Bilişim Bölümünün azaltılması, kapanması

Kodla Büyü
eml'den ticarete olacağını sanmıyorum ama tam tersi olur gibime geliyor. çünkü EML'ler bu işin kalbi. ticaret liselerinde bilişim değil muhasebe, yiyecek içecek vb. bölümler birleştirilmeli bence.
Bir ara bakanlık bölümleri okul türlerine göre tasnif etmişti, orada bilişim EML lerde değildi hocam. Ama şimdi değişiklik oldu mu bilmiyorum. Bakanlıktakiler bizim gibi düşünmüyor çoğu zaman

eml'den ticarete olacağını sanmıyorum ama tam tersi olur gibime geliyor. çünkü EML'ler bu işin kalbi. ticaret liselerinde bilişim değil muhasebe, yiyecek içecek vb. bölümler birleştirilmeli bence.
Bizde EML den alınıp Ticarete verildi. EML de kapatıldı bölüm.

Bir ilde çok sayıda lisede aynı bölümler bulunduğu için böyle bir karar alınmış. Bölüm kapatma değil birleştirme olacakmış. İlçelerde tek okulda olan bölümlere dokunmazlar çünkü başka gidecek yerleri yok çocukların.
Maalesef öyle değil biz ilçede tek okulduk ama kapatma kararı vermişler. Bize yol gösteren de yok ne olacağımız da belli değil birleştirme yok hiç birşey denmedi kapandı dendi üstler böyle istemiş.

Arkadaşlar akıl veriyorsunuz ama kimin umurunda . Alan değişikliği dışında çaremiz kalmıyor . Yapar zeka ve siber güvenlik alanı dersine kim girecek onu merak ettim
2028 de umarım ülkeyi adaletle ve bilgelik ile yönetecek bir parti kazanır.adalet,ekonomi ve dirlik düzen bakımından şuan ülke Allah a emanet.ölümler artıyor ve insanlar stres altında.bilişim en son dert olsun.

İstanbula tasindim, ev sahibim universitede profesor, bilisim vadisinde sirketi var, her aksam bilisim konusuyoruz, 3 seneye birakirim ogretmenligi, eytden emekli olup ofiste calisirim.Aksama kadar calis 21 saat ek ders nedir ya mudure dedim yos formatorluk istemiyorum dedim.Harbiden bu bolum sorunlu.İşe gelince herseyi bil yap, derse gelince ders ek ders yok.

Son düzenleme:
Arkadaşlar mayis-haziran gibi bakanliktan bizim okula(EML) yazı geldi ve öğrenci,öğretmen ve malzemeleriyle birlikte başka bir okula ticaret meslek lisesine aktarilacagi yazıyordu. Bu surecte ticaret meslek lisesinde bilişim normu 4 ama 3 kişi vardı. Bizim öğrenciler ve ogretmenler aktarilmadan başka birisi mevcut 1 normu atama yoluyla doldurdu ve okulda normlar şu anda dolu. İl mem ve ilçe MEM e durumu bildirmeme rağmen ben norm fazlası olacağımi gidecek ogrencilere rağmen yeterli norm acilamayacagini sizin norm fazlası olarak tayin istemeniz gerekir şeklinde cevaplar veriyorlar. Bende bakanlığın resmi yazısında belirtilen öğrenci ve öğretmeni ile birlikte ibaresine güvenerek tayin istemediğimi belirtmeme rağmen derdimi anlamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim başından geçen veya bu konuda daha deneyimli olanlar varsa yardımcı olursanız memnun olurum.

Arkadaşlar mayis-haziran gibi bakanliktan bizim okula(EML) yazı geldi ve öğrenci,öğretmen ve malzemeleriyle birlikte başka bir okula ticaret meslek lisesine aktarilacagi yazıyordu. Bu surecte ticaret meslek lisesinde bilişim normu 4 ama 3 kişi vardı. Bizim öğrenciler ve ogretmenler aktarilmadan başka birisi mevcut 1 normu atama yoluyla doldurdu ve okulda normlar şu anda dolu. İl mem ve ilçe MEM e durumu bildirmeme rağmen ben norm fazlası olacağımi gidecek ogrencilere rağmen yeterli norm acilamayacagini sizin norm fazlası olarak tayin istemeniz gerekir şeklinde cevaplar veriyorlar. Bende bakanlığın resmi yazısında belirtilen öğrenci ve öğretmeni ile birlikte ibaresine güvenerek tayin istemediğimi belirtmeme rağmen derdimi anlamıyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim başından geçen veya bu konuda daha deneyimli olanlar varsa yardımcı olursanız memnun olurum.
Alanın diğer okula taşınması sonuçlandı mı? Öğrenciler ve öğretmenler taşındı mı/ birleştirildi mi diğer okulda.

Siz kadronuz bulunan okulda norm fazlası siniz sayın hocam. Norm fazlası atamalarında veya diğer tayin durumlarında bölgenizde tayin istersiniz. Boşluk var ise zaten resen atar MEM ha yoksa norm fazlası olarak kalırsınız. Bölge bölge ayırdılar illeri oradaki boşluğa göre atama veya resen atama yapilir. Fakat örneğin bizim bolgemizde boşluk yok sadece ilçede 4 norm fazlası var. Öyle takılıyor arkadaşlar. İlde toplamda 40 civarı bote ve tef norm fazlası varmış diye konuşulmuştu. İl kocaeli

Hocam o okulun normu kendine göre zaten. Sizin okulun öğrencisi oraya gidince norm oluşturmuyor ise sizin okulda da norm oluşmaz. Taşınma olmasaydı da norm olmazdı zaten. Yanlış mı anladım.
Bir terslik var gibi

Hocam o okulun normu kendine göre zaten. Sizin okulun öğrencisi oraya gidince norm oluşturmuyor ise sizin okulda da norm oluşmaz. Taşınma olmasaydı da norm olmazdı zaten. Yanlış mı anladım.
Bir terslik var gibi
Hocam kendi okulunda 3 norm vardı tek ogretmendim. Gittimiz okulda sınıf duzeylerine öğrenci sayılarına ekleyince normu arttirmamis ne yazık ki

Bizim ilçede 2 yıl önce birleştirme oldu. A okulu 3 norm B okulu 3 norm.B yi A ya taşıdılar. Ben A daki 3 normdan biriydim. Öğrencileri,demirbaşları ve öğretmenleri kadroları ile geldi. Ama gelen öğrenci grup sayıları 6 normu karşılayamadı ve ben norm fazlası oldum. Yani bizim okula gelindi ve kabak bana patladı. 6.norm için 241 saat ders olması gerekiyor en az. Bunun için de hemen hemen tüm kademelerde en az 3 grup olması gerekiyor

Hocam kendi okulunda 3 norm vardı tek ogretmendim. Gittimiz okulda sınıf duzeylerine öğrenci sayılarına ekleyince normu arttirmamis ne yazık ki
Hocam anladım. Bu yavaş yavaş herkesin başına gelecek heralde. Allah size ve sonrasında başına gelecek tüm bilişim öğretmenlerine kolaylık versin inşallah.

Not: Anladığım kadarıyla öğrenci sayıları az ki normu arttırmamış. Bence her sınıf düzeyindeki öğrenci sayılarını isteyip bir de siz hesaplayın derim. Gruo sayılarında yanlışlık yapabilirler, vakit varken itiraz hakkınız olur.

bilişim dip bundan sonra biz de aynı durumdayız kabak gibi 4 ogretmen birlesti muhabbetine gittik birimiz alındı proje okuluna o da bakan atamasıyla oluyor biliyorsunuz 3 ogretmen ortadayız...saglık olsun ne diyelim

bilişim dip bundan sonra biz de aynı durumdayız kabak gibi 4 ogretmen birlesti muhabbetine gittik birimiz alındı proje okuluna o da bakan atamasıyla oluyor biliyorsunuz 3 ogretmen ortadayız...saglık olsun ne diyelim
Şu anda öğrenciniz yok mu hocam, kadronuz birleşilen okula gitmedi mi, kadronuz öğrencisi olmayan okulda mı kaldı, bu olay herkesi vuracak galiba aklımda deli sorular

3 yıl önce bizim okul yıkılıp yeni yapılacak diye ve geçici kullanılan okulun kapasitesi yetersiz diye bilişim bölümünü kapatıp bölümün tüm öğrenci ve öğretmenlerini bilişim bölümü olan başka bir okula aktardılar. Norm güncelleme zamanında mevcut son öğrenci durumuna göre norm tekrar hesaplandı ve norm fazlası olmadık.
Okulda bölümdeki son öğrenci sayısına bakıp norm hesabını kontrol etmeniz lazım. Bazen idare yanlış hesap yapabiliyor

Evet hocam her düzeyde öğrenci vardı ama sayıları azdı. Evet öğrenciler gitti ama ben şu anda eski okulumdayim. Doğal olarak kendi okulumda norm fazlasiyim ve ilçe MEM norm fazlası atamalarında tercih yapmam gerektigini söylüyor. Bu duruma göre tercih yapmazsam yada yakında yer olmassa durumun ne olacak bunu merak ediyorum?

Bizim ilçede 2 yıl önce birleştirme oldu. A okulu 3 norm B okulu 3 norm.B yi A ya taşıdılar. Ben A daki 3 normdan biriydim. Öğrencileri,demirbaşları ve öğretmenleri kadroları ile geldi. Ama gelen öğrenci grup sayıları 6 normu karşılayamadı ve ben norm fazlası oldum. Yani bizim okula gelindi ve kabak bana patladı. 6.norm için 241 saat ders olması gerekiyor en az. Bunun için de hemen hemen tüm kademelerde en az 3 grup olması gerekiyor
Hocam bizde de durum bu şekilde mı yani benim kadroyu yeni okula alıp daha sonra puan durumunu göre mı norm fazlası olunacak yoksa diğer okula geçmeden norm fazlası olarak eski okulumdan tercih mı yapacağım bilmiyorum en kotusude bu belirsizlik?

ilksms
Geri