Bilgisayarda "yenile" ne işe yarar?

Kodla Büyü
Yaptığın değişikliğin sonucunu görebilirsin. Örneğin bir klasöre gizli özelliğini verdikten sonra soluk görünür. Yenile dedikten sonra gizlenir. Tabi bu anlık sonucu görmen için yoksa yenile kullanmasanda o değiklik bilgisayar yeniden başlayınca geçerli olur.

Bunu bi arkadaş "bilgisayarla uğraşan insanlar sürekli neden masaüstünde durup duruken yenile yapıyor" diye sormuştu, herkes böyle yapıyor saklamayın :) ama nedeni yok sanırım alışkanlık

yenileme yaparak bilgisayarın o anki durumu hakkında bilgi alırız,
yenilemeye verdiği tepki hızlı ise arkaplanda yapılan iş bitmiştir,
eğer yenile hızı yavaşsa arkaplanda bir iş yapılıyordur yada birşeyler yolunda değildir :D

yasarcan' Alıntı:
eğer yenile hızı yavaşsa arkaplanda bir iş yapılıyordur yada birşeyler yolunda değildir :D
:puhaha: :puhaha:

yenilenin anlamını bilmen için win 95 kullanman lazım ondan sonra anlarsınn :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

evet, zaten işlemci ve RAM kendini saniyede 1Milyon defa yeniliyor, biz neyin peşindeyiz?
bu windows'un gereksizliklerinden birisidir, aynı zamanda stres yapar, dakikada 20 küsür yenile yapmadan duran bir adam göremedim. bağımlılık
.ayrıca bir yararı olan lütfen eklesin buraya, izahı da bilimsel olsun.

aragaz vermek gibi ..... vınvınvın. lüzumsuz.

eski pejo motorcular yapardı, zaten o motorunda uyuz bi sesi var üstüne aragaz veriyorlardı tam uyuz oluyodu. neyseki çinli motorlar çıktıda pejo 103 ler kalmadı piyasada :D

aragazı da merak eden olabilir, şimdiden yaziyim eski araçlarda, genelliklede ağır vasıtalarda vites geçişleri zor olurmuş, vitesin geçmesi için ayak debriyajda iken bir iki kez gaza basılıp vites geçişi kolaylaştırılımış.

Masaüstünde adı değiştirilince bir anda görünmez olan dosya veya klasörün yenile deyince geri gelmesi
Browser da ise meb in verdiği açıklama tarihlerinde zamanı gelince açıklanmayıp insanı çıldırtan tayin sonuçlarının eklenince sayfada görünmesinin sağlanması :D

zech' Alıntı:
Masaüstünde adı değiştirilince bir anda görünmez olan dosya veya klasörün yenile deyince geri gelmesi
Browser da ise meb in verdiği açıklama tarihlerinde zamanı gelince açıklanmayıp insanı çıldırtan tayin sonuçlarının eklenince sayfada görünmesinin sağlanması :D
:++: :++:

Bugün bir öğrenci sordu. Kakalak gibi kaldım ancak arka planda çalışan işlemler falan filanla geçiştirebildim. Görevi yenilemektir. :mrgreen: Diyemedim ya la.

yasarcan' Alıntı:

Benim düşündüğüm cevap buydu.

Bilgisayarın tepki hızını ölçmeye yarar. Bu tepki hızına göre de bilgisayara yeni iş verirsin ya da beklersin.

volkankey' Alıntı:
Yenile kayitli bilgileri dogrulayarak ekrani yeniden cizer

onu zaten GPU ya bağlı Analog/Digital Sinyal Üreteci (RAMDAC) yapmıyor mu? bırakın Allahın severseniz, zaten saniyede binlerce defa iş yapan sistemin arasına girip yenile yapmak, lazım değil, iş yapmaz. Lınux da yoktur zannımca,

Re: Ynt: Bilgisayarda "yenile" ne işe yarar?

Internet' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

onu zaten GPU ya bağlı Analog/Digital Sinyal Üreteci (RAMDAC) yapmıyor mu? bırakın Allahın severseniz, zaten saniyede binlerce defa iş yapan sistemin arasına girip yenile yapmak, lazım değil, iş yapmaz. Lınux da yoktur zannımca,
Bazen oluyor dur dosya ya da klasörü silersiniz ama orada hala görünür. Yenilediginizde kaybolur

Re: Ynt: Bilgisayarda

volkankey' Alıntı:
Internet' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

Bazen oluyor dur dosya ya da klasörü silersiniz ama orada hala görünür. Yenilediginizde kaybolur
Şu an benim laptop aynı dediğiniz gibi."Yenile" dışında çözümü var mı ki?

Re: Ynt: Bilgisayarda "yenile" ne işe yarar?

abtani' Alıntı:
volkankey' Alıntı:
Internet' Alıntı:
volkankey' Alıntı:

Şu an benim laptop aynı dediğiniz gibi."Yenile" dışında çözümü var mı ki?
Normalde olmamasi gereken bir durum
Sisteminiz çok yavaş olabilir ya da zararlı bir program yüklü olabilir bilgisayarda

Yapılan işlem sonucunu yeniden gözlemlemek için yapılan hareket bazen gereksiz gibi görünse de aslında gerekli.

@volkankey;
sistem DELL XPS i7-2670 QM 2.20 GHz/ 6GB RAM 64 bit fena olmadığını düşünüyorum.Taramalardan bir şey çıkmıyor.Belki dediğiniz gibi yeni kurulan bir program,yada windows 7 kurulumu olabilir.Sanırım 2 seneye yaklaştı üşendiğimden formatlamadım.

BBNET
Geri