zararsız' Alıntı:yahu arkadaş neden başlığa uygun konuşmuyorsunuz. Hem de böylesine örgütlenme gibi önemli bir konuyu neden burada konuşarak heba ediyoruz. Hemen ana sayfaya sabitlenmiş "Örgütleniyoruz!" yada "Örgütlenelim!" başlığında bir ortamda konuşalım.
Bu konudaki benim naçizane fikrim:
Sendika büyük bir iş. Ve ayrıca sadece bir branşı kapsayan bir sendika örneği olduğunu sanmıyorum. Böyle birşey olsa sınıfçılar filan yapardı. sendika olarak hangi ilde kaç tane bilgisayarcı olabileceğiz ki. Sayımız bir sendika için yetersiz kalır. Tabiki az kişi değiliz ama sendika için yetersiz. Bir kısmımız da mevcut sendikasından ayrılamayacak durumdadır. Ve ayrıca kendi adımıza sendika kursak genişlemeye müsayit de olmaz. Bu durumda daha da azalır. Ama zaten amacımız bir kitle oluşturup kitle adına hareket ederek ses getirmekse bunun için dernek olmak hem daha kolay hem de tamamıyla yeterli. Ancak (kimse yanlış anlamasın) bu kimsenin elinin altında, başka bir derneğin çatısı altında olmamalı ve bu işi organize edecek kişiler de ellerini ovuşturma gayretinde olduğunu düşündürtmeyecek şekilde yapmalıdır. Yine kendi içimizden bilgisayar öğretmenleri tarafından olmalıdır. 3 - 5 kişi demeden acilen başlanmalıdır. Hatta bu sitede öncelikle, bu derneğin kuruculuğunu üstlenecek kişilerin kim olması gerektiği konusunda bir anket yapılmalıdır. Bu kişiler adı - gayreti - güvenilirliği konusu belli bir seviyede olan isimlerden teşekkül eden bir anket yapılmalıdır. Anketten önce de başka bir başlıkta kimler bu iş için gönüllüdür, kendilerini belli etmelidir.
Maalessef öyle .. zerre kadar umurlarında değil.Onları canlandırmanın tek yolu şimdi okuttukları BÖTE öğrencilerinin bu işlerden haberdar olmasını sağlamak sanırım.Bizim TEF'leri kapattılar ne oldu ? hala hukuki olarak eski mezunların durumu net değil.smhs' Alıntı:Not: Bu arada bizim şu halimize hocalarımızın -tabiri caizse- gık'ını çıkarmamasının sebebini de öğrenmiş oldum sayenizde. Nasıl böyle sessiz sessiz izlediklerini anlayamamıştım. Nedeni yine kendileriymiş meğerse..
Ayrıca bu derneğin kurucularının da MEB Bilişim Öğretmenleri olmalıdır
Yine kendi içimizden bilgisayar öğretmenleri tarafından olmalıdır. 3 - 5 kişi demeden acilen başlanmalıdır. Hatta bu sitede öncelikle, bu derneğin kuruculuğunu üstlenecek kişilerin kim olması gerektiği konusunda bir anket yapılmalıdır. Bu kişiler adı - gayreti - güvenilirliği konusu belli bir seviyede olan isimlerden teşekkül eden bir anket yapılmalıdır. Anketten önce de başka bir başlıkta kimler bu iş için gönüllüdür, kendilerini belli etmelidir.
sayın hocam on bakılırsa bizde meslek lisesinde çalışıyoruz, BÖTE'ciler bu işten asıl madur olanlar nerde ?Cemal TANER' Alıntı:Şevket hocam iş sana düşüyor malum ben bt öğretmeni değilim.![]()
Hocam alıngan mesajlar yazmayıp her zamanki gibi şevke medar olacak ifadelerinizi kullansanız alışılmış Cemal TANER olarak faydasını görürüz.Cemal TANER' Alıntı:Niyazi Hocam ben de dışarıdan gazel okuyan biri olarak (Malum BT öğretmeni değilim ) sizin gibi danışılan olmayı ve derneğe üye olmayı taahhüt ediyorum. Hadi BÖTE ci kardeşlerim gayret......
swordfish' Alıntı:BBNET Bilişim Teknolojileri öğretmenin bir arada olduğu herkes tarafından bilinen bir yer.
BBNET'i bu gunlere getirenler, topluluğu bir arada tutanlar siteyi kuran ve moderasyon işini yapan arkadaşlar.
BBNET'in bu işe net bakışı nedir ? Desteği var, başlığı sabitlediler..
Lakin ilk aşamda eğer böyle bir kurumsallaşma olacaksa ve bu da dernekle yapılacaksa bu işin başarılabilmesi için ilk ivmeyi vermek onlara düşüyor.
Kurumsallaşma süreci, BBNET'in evrilip bir basamak atlayıp STK seviyesine yukselmesi demek. En sağlıklısı da bu.
Aslında ilk ivmeden kastım şu,
Forumunda en tepede, mevcut başlıkları ustunde, BBNET Kurumsallaşıyor - Örgütlerniyoruz - Destek Çıkın metinleryle ana bi başlık açılıp altında Kuruluş çalışmaları(tüzük),çalışma grupları uyeler gibi sabit alt sabit/kilitli konular açılabilir.Birde hareketli tartışma alanı açarız, tartışma alanından çıkan sonuçlar kilitli başlıklara eklenir benim aklıma gelen bunlar, ya sizin BBNET ?.
Foruma giren arkadaşların % kaçı buradaki yazılanları okuyor ?
Bu derinlikteki mesajların okunma oranı % 10 bile değil.Destek verecek bir çok kişinin haberi bile yok.
-Cemal bey ondeki sayfalarda tuzuk taslağı olacak bir metni yayınladı.
-Niyazi Saral bey, kurumsallaşmanın ve hareketin referans noktalarından bahsetti
-Bir çok arkadaş katılırız dedi, önerilerde bulundu.
Bunları kaç kişi farketti ?
Tum bu değişiklik ana sayfada üstte,dikeyde 60 70 pixel yer işgal eder, belkide daha az..
BBNET adına yukarıdaki taleplere cevap verebilecek arkadaşlar ne der bu işe.
Eğer BBNET bu işe sahip çıkarsa bu iş kısa sürede kotarılır, dernek kurulduktan sonra 1 ay içinde uye sayısı olarak binli rakamlardan bahsedileceğini adım gibi biliyorum.
Tum bu kurumsallaşma faaliyetleri sureci sonlanana ve dernek kurulana kadar burdan yurumesi şart yoksa zor.
BBNET bu işin içinde olmayacaksa ve ilk ivmelenleyi oluşturmayacaksa lutfen onuda yazkın ki buralara boşu boşuna yazıp durmayalım