Bilişim T. Y. öğretmenliği çok zor mu ?

Kodla Büyü
Yapay Zekanın çağında kolay derim.Ders notu hazırlamak, kod yazdırmak, cozdurmek hersey kolay

Bu başlık da şey gibi tam böte bt ayrışması zamanı böte çok kolay ya her türlü yaparsın konusu olmuş 😂 sonuçta bu işin eğitimini aldınız! ona göre cevap verirsek bireysel çabayla çalışmayla evet kolay hocam.

Sayın hocam akademik bilgileri üniversite de öğreniyoruz tamam ama işin mutfağına girmeden olmuyor. Diyelim atandınız okulunuzda lab var mı yok mu ? Okul mevcudu nasıl sınıflar kalabalık mı değil mi ? Yani teorikte birçok şeyi biliyoruz ama işin mutfağına girdiğimizde maalesef bazen uygulayamayabiliyoruz. O yüzden atandıktan sonra bence her şey yavaş yavaş oturur

Bu başlık da şey gibi tam böte bt ayrışması zamanı böte çok kolay ya her türlü yaparsın konusu olmuş 😂 sonuçta bu işin eğitimini aldınız! ona göre cevap verirsek bireysel çabayla çalışmayla evet kolay hocam.
Meslek lisesi de çok kolay. Bana göre onunda bir olayı yok. Böteyle alakası yok olayın. Merak ve çaba varsa diyerek ilk mesajda belirtmiştim.

Merak ve çaba varsa öğrenirsiniz yoksa öğrenemezsiniz sizi kimse zorlayamaz.

Böteye girmeden önce yaptığım şeyler şunlar. 99 yılında ilk kez bilgisayarı açtım. Kapatmayı bile bilmiyordum.
Başkalarının bilgisayarına girmek. (Dial-up modem zamanı daha kolaydı.)
Windows kurulumu ve Teknik servisde çalışabilecek düzeyde teknik bilgi.
Dosya kurtarma işlemleri.
Programlama. (Fortran, C, mIRC script)
Basit düzeyde internet sayfası hazırlama. Ki işin can alıcı noktası bunları yaparken kendime ait bir bilgisayar bile yoktu. 2003 yılında Böteye girdiğim zaman ilk bilgisayarıma kavuşmuştum. Ünide bana verecek pek bir şey kalmamıştı.
Şimdi o kadar kaynak varken merak ile hiçbir şey o kadar zor değil.

Proje okulunda BT öğretmeni olmak zor, işi yapamamak değil de çok iş veriliyor. Dergi, projeler davetiyeler, tören, posterler, 1 saatlik çok fazla sınıf, btr vs...

Proje okulunda BT öğretmeni olmak zor, işi yapamamak değil de çok iş veriliyor. Dergi, projeler davetiyeler, tören, posterler, 1 saatlik çok fazla sınıf, btr vs...
İlk yıllarda pişmek için küçük ilçeleri yada ilçe merkezine yakın köy okullarını öneririm. Öğrenci-sınıf ve iş yükü görece daha az olacaktır.

öğretmenlik sahada öğrenilir zaten. siz yüzeysel deseniz de elbet 4 yıllık üniversite eğitiminde size donanım da yazılım da öğretilmiştir. akıllı tahtanın veya kasanın başına geçmeden format ,tamir vs öğrenilmez. youtube derya deniz önce izler not alır sonra uygulamaya geçerseniz yapılamayacak şey yoktur. hepsinden önce kafanızdaki korkuları bi silin sonra atanmak için çabalayın gerisi hallolur tabi ki çabayla. ayrıca bizim alanımız öyle mezun oldum öğrendim ben bununla emekli olurum denilecek bir alan değil. her gün güncel gelişmeleri ,yazılımları takip etmezseniz yapılması zor bir branş.

BÖTE mezunuyum ama Öğretmenliğe başlamaktan çekiniyorum çok zor mu? Lisede bilgisayarla alakalı bir bölüm okumadığım için uygulama pratik vs yapmadım. Bilgisayarlar akıllı tahtalar vs yazılımsal yada donanımsal yönetim, güncelleme tamir işleri gözümü korkutuyor, ortaokulda ders anlatmak basit onu yaparım da (ücretli öğretmenlik yaptim çok eğlenceliydi) ama lisede çalışmak istemiyorum. Başarısız olmak ta istemiyorum ama sürekli işle uğraşıp kendime vakit ayıramamak ta istemiyorum. Bug A girdim sanki, ünide belki de yanlış bir bölüm seçtim ama hayat şartları başka bir bölüm okuyacak maddi manevi şartlar sağlanmıyor bu bölümden devam edicem galiba
Hocam aynı senin gibi ben de meslek çıkışlı olmayan bir BÖTEliyim. 13 yıl önce atandığım ilk hafta çok ağladım. Çok yanlış yerdeyim ben diye. ilk bikaç yılım berbattı bir de zorunlu başka liselerde formatörlük yaptım atandığım gibi. Sonra branşımı sevmek için çok uğraştım. Çocuklarla derste olmak çok güzel evet ama gereksiz yardım isteklerine hayır diyemiyordum bilmiyorum demek çok zoruma gidiyordu. Sonra bilmem gerekenleri sorunlarla karşılaştıkça öğrendim, bu site çok yardımcım oldu arkadaşlar sağolsun. Alıştıkça bilmiyorum demeyi, benim görevim değil demeyi öğrendikçe bir de formatörlüğü bırakınca branşımı şuan çok seviyorum. bilişim sınıfım var çok şükür bu da önemli tabi. Branşımda yeni şeyler öğrenmeyi seviyorum, artık çok daha keyifli benim için. biraz sevmek için çaba gerek. Köy okulundayım, eğlenceli bir şekilde az çocukla kendimi yenilemeye çalışarak devam ediyorum. Tabi merkezde olsam kalabalık bir okulda aynı süreçleri rahat yaşamayabilirdim.

BBNET
Geri