Bilişim dersi kılavuz kitapları EBA da yayımlanmış ( ortaokul )

Kodla Büyü
Hocam anlıyorum. 1 sene önce maarife geçtik. "İletişim becerileri", "beslenme sağlık ve güvenlik" kitapları bile var. Bu dersler yeni değil mi? Bu kitaplar da yukarıda anlattığınız aşamalardan geçti. Bilişim denince biraz yavaş kalmış işler sanki. Bu sene de zor gibi. Seneye inşallah.
Hocam ilk etapta bize kitaba gerek yok dendiği için TTKB tarafında komisyonlar hiç oluşmadı diye düşünüyorum. İlk etapta işe başlansa olurdu. Bu çalışmada da ders kitabı gündemde yok sanırım. Sadece kılavuz diye düşünüyorum.

Ortaokullarda haftalık 2 ders saatinde işlenecek konuların imam hatip ortaokullarında haftalık 1 ders saatinde işlenecek olması dışında sorun yok.
Bilişim Teknolojileri ve Yazılım ders saatimizi bir anda yarıya düşürmenin izahı bile yapılmıyor. Çok kırıcı...
Bir de iho lar için zahmet edip bir öğretim programı çıkarsalarmış keşke. Ben okul zümre tutanağına ders saati 1 ama öğretim programı 2 ders üzerinden hazırlandığı için bazı etkinlikler ve kazanımlarda sadeleştirilmeye gidilecektir yazdım. Yarın öbür gün bir de müfettiş gelip e neden bu konuları işlemediniz derse kenarda dursun.

Bir de iho lar için zahmet edip bir öğretim programı çıkarsalarmış keşke. Ben okul zümre tutanağına ders saati 1 ama öğretim programı 2 ders üzerinden hazırlandığı için bazı etkinlikler ve kazanımlarda sadeleştirilmeye gidilecektir yazdım. Yarın öbür gün bir de müfettiş gelip e neden bu konuları işlemediniz derse kenarda dursun.
Neredeyse 20 yıldır (6 ay askerlik hariç sürekli) MEB'de farklı bölgelerin farklı illerinde çalıştım. Daha derse gelip de bu konuyu neden işlemediniz diyebilecek kadar konuya hakim müfettiş görmedim :D Bilmiyorum bana mı denk gelmedi acaba?

Hocam ilk etapta bize kitaba gerek yok dendiği için TTKB tarafında komisyonlar hiç oluşmadı diye düşünüyorum. İlk etapta işe başlansa olurdu. Bu çalışmada da ders kitabı gündemde yok sanırım. Sadece kılavuz diye düşünüyorum.
Hocam selamlar, komisyonda aktif görev alan biri olarak yazayım. Aslında komisyonlar kuruldu ve arka planda ciddi bir mesai harcanıyor. Ancak yeni modelin yapısı, içeriklerin hazırlanması ve Talim Terbiye inceleme/onay süreçleri oldukça kapsamlı ve zaman alıyor. Dışarıdan bakınca gecikmiş veya sahipsiz kalmış gibi görünmesi çok normal ama zümremizin sahada elini güçlendirecek materyaller için yoğun bir çalışma sürüyor, merak etmeyin."

Hocam selamlar, komisyonda aktif görev alan biri olarak yazayım. Aslında komisyonlar kuruldu ve arka planda ciddi bir mesai harcanıyor. Ancak yeni modelin yapısı, içeriklerin hazırlanması ve Talim Terbiye inceleme/onay süreçleri oldukça kapsamlı ve zaman alıyor. Dışarıdan bakınca gecikmiş veya sahipsiz kalmış gibi görünmesi çok normal ama zümremizin sahada elini güçlendirecek materyaller için yoğun bir çalışma sürüyor, merak etmeyin."
Fakat gerçekten çok gecikildi ve Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine sahip çıkılmadı Hocam...

Bugun ders anlatiyorum.Mudur yrd ariyor.Hocam x ogretmen tahtanin sifresini soruyor arar misin?Hocam.tahtanin fisi cikmis takar misin?Hocam neden fotokopi makinesi yazdirmiyor?Hicbirine cevap vermedim ve dersimi terkedip gitmedim
Mudure de cikista soyledim.Ben ders anlatmaya geldim, bu cocuklarin 10 sene sonra bana kufretmelerini istemiyorum, basit meseleleri ogretmenler kendileri cozsun dedim.Karekodla tahtayi acmak videosu yolladim.Bos derslerimde sorunu cozerim dedim.Ders zaten 35 dakika.Biz tamirci degiliz.
Fotokopici geldi ogretmenlere sifre verdi, bilgisayar kasasini servise yolladim.2 tahtada bir sorun vardi ariza kaydi olusturdum.
Cok konusuyor denilen siniflarda oyun programlama, tasarim konularindan bahsettim, agizlari acik sessizce dinlediler.6.siniflardan kitap alip kod yazan, robotla ugrasanlar bile cikti.
Bizler derste cagrilan tamirciler degiliz.Bu dersin kitabi yazilmadikce kiymeti yok.

Neredeyse 20 yıldır (6 ay askerlik hariç sürekli) MEB'de farklı bölgelerin farklı illerinde çalıştım. Daha derse gelip de bu konuyu neden işlemediniz diyebilecek kadar konuya hakim müfettiş görmedim :D Bilmiyorum bana mı denk gelmedi acaba?
zümrelerim bana kızmasın ama bizim dersi adam yerine koymuyorlar hocam. :) ve dersin içeriğini öyle bir hale getirdilerki böyle bir dersi bende adam yerine koymam,içeriği mecburen anlatıyorum ama bende sıkılıyorum.

• Beğen
Tepkiler: omd
İlk defa bilgisayar dersine 2001 yilinda girdim.Özel kitap bile satiliyordu.Icinde word, excel, donanim anlatan renkli resimli kitaplar.Bugun 01 yayinlarinin bazi subelerini aradim parayla alayim yok hocam perakende satmiyoruz dediler.Eskiden bugune geldigimizde halen ders kitabi yok.Ders kitabi olmayan bir dersi ogrenci de veli de mudur de kiymete almaz.

Sevgili hocalarım. 5.sınıfın pdf sini paylaşacak bir arkadaş çıkmadı daha. Hangi paylaşım sitesi olursa olsun. Rica ediyorum bir siteye upload edinde indirelim.

İlk defa bilgisayar dersine 2001 yilinda girdim.Özel kitap bile satiliyordu.Icinde word, excel, donanim anlatan renkli resimli kitaplar.Bugun 01 yayinlarinin bazi subelerini aradim parayla alayim yok hocam perakende satmiyoruz dediler.Eskiden bugune geldigimizde halen ders kitabi yok.Ders kitabi olmayan bir dersi ogrenci de veli de mudur de kiymete almaz.
Perakende kim satmıyor hocam tonla alan var. Trendyolda filan mağaza da vardı. Ulaşamazsanız doğrudan yayınevine söyleyelim. Özel mesajla bilgi verirseniz ilgilenelim hocam.

ilksms
Geri