Benzine Yine ZAM GELMİŞŞŞŞ

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan seddo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
son 2 ay içerisinde benzine kaç defa ve toplamda ne kadar zam geldi acaba. bir depo benzin 2 ay öncesine göre 30 TL daha fazlasına doluyor.

Tabi bu kadar zammı aynı anda yapsalardı altından kalkamazlardı. azar azar alıştıra alıştıra yaptılar zamlarını. Yakındır seçimler......
gidip suriyeden alacam benzinleri artık. Pasaport bir alayım....

Çok mu önemli benzine gelen zam! Heykele Ucube tartışmaları, Muhteşem Yüzyıl tartışmaları arasında önceki zam gibi unutulur gider. Sen ister dörtlü yak ister arabayı.. Biz değişmeyiz. Bir de enflesyon hesabından şemsiye, pinpon topunun yanına kemer de eklensin. Yakında kopar kemerler..

Ben gülemiyorum arkadaşım daha dün 100tl lik benzin aldım sadece 25 litre, bu devirde 100 tl kolaymı kazanılıyor bu paranın 75 lirası devlete vergi olarak gidiyor. Yani ben aldığım şeye 25 lira devlete de 75 lira para vermişş oldum. Mesela 30.000 araba alıyosun en az 10.000 vergi, sigara günde bir paket 5.5 tl bunun yakalaşık 4 tlsi vergi, ayda 170 lira filan yapıyor sigara param yaklaşık 140tl sini yine vergi, maaş alıyorum yüzdelik dileme giriyoz ordanda gidiyor. Devlet düşmanı olacağım sen sonunda...

hocam başlığı sabitlesek mi hergün zam geliyo hergun yeni bi başlık :D gerek yok demi :) standart oldu artık fibonacci sayısı gibi hergün benzine bi onceki günün toplamından :P 10 krş zam

Hocam dünya petrol fiyatları %20 arttı, haberiniz olsun bu zam daha hiçbir şey, depoyu dolu bulundurun derim.

artık şaşırmıyorum.azıcık tepki oldumu hemen fiyatlarda 200-300 kuruşluk indirim.arkasından sanal gündem oluştur.sonra caktırmadan tekrar indirimi geri al.herhalde dünyanın hiçbir yerinde bize yapılan uygulam yokturdur.acaba biz onların gözünde neyizki nasıl ki?çok merak ediyom gercekten....

artık kur bilgileri bölümünde benzin de olcak gibi. altın dolar Euro ve BENZİN :mrgreen: acaba düşükken 1-2 ton alsak mı. belki ileride daha da yükselirde satarız. :mrgreen:

padişahım sen çok yaşa :)
müstehak bu millete, hiç yapamazsam arabamı satarım, ama benim arabama binemediğim bi ülkede kimsede binemez, ne acı....

adamlar ne dese ne gösterse alkışlayan bir zihniyette destekçileri var. zammı da alkışlayanlar çoğunlukta...
benzene zam. elmas zümrüt vergisine indirim yapılıyor nasıl ir anlayış zihniyet bu anlamadım.

Arkadaşlar benzin zammını eleştiriyorum. Eleştiriyorum eleştirmesine de bazı arkadaşların benzin zammını ve vergiyi bu hükümete fatura etmesine bir türlü katılamıyorum. Yahu bu hükümetten önce de benzindeki vergi aynı idi. Yahu bu hükümetten önce de benzine sürekli zam gelirdi.

Ben benzindeki yüksek vergiyi eleştirmekle birlikte, tek amacım benzindeki yüksek vergiyi eleştirmek. Ama bazı arkadaşların amacı benzindeki yüksek vergiyi değil, bundan önceki hükümetlerle bu konuda hiçbir farkı olmayan bu hükümeti eleştirmek.

Ben farklı birşey bekliyordum, bunlar da aynı çıktı diyerek eleştir. Ama kimse, hükümete oy verenleri veya bazı icraatlarını beğenenleri "ne yapılsa alkışlıyor" diye göstermeye hakkı yok.

Bu konuda belki bu insanlar diğer hükümetlerden bir fark beklemiyorlardı. Nereden biliyorsunuz.

Mesele hükümet meselesi değil, öncekiler de aynı idi. Hatta vergi aynı olsa bile döviz kurundan dolayı ben başka bir hükümet olsa, daha da pahalıya benzin kullanacağımızı, şu aldığımız ek zamları da alamayacağımızı düşünüyorum.

Amacım hükümeti övmek değil, hakettiğinden fazla yerilmesini engellemek.

Arkadaşlar benzin zammını eleştiriyorum. Eleştiriyorum eleştirmesine de bazı arkadaşların benzin zammını ve vergiyi bu hükümete fatura etmesine bir türlü katılamıyorum. Yahu bu hükümetten önce de benzindeki vergi aynı idi. Yahu bu hükümetten önce de benzine sürekli zam gelirdi.

Ben benzindeki yüksek vergiyi eleştirmekle birlikte, tek amacım benzindeki yüksek vergiyi eleştirmek. Ama bazı arkadaşların amacı benzindeki yüksek vergiyi değil, bundan önceki hükümetlerle bu konuda hiçbir farkı olmayan bu hükümeti eleştirmek.

Ben farklı birşey bekliyordum, bunlar da aynı çıktı diyerek eleştir. Ama kimse, hükümete oy verenleri veya bazı icraatlarını beğenenleri "ne yapılsa alkışlıyor" diye göstermeye hakkı yok.

Bu konuda belki bu insanlar diğer hükümetlerden bir fark beklemiyorlardı. Nereden biliyorsunuz.

Mesele hükümet meselesi değil, öncekiler de aynı idi. Hatta vergi aynı olsa bile döviz kurundan dolayı ben başka bir hükümet olsa, daha da pahalıya benzin kullanacağımızı, şu aldığımız ek zamları da alamayacağımızı düşünüyorum.

Arkadaşım birincisi kötü örnek değildir.biz tabikide en iyisini isticez.Eskisi kötüymüşki yenisi gelmiş.
Ayrıca bu alığımız ek zamlar bize 2008 yılından itibaren 5 kere ek ödeme zammı verilcekti.Sözler verilmişti
2008 yazda 112 aldık birde 2011 ocak da aldık. Buna sen sevilnmemelisin çünkü daha alıcaklısın haberin olsun hocam

İyice tepkisizleştik. Artık başka yöntemler bulmak lazım.

Alem Fm'de Nihat Sırdar'ın yaptığı sabah ve akşam programlarında benzine yapılan zamlar artık farklı şekilde eylemleştiriliyor. Sabah 8 de ve akşam 7'de damat halayı eşliğinde arabaların dörtlülerini yakarak, uygun bir ortamdaysa halaylar çekip oynayarak benzin zammı kutlanıyor!!!

Eylemcemize sizde katılın arkadaşlar.

sitelerde' Alıntı:

sana bir noktada katılıyorum. o da akaryakıtın vergi oranının yüksek olması. daha önceki hükümetlerde de aynıydı. katılmadığım nokta ise son 5 yılda benzine %48 oranında zam geldi. buda akp nin suçudur.

tepki olarak ne yaptınız? sabahları işe giderken 4 lüleri yaktınız mı? Arabanızı bırakıp toplu taşımaya talim ettiniz mi?
5 lira-10 lira da olsa gene binecek misiniz?
Benim bir fikrim vardı. Arabalardaki "bebek var" stickerı gibi birşey.
Kocaman harflerle
DİKKAT. Bu arabada DÜNYANIN EN PAHALI BENZİNİ kullanılıyor!
Güzel bir protesto şekli olurdu sanırım.

mfk' Alıntı:
tepki olarak ne yaptınız? sabahları işe giderken 4 lüleri yaktınız mı? Arabanızı bırakıp toplu taşımaya talim ettiniz mi?
Kocaman harflerle
şu logo uygun olur

Ekli dosyalar

• images.jpg
    images.jpg
    5.1 KB · Görüntüleme: 487
Bu hükümet suratına tükürse ya rabbi şükür diyecek ne kadar çok adam olduğunu bu konu altından bile görebilmek mümkün.

alfa-turk' Alıntı:
mfk' Alıntı:
Kocaman harflerle
şu logo uygun olur

hocam bunu ben arabama koymam açıkcası. Daha edepli birşey olmalı.

mfk' Alıntı:
alfa-turk' Alıntı:
mfk' Alıntı:
Kocaman harflerle
şu logo uygun olur

hocam bunu ben arabama koymam açıkcası. Daha edepli birşey olmalı.
edep mi kaldı hocam? bu kaşıkla verip kepçeyle almalara içinden de olsa küfür etmiyomusun?

bilmiyorum hocam bakış açısı sanırım bunu ben arabama asmam. Resme de gerek yok yazı olsa yeter. Hatta akşama tasarlar atarım buraya.

çok şükür arabam yok(bir gün bunu diyeceğime inanmazdım) almayı da düşünsem mi acaba dediğim bir dönemde bu heyecanlı zam haberleri neyse ki beni kendime getirdi. .. Geçmişle karşılaştırma yapacaksak geçmişte aynı maaşla kaç litre yakıt alınıyordu bunu karşılaştıralım.. Ve sayın başbakanımız geçmiş dönemlerdeki hükümetleri en çok ötv ve sürekli gelen zamlardan vuruyordu seçim meydanlarında, haklıydı da ama sonuç ortada ne değişti::: artık zamlar daha sistemli... enflasyon oranı da akaryakıta değil pinpon topuna bağlı...

arkadaşlar 99 yılını hatırlarsanız devlet o kadar güçsüzdü ki memuruna maaş veremeyeçek duruma geldi
o zaman gölçük depremi olduda memurlar maaş alabildi.
halkdan toplanan deprem yardımları ile.
allah o günleri aratmasın ve o liderleri başımıza bir daha vermesin.

bu devleti ayakta tutan akaryakıt vergisi. bu sebeple bir puan bile indirmeye gücü yetmiyor devletin. Ama varil fiyatındanki düşüşlerin hiç yansımaması.. o kısmını koskoca bakanlar bile kem küm diye açıklıyor.

Bu eğitim sistemi ile köle,koyun gibi vatandaşlar olup çıkmamız çok normal.biraz da biz eğitimcilerin suçu var kanaatindeyim.Örneğin geçen sene bir iş bırakma eylemi yaptık yeni çıkacak olan sağlık ve sosyal güvenlik yasası için,50 kişilik okulda 5 öğretmen katıldı.Bu kadar korkak ve boyun eğen toplum değildik.Üzücü...

BBNET
Geri