hangi birini yazsak
sanırım ben 600 kadar bulabiliyorum

Gerçekten abartmıyorum öğretim programına ilişkinlerden başlayayım siz karar verin. aklıma ilk gelenleri yazacağım sadece
her şeyden biraz koyup dersi zenginleştirmek, önemini arttırmak amaçlanmış ama hepsinden "hiçbir şey" gibi olmuş. hem animasyon hem programlama hem etik hem o hem bu??? kısaca hepsi yarım yamalak olabilir çocukları biliyoruz gerçek bir üretici olmak için sindirmek, hakimiyet kazanmak, yeterince ayrıntı gerekli, üstelik notu bile olmayan bir ders için fazla gerçek dışı uygulamadan uzak olduğundan şüpheleniyorum. sanki başka ülkede hazırlanmış da çevirilmiş gibi!!!
her çocuğa programlama öğretebileceğiniz var sayılmış? iki kişiyle ders gider diğerleri dağılır sınıfta biliyoruz. öncelikle basit ve ilgi çekici basamaklarla öğrenciler hazırlanmalı bu belki birkaç yıl sürer! üstelik etik, dosya uzantıları gibi çocukların öğrenmek için öldükleri konulara yer vererek programlama öğretmeye hazırlamak biraz zor olacak gibi

scratch bile zor bu aşamada. çocukları ilgisini çekmek için derste origamiden tutun da halaya dramadan tutun da takla atmaya, pivot glogster, wix gibi her yola başvuran ben örnek etkinliklerin daha güzel hazırlanması gerektiğine eminim...
yeterlik gibi yazılmışlar
facebook vb dersin gereği olarak işlenmesi gerek (önerilen) konular filtrelerden dolayı işlenemiyor.
esnek öğretmeni rahat bırakıyor gibi gözüküyor program ama daha çok belirsizliklere yol açmış pek net değil olması gerekenlere yoğunlaşılmaya çalışılmış olabileceklere değil.
öğrencilerin ihtiyaçları yine ikinci plana atılmış. biz bu çocukların bunu öğrenmesini istiyoruz şeklinde olmuş. en büyük hata da bu bence. çocuklar bunu neden öğrnmek istesin, ne işine yarayacak sorusu hiç akıllara gelmemiş gibi ya da öğretmenden bir mucize bekleniyor sanırım güdüleme konusunda....
kazanımlardan birkaçını değil öğrencilere, öğretmenlere hatta akademisyenlere soralım bakalım ne anlıyorsunuz diye. birbirinin aynı iki cevap bile alınabilineceğinden şüpheliyim
örnek: :Bilgiyi biçimlendirmek için yapılacak işlemleri açıklar.
örnek: Gizlilik açısından önemli olan boyutları belirler. bana biriniz bu boyutları sayabilir mi? öğrenci doğru belirleyebiliyor mu kontrol edeceğim?
örnek: bit aracılığıyla bilgi oluşturmanın basamaklarını listeler???? bilgi oluşturmanın basamaklarını çocukların patır patır listelemesi gerekli bizler listelemeden bt öğretmeni olamayız onlar bt kullanıcısı hiç olmazlar.
örnek: Bilgiyi biçimlendirmek için yapılacak işlemleri açıklar. bunu ben tam anlamadım açıkcası?
örnek: Kişisel mesaj ile dosyaların saklanması ve erişilmesi konusunda strateji geliştirir. bu dersi ben de alsam iyi olacak!
örnek: Örnek bir ortam için bilgisayar ağ altyapısı oluşturur. 10 yaşındaki tüm çocuklar ağ alt yapısı oluşturmayı bilmeli tabii ki !!!!
aslında bu sadece bir başlangıç biliyoruz ama biz bunu daha önce de gördük bir program çıktı 6 yıl geliştirilmedi en mükemmeli de olsaydı bizim için yine sonuç aynı olacaktı. ve işin aslı program olmasa da çok güzel ders işleyebiliyorum

asıl ders için başka öncelikler var ama ben yazmaktan şimdilik yoruldum.