ben bunu demiştim ve tepki almıştım
her-telden-f29/idea-bir-fikrim-var-idea-t107125.html
her-telden-f29/idea-bir-fikrim-var-idea-t107125.html
evet öyle hocam bi sorun mu var.ben işlemiyorum.sıkıntı yoktur inşallah?neden işlemiyorum sen sormadan ben söyleyeyim:5355' Alıntı:Bu ders kaldırılsın diyen insan bence ders felan işlemiyor. YATIYOOOOR. Aklın sıra Rehber öğretmen olup yatışa devam etmek istiyor... Yok öyle yoruldum psikolojim bozuldu vazgeçtim artık dersten. Bunlar hikaye...
ilyas33' Alıntı:evet öyle hocam bi sorun mu var.ben işlemiyorum.sıkıntı yoktur inşallah?neden işlemiyorum sen sormadan ben söyleyeyim:5355' Alıntı:Bu ders kaldırılsın diyen insan bence ders felan işlemiyor. YATIYOOOOR. Aklın sıra Rehber öğretmen olup yatışa devam etmek istiyor... Yok öyle yoruldum psikolojim bozuldu vazgeçtim artık dersten. Bunlar hikaye...
devlet erkanı başta milli eğitim bakanları artık öğrencilerin bilgisayarı bildiğini söylüyor.devletin eğitiminden sorumlu bakanlık böyle dediğine göre vardır bi bildiği.
farzetki ben meb'i dinlemedim işleyecem dedim.toplama çıkarma bilmeden bölme yaptırabilirmisin? hayır tabiki.elindeki kitaplara bak.basamak 1,2,3,4,5 de temel kullanım becerileri var 6,7,8 de ileri konular..excel veritabanı gibi...temel beceriye sahip olmayan öğrenci exceli ne yasın veritabanını ne yapsın nasıl anlasın.devlet 12345 basamnakları kaldırdı.gırtlak patlatmaktan ve öğrenci ile takışmaktan başka bişey getirmez sana.ve okullarda serbest etkinlik diye öğrencinin stres atması için dersler konulmuş.daha doğrusu ders değilde öğrenci dışarda haylazlık etmesin devlet kontrolünde olsun.zaten anne ve babalarda çalışıyor devlet bunlara göz kulak olsun ki dışarda zarar işlemesin çocuklar bütün maksat bu.seçmeli derslerde ve serbest etkinlik derslerinde.çünki dersin notu ve değerlendirmesi yok.neyse uzatmayayım uzatırsam okunmaz.sana daha çok sebep sayabilirim neden ders işlemediğime dair.mesela öğrenciler evlerinde bilgisayara ulaşamıyor ve okulda bilgisayar dersinde genede bilgisayar okuryazarlığı genel kültürüne sahip oluyor ve ders ödev araştırıyor vs...
Maalesef Hocama katılıyorum.. Dersin saygınlığından bahsediyoruz ama günümüzde belli başlı iyi okullar haricinde diğer okullarda doğru düzgün hiçbir dersin saygınlığı yok ki..ilyas33' Alıntı:evet öyle hocam bi sorun mu var.ben işlemiyorum.sıkıntı yoktur inşallah?neden işlemiyorum sen sormadan ben söyleyeyim:
devlet erkanı başta milli eğitim bakanları artık öğrencilerin bilgisayarı bildiğini söylüyor.devletin eğitiminden sorumlu bakanlık böyle dediğine göre vardır bi bildiği.
farzetki ben meb'i dinlemedim işleyecem dedim.toplama çıkarma bilmeden bölme yaptırabilirmisin? hayır tabiki.elindeki kitaplara bak.basamak 1,2,3,4,5 de temel kullanım becerileri var 6,7,8 de ileri konular..excel veritabanı gibi...temel beceriye sahip olmayan öğrenci exceli ne yasın veritabanını ne yapsın nasıl anlasın.devlet 12345 basamnakları kaldırdı.gırtlak patlatmaktan ve öğrenci ile takışmaktan başka bişey getirmez sana.ve okullarda serbest etkinlik diye öğrencinin stres atması için dersler konulmuş.daha doğrusu ders değilde öğrenci dışarda haylazlık etmesin devlet kontrolünde olsun.zaten anne ve babalarda çalışıyor devlet bunlara göz kulak olsun ki dışarda zarar işlemesin çocuklar bütün maksat bu.seçmeli derslerde ve serbest etkinlik derslerinde.çünki dersin notu ve değerlendirmesi yok.neyse uzatmayayım uzatırsam okunmaz.sana daha çok sebep sayabilirim neden ders işlemediğime dair.mesela öğrenciler evlerinde bilgisayara ulaşamıyor ve okulda bilgisayar dersinde genede bilgisayar okuryazarlığı genel kültürüne sahip oluyor ve ders ödev araştırıyor vs...
ilyas33' Alıntı:dostum ders nerde labaratuvar nerde kitap nerde?neyle ders işliyorsun ben 2 yıldır 2 farklı okulda labaratuvarsız okullarda görev yapiyorum.öğrencinin umrubnda değil.işlemiyorum diye formaliteden dedim ama kendi ölçümüzde genel kültür düzeyi bişeyler anlatıyorum.internet yararı zararı günliği vs...ama sadece kendim dinliyorum.müfredata bağlı değlim labaratuvarım olsa anlatmazdım.sadece sınıfta gürültü olmsın diye anlatıyorum.en son 2008 de lab kuruldu.en iyi lab 5 yıllık hadi senin labın ondn olsun bakalım sen nasıl ders işlicen bi iki yıl sonra.artık lab kurulmuyor.kitab basılmıyor.devlet istemiyor neyi nasıl yapacan merak ediyorum?
:+1:aysmn' Alıntı:hardeniz' Alıntı:ya arkadaşlar dersimize sonuna kadar sahip çıkmalıyız. bakanlık 3-5 bin sınıfçı norm fazlası olacak diye adamları hayatlarında görmedikleri branşlara atadılar. bu olmayacak işti oldu. Bizim dersimizin de zorunlu olacağı günler yakındır. gündemde yerimizi almışken derneğimiz bu kadar aktifken bırakın dersin kaldırılması gibi bir düşünceyi. BİZ DERSİMİZE SAHİP ÇIKMAZSAK KİM ÇIKACAK. biz böyle boşvermiş gözükürsek kimseler bizi ciddiye almaz. BTR umut bağlayanlar da boşuna heveslenmesin. yıllarca formatörlük denen zorunlu görevlendirmelerle uğraştık avutulduK. Bizim TEK HEDEFİMİZ DERSLERİN ZORUNLU OLMASI VE NORM DURUMUMUZDUR.
yeni bakan da gayet net bir şekilde ders zorunlu olmayacak demiş bence artık dersin zorunlu olması değilde bizim daha fazla mağdur edilmeden sınıfçılara yaptıkları gibi alan değişikliği için uğraşssak sonuçta sınıfçıların yan dal aldıysa biz de üniversitede mat ve fen eğt aldık hemde bilgisayayar derslerinden daha fazla kredide
:alkis: hocam haklı fakat bunda bizim millet olarak bi özelliğimiz etken o da insanlık öldü mü arkadaşımın problemini halletmem gerek mantığıdır.5355' Alıntı:Bt Dersine ve Bilişim öğretmenlerine, öğretmenler ve öğrenciler tarafından yapılan tutum ve davranışlar bizdende kaynaklanıyor. Okuldaki sorumlu olduğumuz işler için ortak hareket etmezsek ( Herkes yaptığı işler için ayrı telden çalarsa), idarecinin görevimiz olmayan işlerini yaparsak, öğretmenler bilgisayarım bozuldu yap dediklerinde tamirci gibi uğrasıp durursak kısacası taviz üstüne taviz verirsek sonuç bu olur...
5355' Alıntı:Hocam ben bunun mücadelesini veriyorum. Benim göervimin ne olduğunu bilip insan gibi rica eden arkadaşlara yardımcı oluyorum. Aksi bir durumda sallıyorum. İnsanlık ölmedi ama süreç bize zarar veriyor.![]()
katılmamak mümkün müü hocama :alkis: :++:yogunesb' Alıntı:on sene sonra bu dersi niye seçmeli yaptık diye sorgularlar yirmi sene sonra da zorunlu olur. Bu arada amerika marsda arsa satmaya falan başlar biz (türkiye) de bu robotların içinde insan mı varda gidecekleri yeri biliyorlar deriz....
ppll' Alıntı:Dersten önce üniversitelerden bu bölümü kaldırsınlar yeni yetişen neslin hayatlarıyla oynamasınlar. Sonrada bu bölümü tarihten silsinler böyle dangalakça sistem anlayışı olamaz acırımda öss ye girerken yaşadığım strese verdiğim dershane parasına... Öğretmen olacağıma gidip başka bir bölümü seçseydim keşke ah kafam ah .... bizi bu hale düşürenlerin allah öbür dünyada 2 yakasını bir araya getirmesin daha ne diyeyim ...
Kalksın artık, bıktım şu seçmeli ders muhabbetinden. Her okula bir BT Rehber öğretmen kadrosu için uğreşalım bence
:-1: hocamız anlaşılan bu muammadan fazlasıyla memnun ki halinin düzelmesi için herhangi bir tepki verilmesini uygun görmemekte. biz de ölümüne btciyiz hocam yoksa 4 sene bu branşla ilgili dersleri projeleri istifa etmek için ya da ne olacağı belli olmayan bir branşın öğretmeni olmak için okumadıkburock_26' Alıntı:Ders kalksın diyenler istifa etsin ii olur
ben bilgisayar öğretmeniyim ve öyle de kalacaım branşımı labımı çok seviyorum ölümüne btciyim