Ben de bir yıl kaldığım bir okulda banka promosyonu almıştım, ki sözleşmeli çalışıyordum o zaman, sanırım 3 yıllık anlaşmaydı, sonra tayinim çıktı, paranın geri kalan kısmını iade etmedim, kimse de istemedi. Daha sonra gittiğim yerde iki yıl kaldım, yine aldım banka promosyonunu, yine anlaşmanın 3 yıllık olması lazım herhalde, zorunlu hizmet affı geldi, tayin istedim, yine iade etmedim, kimse de istemedi. Yalnız bu banka promosyonları konusunda tayin durumunda adaletsizlikler oluyor,bu doğru. Bilmiyorum o zamanlardan bu zamana promosyon anlaşmalarında yasal bir düzenlemeye gidilip paranın kalan zamanlık kısmı iade edilir gibi bir madde eklendi mi acaba..Eğer yasal bir dayanak yoksa iade etmeyin derim. Eğer iade edilecekse de; yeni okulunuzun anlaşmasına dahil olmalısınız mantıken. Ama malesef böyle uygulanmıyor. Daha bu anlaşmalara bir standart getirilemedi. Aslında tüm Türkiye'de anlaşılacak miktarlar farklılık gösterse bile, bankayla anlaşılacak zaman ve ödemelerin şekli taksitli ya da peşin gibi bir satandart olsa bu sorunlar bu kadar çıkmayacak belki de.
Bu paranın haram olup olmadığı tartışmalarını bir kenara bırakırsak benim kızdığım nokta herkesin gözünün öğretmenin üç kuruş parasında olması.. Yazık diyorum.Kim kimden ne koparsam derdinde şu ülkede..Ben olsam yasal dayanak var mı yok mu araştırır, ona göre hareket ederdim, ilşiğinizi kesmemekle tehdit etmeleri garip bir durum olmuş. Biz hakkımızı aramazsak elimizdekini kapmaya çalışan çok....Bankalar, milli eğitim müdürlükleri belki...İade etmek zorunda kalırsanız da takibini mutlaka yapın ve belgelendirin.