Bilişim Teknolojileri Öğretmenliği Nereye Gidiyor.

Kodla Büyü

anadolu_bote

Aktif Üye
Arkadaşım geçen yıldan bu yana geçici müdür yardımcılığı, formatörlük, teknoloji tas öğretmenliği v.s. her şeyi yaptım. Bu yıl daha 3. günde birçok problemle karşılaştım. İl koordinatörümüzü aradım formatörlük başvuruları ne olacak diye sordum. Henüz belli değil başvuruları alabiliriz fakat bekletiyoruz norm durumları filan belirlensin önce dedi. Biz bilişim dersleri niçin diye soruyoruz her yerde. Bilişim Öğretmenleri Norm Fazlası bunu yetkililere duyuramıyoruz. Bakın sınıf öğretmenleri norm fazlası diye medyada haber oldu hemen branş değişikliği yapılıyor. Biz branşımızı kurtarmaya çalışırken kendimizi yıpratıyoruz. Acilen yapmamız gereken norm fgazlalığı olduğumuzu medya vasıtasıyla çeşitli eylemlerle duyurmak. Yoksa bu zamana kadar verilmeyen ders yine verilmeyecek bir 10 sene. Ayrıca üniversitelerdeki BÖTE bölümleri değişecek zaten teknoloji bölümü adı altında öğretmenlik olayını bitirecekler zaten. Birlik olmanın tam zamanı yoksa her şey çok geç olacak diye düşünüyorum değerli bilişim öğretmeni arkadaşlarım.

bence mail,bimer bilgi edinme v.s bakanlığı pek ilgilendirmiyor hatta dahada sinirleniyorlar.bakanlıktaki en üst konumdakilerle ttkb başkanı başta olmak üzere hepsiyle görüşmeler yapılması ve bu görüşmelerin de her kafadan bir ses çıkacak şekilde değilde güzelce sorunların anlatılması çözüm sonucuna gidilmesi gerekiyor.yoksa bakan derse gerek yok diyor öbürüde her yer teknoloji oldu bt dersine gerek yok diyor bunları güzelce ifade edip ikna etmemiz gerekiyor.bunun için çabalamalıyız.yoksa formatörlük başvurusu yapılmış yapılmamış ne önemi var her sene aynı muhabbet .bu konuda üst kademeyle irtibata kim geçecekse onlar ön ayak olması lazım dernek mi sendika başkanlarımı bilmiyorum.

trueandfalse' Alıntı:
bence mail,bimer bilgi edinme v.s bakanlığı pek ilgilendirmiyor hatta dahada sinirleniyorlar.bakanlıktaki en üst konumdakilerle ttkb başkanı başta olmak üzere hepsiyle görüşmeler yapılması ve bu görüşmelerin de her kafadan bir ses çıkacak şekilde değilde güzelce sorunların anlatılması çözüm sonucuna gidilmesi gerekiyor.yoksa bakan derse gerek yok diyor öbürüde her yer teknoloji oldu bt dersine gerek yok diyor bunları güzelce ifade edip ikna etmemiz gerekiyor.bunun için çabalamalıyız.yoksa formatörlük başvurusu yapılmış yapılmamış ne önemi var her sene aynı muhabbet .bu konuda üst kademeyle irtibata kim geçecekse onlar ön ayak olması lazım dernek mi sendika başkanlarımı bilmiyorum.

Kesinlikle hocam. Biz tutturduk dersimiz gitti niye zorunlu bilişim yok filan falan. Büyüklerimize şunu mu demek istiyoruz dersimizi zorunlu yap yoksa bizi salla mı? Yoksa Fatih Projesi, Teknoloji Tasarım ya da Teknik Müdür yardımcılığı, Teknoloji Koçluğu v.s. hangisi olacaksa o mu?

Sınıf öğretmenliği mezunu ve sınıf öğretmeni olarak atanmış biri başka bir branşa geçemeyeceği gibi BT mezunu ve BT öğretmeni olarak atanmış biri de başka branşa geçemez. Bakanlığa giderken sağlam temelli gitmek lazım. Burada çok faks mail vs atıldı ama yazılanların çoğu yanlıştı, yol göstermeye kalkanların sözleri de şimdi olacağı gibi dinlenmedi vs. Açıkçası bundan geri dönüş olmaz.
Not: Kimya mezunu olup mesela sınıfçı olarak atananlar alan değiştirecek.

BBNET
Geri