bilisim_ogretmeni
Aktif Üye
Bilişim teknolojileri öğretmeni UDEMY'e kurs yükleyip buradan para kazanabilir mi ? Hayırsa dayanak nedir ?
Onlar yakalanmiyorTemel derslerin öğretmenleri, DYK vb. ödemeler yetmiyormuş gibi ayrıca merdiven altı hertürlü kurs , özel ders verince sorun olmuyor da bir gariban bilişim öğretmeni udemy kurs yükleyince mi dert oluyor...
Hocam gelir çok yüksek olmadıktan sonra sıkıntı yok yüksek olursa da vergi dairesine giidp beyanname ile vergisini ödeyebilirsinizYükleyebilirsin hocam. Yükleyip gelir kazanan hocalarımız olduğunu biliyorum. Yalnız vergi yükümlüsü olur musunuz bilemiyorum.
Hocam yükle gitsin. Fikir ve sanat eserleri kanunu kapsamında bir faaliyet bu. Ticari faaliyet değil. Kitap yazmak ile video eğitim hazırlamak arasında bir fark yok. Ama kazancın vergisini verirsiniz. Zira Benjamin abimizin de dediği gibi "dünyada ölüm ve vergiler dışında, hiçbir şey kesin değildir.”
Maliyeye gidersiniz, gelir vergisi beyannamesi doldurursunuz. Hele bir gelir gelsin, ondan sonrası halledilir.
Hocam gelir çok yüksek olmadıktan sonra sıkıntı yok yüksek olursa da vergi dairesine giidp beyanname ile vergisini ödeyebilirsiniz
Hımm evet mantıken fikir sanat kapsamına giriyor. Cimerden bu konuda bilgi talep ettim bakalım cevap ne gelecekBen çok inceledim, fikir sanat eseri kapsamına bilgisayar yazılımı giriyor, yazılımcı telif sahibi olarak görünüyor.
Gelir elde edildiğinde telif geliri diye vergi verilebiliyor dendi bana. Kitap yazmak, gazete köşe yazarlığı vb gibi işlerde sorun yok ki bu da aynı.
Bir gazete makalesinde denilen şu
Öğretmenin memurun web sitesi açıp reklamlardan gelir elde etmesi sorun teşkil eder fakat
Bir Web sitesinde makale yayın vb şeyler yapıp gelir elde etmesinde sorun yok diyor
Tabi vergi verilmesi şartıyla
Cimere yazdım. Üstün körü bir cevap yazmışlar . Uygun değildir diyeUdemy de kurs vermek? Bunu ben de merak ediyorum.Acaba sorun olur mu?
Teşekkürler hocam cevap için.Ama sanki öğretmen olupta Udemy de eğitim videosu yayınlayan var..Cimere yazdım. Üstün körü bir cevap yazmışlar . Uygun değildir diye
Millet galeri açıp araba satıyor
Temel derslerin öğretmenleri, DYK vb. ödemeler yetmiyormuş gibi ayrıca merdiven altı hertürlü kurs , özel ders verince sorun olmuyor da bir gariban bilişim öğretmeni udemy kurs yükleyince mi dert oluyor...
Kilit noktayı tekrar hatırlatalımMemur yayınlarından telif alabilir. Udemy eğitimini bir şirkete devredip gelen gelirden telif talep edebilirsiniz.
Kilit noktayı tekrar hatırlatalımBiz ne sitenin sahibiyiz, ne youtube kanalının sahibiyiz, ne de udemy'deki kanalın sahibiyiz
Onlar bir şirkete ait. Biz telif ücreti karşılığında şirkete içerik üretiyoruz. Çevrenizde içeriğin sorumluluğunu devralacak bir şahıs vb şirketi vardır. Yoksa da şahıs şirketi açmak zor değil. Memur olmayan biri üzerinden olabilir. Vergisini de öder. Yurda döviz girsin
![]()
Telif vergisi verilirse sorun yok. O da %15 yada %17Yani Udemy de eğitim verenler bu yöntemle veriyorlar ve sorun olmuyor diyorsunuz..
Gelen yazıya göre önü tamamen kapandı...