Arkadaşlar benzin zammını eleştiriyorum. Eleştiriyorum eleştirmesine de bazı arkadaşların benzin zammını ve vergiyi bu hükümete fatura etmesine bir türlü katılamıyorum. Yahu bu hükümetten önce de benzindeki vergi aynı idi. Yahu bu hükümetten önce de benzine sürekli zam gelirdi.
Ben benzindeki yüksek vergiyi eleştirmekle birlikte, tek amacım benzindeki yüksek vergiyi eleştirmek. Ama bazı arkadaşların amacı benzindeki yüksek vergiyi değil, bundan önceki hükümetlerle bu konuda hiçbir farkı olmayan bu hükümeti eleştirmek.
Ben farklı birşey bekliyordum, bunlar da aynı çıktı diyerek eleştir. Ama kimse, hükümete oy verenleri veya bazı icraatlarını beğenenleri "ne yapılsa alkışlıyor" diye göstermeye hakkı yok.
Bu konuda belki bu insanlar diğer hükümetlerden bir fark beklemiyorlardı. Nereden biliyorsunuz.
Mesele hükümet meselesi değil, öncekiler de aynı idi. Hatta vergi aynı olsa bile döviz kurundan dolayı ben başka bir hükümet olsa, daha da pahalıya benzin kullanacağımızı, şu aldığımız ek zamları da alamayacağımızı düşünüyorum.
Amacım hükümeti övmek değil, hakettiğinden fazla yerilmesini engellemek.