BeBeKLeR :)

Kodla Büyü

EynelMefer

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
0-24 ay arası bebeği olanlara; (her türlü, a dan z ye) vereceğiniz tavsiye, aktaracağınız tecrübe, söyleyeceğiniz iki kelam varsa alalım lütfen :)

her dediğini yapmamak, mümkün olduğunca yardım etmemek(el kas ve beceri gelişimi için)

hocam kzınız var hatırladığım kadarıyla.kızınızı kucağınıza alıp göz kontağı kurarak büyük biriyle konuşur gibi sohbet edin, iyi bir dinleyici olmasını sağlarsınız özelikle kızlar çeneyi sever ve dikkatle dinler :D konuşma dönemini erkene çekmese bile bu dönemde uzun ve düzgün cümleler kullanmasına katkıda bulunmanızı sağlar...tecrübeyle sabit. şuan kızım 26 aylık ve onunla herşeyi konuşabiliyorum o da bana "ama" ve "çünkü" lü cümlelerle cevap verebiliyor..

bol bol konuşun, anlamıyor diye düşünmeyin konuşun..
konuşurken normal kelimeleri söyleyin, tüm kelimeleri normal imla kurallarına göre telaffuz edin.
bebekliğinden itibaren ayrı oda ayrı yatağa alışsın hiçbir zaman yanınızda yatırmayın.
mutlaka anne sütüyle besleyin. anne sütünün kullanım süresiyle ilgili Kuran'da ayetler bile var.
Kaşık tutmaya başladıktan sonra yemeklerde kaşığı eline verin, bol bol döke saça yesede ellemeyin.
asla hazır gıdalar vermeyin, aburcubura alıştırmayın, günlük meyve yesin.
gece çok sıcak ortamda uyumasın evinizde kaloriferlere termostatik vana taktırın
iç anadolu gibi kuru bir iklimdeyseniz nemlendirme cihazı alın
biberon kullanıyorsanız mutlaka cam olsun.
bebek arabası alacaksanız kaba saba değilde bagaja rahat sığan hafif birşey alın.
oyun ve aktivitede terlediyse mutlaka kuru elbiselerle üstünü değiştirin.
gece terini mutlaka kontrol edin, termal atletler yada bronşit atletler özellikle kışın kullanın.
en önemlisi çocuğunuza aşırı ilgi göstermeyin onu diğer çocukların bulunduğu ortamlara bol sokun.
çocuğunuz aman hopşurdu aman dikkat et aman düşeceksin yapma, dikkat et düşersin gibi lafları sürekli söyleyerek engellemeyin.
çocuğunuzun yanında korkularınızı belli etmeyin, korku bulaşıcıdır sizi arıdan korkarken gören bir çocuk ömür boyu arıdan korkar.
ona yalan söylemeyin.
4 yaşına kadar özellikle asla fiziksel ceza vermeyin şiddet uygulamayın, yüksek sesle konuşmak bile şiddet olabilir.
onun yanında eşinizle tartışmayın
eşinizle birlikte ona karşı tavırlarınız aynı olsun. biriniz çizgi filme izin vermediyse diğeriniz bu günlük izleyiversin babası tarzında fikir ayrılıklarına izin vermeyin
çocuğa oyun alanı oluşturun mesela odası, odasının dışında evin her noktasını oyuncağı ya da kendi o dası gibi kullanmasına izin vermeyin.
en kısa zamanda kardeşi olsun..

tayinci42' Alıntı:
konuşurken normal kelimeleri söyleyin, tüm kelimeleri normal imla kurallarına göre telaffuz edin.
bebekliğinden itibaren ayrı oda ayrı yatağa alışsın hiçbir zaman yanınızda yatırmayın.
mutlaka anne sütüyle besleyin. anne sütünün kullanım süresiyle ilgili Kuran'da ayetler bile var.
Kaşık tutmaya başladıktan sonra yemeklerde kaşığı eline verin, bol bol döke saça yesede ellemeyin.
gece çok sıcak ortamda uyumasın evinizde kaloriferlere termostatik vana taktırın
bebek arabası alacaksanız kaba saba değilde bagaja rahat sığan hafif birşey alın.
gece terini mutlaka kontrol edin, termal atletler yada bronşit atletler özellikle kışın kullanın.
en önemlisi çocuğunuza aşırı ilgi göstermeyin onu diğer çocukların bulunduğu ortamlara bol sokun.
çocuğunuz aman hopşurdu aman dikkat et aman düşeceksin yapma, dikkat et düşersin gibi lafları sürekli söyleyerek engellemeyin.
çocuğunuzun yanında korkularınızı belli etmeyin, korku bulaşıcıdır sizi arıdan korkarken gören bir çocuk ömür boyu arıdan korkar.
ona yalan söylemeyin.
4 yaşına kadar özellikle asla fiziksel ceza vermeyin şiddet uygulamayın, yüksek sesle konuşmak bile şiddet olabilir.
eşinizle birlikte ona karşı tavırlarınız aynı olsun. biriniz çizgi filme izin vermediyse diğeriniz bu günlük izleyiversin babası tarzında fikir ayrılıklarına izin vermeyin
çocuğa oyun alanı oluşturun mesela odası, odasının dışında evin her noktasını oyuncağı ya da kendi o dası gibi kullanmasına izin vermeyin.

hocam harikasınız. yazdıklarının hepsine canı gönülden katılıyorum. gecenin bir vakti üşenmeden yazmışsınız tebrik ederim.

tayinci42' Alıntı:
ona yalan söylemeyin.
++++++++
mutlaka doğru söyleyin, kandırmaya çalışmayın
yapamayacağınız sözler vermeyin,
veremeyeceğiniz ceza ile tehdit etmeyin,
olabildiğince az hayır kullanın (yani ufak tefek yaramazlıklar da hoşgörün) ama hayır dediğinizde gerçekten hayır olsun,
bütün duygularını yaşamasına izin verin gerekirse üzülsün kızsın ama onu neden üzdüğünüzü yada kızdırdığınızı bilsin. bide bol bol seni seviyorum diyin.
çocuğunuz sizin için bütün çocuklardan akıllı ve güzeldir muhakkak ama o bunu böyle bilmesin. "bende başka birçok çocuk gibi akıllı ve güzelim diye bilsin".

yanında herşeyi konuşmayın resmen kopyalıyorlar
örnek:
geçende bir yere gidecektik oğlumuda aldım arabaya indim
tabi hanımlar bekle bekle ki gelsin ben de sıkıldım ve
-nerde kaldı bu yaa
dedim tabi kendi kendime arkada koltukta oturan daha 2 yaşına 22 martta giren oğlumu unuttum bu arada
eşim geldi arabaya
oğlum ne dese beğenirsin
-nerde kaldı bu yaaaaaa

:) benim oğlum da geçenlerde anneme babasını şikayet etmiş annemde ah babası ah bak şimdi hiç olurmu öyle falan demiş
akşam babası geldi ananem sana ah babası ah dedi biliypmusunnnnn dedi
biz koptuk tabi eşim aldı kenara başka neler diyor oğlum gel bi konuşalım diye :mrgreen:

aslında çosukların bizi taklit etmeye çalışmaları bizim için bulunmaz nimet. İşimizi acayip kolaylaştırıyor, bizi doğruyu yaşamak zorluyor :(

Rabbim nasip ederse ben de bir anne adayıyım artık yazdıklarınız çok hoşuma gitti
bunları uygulayabildik mi tamamdır zaten :D

şeffaf' Alıntı:
aslında çosukların bizi taklit etmeye çalışmaları bizim için bulunmaz nimet. İşimizi acayip kolaylaştırıyor, bizi doğruyu yaşamak zorluyor :(
kesinlikle evet örneğin bizim evde ses azıcık yükselsin yani sadece tartışma için değil diyelimki eşim içerde ona bağırdım hemen koşup geliyor babama bağırma diye yada o biraz sert bişey söylesin hemen koşup ağzını kapatıyor, sakın öyle konuşma diyor. bizim içinde çok iyi oluyor eften püften tartışmıyoruz artık :)

gelişimci' Alıntı:
Rabbim nasip ederse ben de bir anne adayıyım artık yazdıklarınız çok hoşuma gitti
bunları uygulayabildik mi tamamdır zaten :D
hocam hayırlı uğulu olsun ne kadar oldu bebiş, kız-erkek bellimi

bebeklerle, çocuklarla ilgili birçok kitapta okuyabileceğimiz o kadar çok şey var ki...her anne baba şüphasiz çocuğu için en iyisini ister ve bunun için uğraşır. Ancak şu da bir gerçektir ki çocuk da belli bir karakterle doğuyor bazı felsefecilerin savunduğu gibi boş bir levha değil. Böylelikle çocuk bazı konularda mutlaka kendi istediğini yaptırıyor, bu da Allah'ın koyduğu bir tedbirdir, onu sadece anne babanın emrinde tutmamış özgür de bırakmış bir yandan. geleceğim nokta şu okuduklarımızın hepsini uygulayabiliriz diye bişi yok uygulayamadıklarımız canımızı sıkmasın..beslenme konusunda o kadar çok şey okudum ki ama kızım bunları bana hiç uygulatmadı... :( bazen çok bilmek can sıkıcı olabiliyor neden uygulamayı başaramıyorum diye :(

Adem Güneşin annelik sanatı , çocukluk sırrı kitaplarını okudum, oğluma bakış açım değişti.Tavsiye ederim.

fikriye' Alıntı:
Adem Güneşin annelik sanatı , çocukluk sırrı kitaplarını okudum, oğluma bakış açım değişti.Tavsiye ederim.
evet bikaç kitabı daha var annemiz okuyordu :) ama artık dinlemek daha kolayına geliyor, radyoda (arşiv kısmıda var) canlı...

tayinci42' Alıntı:

hocam kolay mı öyle? bende istiyordum çok çoçuklu bir aileyi ama şu an 2,5 aylık bir oğlum var. biraz fazla gazlı, hem uykuyu hemde her türlü sosyalliği unuttuk, annesi 1 ayda doğum öncesi kiosunun öncesine indi, ben 5 kilo verdim. bunlar bir yana çoçuğun acı içinde ıkınması ve hiçbirşey yapamamak çok kötü. annesi de ben de bir daha aynı şeyi kaldıramayacağımızı düşünüyoruz.

mriza' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

hocam kolay mı öyle? bende istiyordum çok çoçuklu bir aileyi ama şu an 2,5 aylık bir oğlum var. biraz fazla gazlı, hem uykuyu hemde her türlü sosyalliği unuttuk, annesi 1 ayda doğum öncesi kiosunun öncesine indi, ben 5 kilo verdim. bunlar bir yana çoçuğun acı içinde ıkınması ve hiçbirşey yapamamak çok kötü. annesi de ben de bir daha aynı şeyi kaldıramayacağımızı düşünüyoruz.

geçmiş olsun, rezene çayı var hocam denemediyseniz çokça anne azda bebeğe içirilebilir, Allah şifa, sağlık, afiyet versin tüm bebişlere...

çocuk sahibi olmak uzun hayat yolunda keskin bir virajı dönmek gibiymiş, arabada boş koltuk var evet ama virajdan dolayı direksiyonu bırakamıyorsun, hele düzlüğü bir varalım, boşlukları doldururuz inşaallah...

EynelMefer' Alıntı:
mriza' Alıntı:
tayinci42' Alıntı:

geçmiş olsun, rezene çayı var hocam denemediyseniz çokça anne azda bebeğe içirilebilir, Allah şifa, sağlık, afiyet versin tüm bebişlere...

çocuk sahibi olmak uzun hayat yolunda keskin bir virajı dönmek gibiymiş, arabada boş koltuk var evet ama virajdan dolayı direksiyonu bırakamıyorsun, hele düzlüğü bir varalım, boşlukları doldururuz inşaallah...

hocam denemediğimiz ilaç kalmadı. bitkisel ilaçlar, prebiyotik bakteriler vb. hiçbiri işe yaramıyor. doktor 4 ay dedi, bekliyoruz :)
boş koltukları doldurmak için bugünleri unutmamız lazım :lol:

unutuluyor arkadaşlar. benim kızım şuan 4.5 yaşında .ben tekrar hamileyim 3,5 aylık. kızımda çok gazlıydı ne yapacağımızı bilemezdik ama hepsi unutuluyor.şimdi yeni gelecek bebeği sevinçle bekliyoruz.o zamanlar bizde eşimle aynısını söylüyorduk tekrar bunları yaşayabilirmiyiz diye ama allah hepsini unutturuyor.yeni bebeğimizi sevinçle bekliyoruz. kızımda öyle o kadar mutluki doğunca nasıl olur bilmem ama şuan kardeşiyle yapacaklarını anlatıyor bize.

zuhall' Alıntı:
unutuluyor arkadaşlar. benim kızım şuan 4.5 yaşında .ben tekrar hamileyim 3,5 aylık. kızımda çok gazlıydı ne yapacağımızı bilemezdik ama hepsi unutuluyor.şimdi yeni gelecek bebeği sevinçle bekliyoruz.o zamanlar bizde eşimle aynısını söylüyorduk tekrar bunları yaşayabilirmiyiz diye ama allah hepsini unutturuyor.yeni bebeğimizi sevinçle bekliyoruz. kızımda öyle o kadar mutluki doğunca nasıl olur bilmem ama şuan kardeşiyle yapacaklarını anlatıyor bize.
allah hayırlı etsin hocam :) kız çoçuklarının çok gazlı olmadıklarını duymuştuk, demekki kııza erkeğe bakmıyor. 2. çoçuk da gazlı olursa ilk çoçukla ilgilenemeyiz diye korkuyoruz biz. endişemiz birazda bundan. zira şu an çoçuktan başka bir şeyle ilgilenemiyoruz.

geçmiş olsun hocam nurse harveys denediniz mi geçirmiyor ama düzenli kullanımda rahatlatıyor.
bebeğin karnını bacağınıza dayayıp bacağınızı hafifçe sağa sola oynatıp sırtını sıvazlayabilirsiniz, kollarımı salıncak gibi yapıp karnından ve bacağının arasından geçirip ayakta dolaşırdım oda çok iyi gelirdi. sırt üstü yatırıp dizlerini karnına doğru iterek dairesel hareketler yapabilirsiniz. bide fön makinesi çalıştırıp ayaklarına tutabilirsiniz. sesi çok iyi geliyor kuzulara. mutlaka denedikleriniz vardır ama benimkileride paylaşıyım dedim.
2. için daha çok erken biraz büyüsün herşey yoluna girmeye başlasın böyle düşünmezsiniz emin olun :)

seldabal' Alıntı:
geçmiş olsun hocam nurse harveys denediniz mi geçirmiyor ama düzenli kullanımda rahatlatıyor.
bebeğin karnını bacağınıza dayayıp bacağınızı hafifçe sağa sola oynatıp sırtını sıvazlayabilirsiniz, kollarımı salıncak gibi yapıp karnından ve bacağının arasından geçirip ayakta dolaşırdım oda çok iyi gelirdi. sırt üstü yatırıp dizlerini karnına doğru iterek dairesel hareketler yapabilirsiniz. bide fön makinesi çalıştırıp ayaklarına tutabilirsiniz. sesi çok iyi geliyor kuzulara. mutlaka denedikleriniz vardır ama benimkileride paylaşıyım dedim.
2. için daha çok erken biraz büyüsün herşey yoluna girmeye başlasın böyle düşünmezsiniz emin olun :)
ilk o ilacı denemiştik hocam 1 gün iyi geldi ondan sonra aynı yine. zaten hep bir iki gün iyi geliyor ondan sonra etkisini kaybediyor. dediğinize benzer masaj da yapıyoruz ama yinede gazından kurtulamıyor çoçuk.

Bebeği anne yatağına almamalı denir ya hep bunun yanlış olduğunu söyleyen bir yazı okudum; mantıklı geldi bana siz ne dersiniz?
http://www.ademgunes.com/?p=826

Bu arada gaz problemi bebeğin hareketlenmesiye kendiliğinden geçiyor.Bizim de denemediğimiz ilaç ve yöntem kalmadı ama geçti Allaha şükür.

mriza' Alıntı:
seldabal' Alıntı:
ilk o ilacı denemiştik hocam 1 gün iyi geldi ondan sonra aynı yine. zaten hep bir iki gün iyi geliyor ondan sonra etkisini kaybediyor. dediğinize benzer masaj da yapıyoruz ama yinede gazından kurtulamıyor çoçuk.

hocam aynı ilacı 4-5 gün denemelisiniz 1 güneden sonra başka ilaca mı geçtiniz.

seldabal' Alıntı:
mriza' Alıntı:
seldabal' Alıntı:

hocam aynı ilacı 4-5 gün denemelisiniz 1 güneden sonra başka ilaca mı geçtiniz.

hayır hocam ilk gün iyi gelince kullanmaya devam ettik, sonra etkisini kaybedince bıraktık. galiba 4 gün falan kullandık.

evet o zaman 1-1,5 ay beklemekten başka çare yok bütün gün mü oluyor gazı akşamları yada geceleri mi mesela benim oğlum akşam 7 de başlardı 10 da biterdi ama canımıza okurdu o 3 saatte :)

değişiyor hocam belli bir zamanı yok ancak son zamanlarda geceleri ıkına ıkına olsada daha uzun uyumaya başladı, bazen gündüzleri ağlarken bazen akşam vakitlerinde sorun çıkartıyor. çoğu zaman da hem akşam hem gündüz sorunu oluyor. gaz sorunu çok uzun süren çoçuklar varmış, eğer bizim de uzun sürerse unutamayacağımız günler olacak . tahminimce sizin 7-10 arası çektiğinizi biz nerdeyse günün yarısı çekiyoruz.

tayinci42' Alıntı:
ona yalan söylemeyin.

hocam mükemmelsin

mriza' Alıntı:
değişiyor hocam belli bir zamanı yok ancak son zamanlarda geceleri ıkına ıkına olsada daha uzun uyumaya başladı, bazen gündüzleri ağlarken bazen akşam vakitlerinde sorun çıkartıyor. çoğu zaman da hem akşam hem gündüz sorunu oluyor. gaz sorunu çok uzun süren çoçuklar varmış, eğer bizim de uzun sürerse unutamayacağımız günler olacak . tahminimce sizin 7-10 arası çektiğinizi biz nerdeyse günün yarısı çekiyoruz.
hocam 3 ay sonra bu başlığa bakın nasılda unutmuş olacaksınız bu günleri :)

BBNET
Geri