Bilişim Teknik Eğitimcileri Derneği olarak hazırlanan kısa anketimize Böteli arkadaşlar katılırsa sevinirim.

Kodla Büyü
BÖTE mezunları gerekirse fark derslerini hizmetiçi eğitim kanalıyla alıp teknik eğitimlere atanabilmeli. O zaman tefli arkadaşlar da ortaokula atansın. Bu işin baştan beri çözümü budur. Biz bu çözümü savunurken bakanlık sorunu tersten çözdü :) TEF lilerin elinden ortaokulları aldı.
nerdeee

Hocam buradan sağlıklı bir sonuç çıkmayacağı çok belli. Bu forumda bu konular çok sert tartışıldı ve hiç bir sonuca ulaşmadı. Bu saatten sonra da buradan bir şey çıkacağını beklemek aşırı iyimserlik olur.
@Mehmet Ali ASLAN Bited hocam dediğim gibi bu forumu tanıyan biri olarak buradan sonuç alınamayacağını yazmıştım. Hala da aynı fikirdeyim. Böte olan arkadaşların cevaplarını okuduk hep birlikte.

Mehmet Ali hocam, dernek BT öğretmenlerinin branş bölünmesinden sonra oluşan hak kaybı için dava açtı mı?

PDR derneği, kendilerine nöbet görevi, derse girme zorunluluğu gibi söylemler ve yönetmelik değişikliği olduğunda rahatları bozulacak baktılar ki mevcut sendikalar etkisiz kalıyor eylem kararı falan alınmıyor hemen sendika kurdular. Eylem kararı aldılar. Burada bence en etkili yapılabilicek şey benzer şekilde bilişimcilerin sendika kurmasıdır. Dernekten sendikaya. Alırsın eylem kararı yapmazsın bazı dayatmaları. Sendika davalarıyla yeni kazanımlar vb. Yoksa burada kendin eleştirir kendin dinlersin hiçbir karşılığıda olmaz. Bu platformun kaç üyesi var bilimiyorum bir sendikada toplandığını düşünün.
Tespitler sonuna kadar doğru... Hocamızın ana amacını ve başlığı baltalamak istemesem de mesajınıza katkım olsun isterim. Belki bu sefer akis bulur...

Söz konusu PDR branşında tek seslilik hakim. İkilik(BT-BÖT) olan yer de tek ses beklemek abesle iştigalden başka bir şey değildir. O nedenle yıllarca gönlümüz, herhangi bir ayrım olmadan bir ve güçlü BT branşından yanaydı, olmadı. Eskiden fikren bölünmüşlük vardı... Baktılar işlerine yarıyor fiilen böldüler. Eski halindense şimdi ki hali, en azından branşlar(BT-BÖT) kendi içerisinde kavga etmeden hak arayışına girebilirler düşüncesiyle daha hayırlı diye düşünüyorum. Belki artık imkansız ama hala gönlüm, hiç ayrım olmadan bir ve gür sesiyle BT branşı. Öyle bir gün gelirse emin olun sendika da olur hak arayışı da... Hepimizin hakkında iyisi, hayırlısı olsun...

Onun için iptal davasını sendikalar açabiliyor sadece hocam. Biz 5 sendikaya dava actirdik. Dernek olarak şuan üyelerimizin bireysel davalarına avukat desteği verebiliriz sendikaların yaptığı gibi ancak bunun için de bir avukatımizin olması lazım. Malesef şuan öyle bir imkanımız yok. Aidatimiz 50 lira üye sayımız belli.

Tespitler sonuna kadar doğru... Hocamızın ana amacını ve başlığı baltalamak istemesem de mesajınıza katkım olsun isterim. Belki bu sefer akis bulur...

Söz konusu PDR branşında tek seslilik hakim. İkilik(BT-BÖT) olan yer de tek ses beklemek abesle iştigalden başka bir şey değildir. O nedenle yıllarca gönlümüz, herhangi bir ayrım olmadan bir ve güçlü BT branşından yanaydı, olmadı. Eskiden fikren bölünmüşlük vardı... Baktılar işlerine yarıyor fiilen böldüler. Eski halindense şimdi ki hali, en azından branşlar(BT-BÖT) kendi içerisinde kavga etmeden hak arayışına girebilirler düşüncesiyle daha hayırlı diye düşünüyorum. Belki artık imkansız ama hala gönlüm, hiç ayrım olmadan bir ve gür sesiyle BT branşı. Öyle bir gün gelirse emin olun sendika da olur hak arayışı da... Hepimizin hakkında iyisi, hayırlısı olsun...
Hocam biz şuan bu sorunları dile getiren kamuoyuna taşıyan, yetkililerle görüşen tek sivil toplum kuruluşuyuz. Ona rağmen destek görmüyoruz. Sendika da kursak değişen birşey olmaz. Çünkü öğretmenler sendika tercihinde haklarını savunanları değil başka sebepleri tercih ediyorlar.

ilksms
Geri