzerinde her türlü hakları koydurabilir, işletebilir ve dernek ile ilgili her türlü inşaatı yaptırabilir,
h)Meslek ve sanata ilişkin toplantı, temsil, festival ve gösterilere katılarak üyelerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artmasını sağlayacak geziler, piknikler, şenlikler düzenler,
i)Yardım toplama kanunu ile bu ana tüzük hükümlerine uygun olarak yardım ve bağışlar alır ve verir; koşullu ya da koşulsuz vasiyetleri kabul edebilir,
j)Gerektiğinde derneğin tanınması için kitap-broşür ve çeşitli yayınlar çıkartarak dağıtımını yapar,
k)Amaç ve faaliyet konularına yönelik gerekli her türlü çalışmaları yapar.


Gibi gibi ....
 
Bu yaştan sonra bana dernek te kurduracaksınız ya... :)
Senelik en az 100 TL aidat olacak onu da baştan diyelim sonra arıza çıkmasın. :)
 
bu başlık ilgi çekmeyecek heralde. söz bekar bt öğretmenlerini evlendirmek maddesini ekleyeceğim derneğin amaçlarına :)
 
Cemal TANER' Alıntı:
................................... DERNEĞİ TÜZÜĞÜ

DERNEĞİN ADI VE MERKEZİ
Madde-1:
“.....................................” adında bir dernek kurulmuştur. Derneği’nin merkezi İstanbul’dadır. Şubesi yoktur. Kısa adı ‘...........’ olan dernek, aşağıdaki maddelerde (Dernek) kısa adı ile anılmıştır. Dernek, aynı alanda faaliyet gösteren federasyonlara genel kurul kararıyla üye olabilir.

DERNEĞİN AMAÇLARI:
Madde-2:
Dernek; bilişim teknolojileri öğretmenlerini, bilişim teknolojileri eğitimleri yapan çevrim içi websitelerini , bilişim teknolojileri eğitimi alanında tüm çalışanları kapsar.

Dernek, bu alandaki çalışanları bünyesinde toplayarak, bilişim teknolojileri eğitimlerinin yagınlaştırılması , güncelleştirilmesi ve bu doğrultuda faaliyet göstermek amacıyla kurulmuştur.

Dernek, fiilen bu alanda çalışanları kamuoyu önünde temsil eder. Üyelerinin ekonomik, sosyal, kültürel, mesleki ve yasal haklarını koruyarak geliştirir.

Dernek, bu amacını gerçekleştirirken üyelerinin her türlü hakkını fırsat eşitliği ve sosyal adalet ilkeleri içinde değerlendirir.

DERNEĞİN FAALİYETLERİ
Madde-3:
Dernek, yukarıda belirtilen amaçlarını gerçekleştirmek için aşağıdaki faaliyetlerde bulunur:

a) Bilişim teknolojileri eğitiminde yer alan çalışanların, mesleki ve teknik bilgilerini geliştirmek amacıyla seminerler, eğitim programları düzenler, belli uzmanlık alanlarında eğitim programlarına katılım sağlar,
b)Dernek amacının toplumda gelişmesi için gerçek ve tüzel kişilerle, resmi ve özel kurumlarla ortak çalışmalar yapar,
c)Üyelerinin mesleki çalışmalarında karşılaştıkları sorunları inceleyerek, bu sorunların çözümü konusunda ilgili kuruluşlar nezdinde girişimlerde bulunur,
d)Üyelerine gerektiğinde sosyal hizmet verir, yardımlar yapar,
e) Dernek adına web sitesi kurmanın yanı sıra, periyodik (günlük, haftalık, aylık, üç aylık) basılı yayınlar çıkarabilir, organizasyonlar düzenler, Dernekler Yasası çerçevesinde gelir sağlayıcı girişimlerde bulunur, amacına uygun tesisler, lokal kurar veya kurdurur, derneğin faaliyetleri sonucu ortaya çıkan hizmetleri üyelerine eşit olarak dağıtır,
f)Dernek içinde oluşturulacak çalışma grupları veya uzman kişiler aracılığı ile araştırma, inceleme ve etütler yaparak üyelerinin ve mesleğin gelişmesine katkıda bulunur,
g)Dernek faaliyet konuları için gerekli taşınmaz mallar satın alır, kiralar. Satın aldığı taşınmaz malını satar, taşınmaz mallar üzerinde her türlü hakları koydurabilir, işletebilir ve dernek ile ilgili her türlü inşaatı yaptırabilir,
h)Meslek ve sanata ilişkin toplantı, temsil, festival ve gösterilere katılarak üyelerin bilgi, görgü ve deneyimlerinin artmasını sağlayacak geziler, piknikler, şenlikler düzenler,
i)Yardım toplama kanunu ile bu ana tüzük hükümlerine uygun olarak yardım ve bağışlar alır ve verir; koşullu ya da koşulsuz vasiyetleri kabul edebilir,
j)Gerektiğinde derneğin tanınması için kitap-broşür ve çeşitli yayınlar çıkartarak dağıtımını yapar,
k)Amaç ve faaliyet konularına yönelik gerekli her türlü çalışmaları yapar.

Gibi gibi ....

Gayet güzel, zaten silmediğini biliyordum :)

Bunu Versiyon 0.1 olarak yayınlayabiliriz ?
v0.1 hakkında ekleme/çıkarma/yorum/eleştiri varmı ?
 
Cemal TANER' Alıntı:
bu başlık ilgi çekmeyecek heralde. söz bekar bt öğretmenlerini evlendirmek maddesini ekleyeceğim derneğin amaçlarına :)

belki yan faydalarda bu da gerçekleşir belli mi olur..
Sayın hocam tüzüğe ve yol haritasına odaklanalım lütfen.
 
Hocam bu taslak sadece hiç bir madde kesin değildir. Amaç ve faaliyet bölümlerini yazdık mı gerisi standart şeyler. Neyse hafta içi atlar gelirim Salihliye 5 kişi daha bulduk mu kurduk derneği. burada pek ilgi çekmedi :)
Erdal ile Mazhar benim arkadaş onlarda benim gibi elektrikçi ama zorla üye yaparım derneğe :)
 
Geri
Üst