Banka promosyonu hakkında...

Kodla Büyü

bilöğretmen79

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Ankara'da il içinde tayinim çıktı bir başka ilçeye.Dolayısıyla maaş aldığım banka değişecek.Ancak şöyle bir sorun var 2 yıl önce yaklaşık 650TL promosyon aldık 3 yıl içindi bu elbette.Ama geriye 1 sene kaldı.Bu parayı geri iade etmemizi istiyorlar aksi takdirde ilçedeki şube müdürü ilişiğimizi kesmiyormuş.Böyle bir şey başına gelen var mı? Bu arada tayinimin çıktığı okulun anlaştığı bankayı aradım onlar da promosyon almayacağımı söylediler.Ne yapmam gerekiyor sizce???

memurlar net te görmüştüm böyle seyler

hocam ya siz bilirsinizde zaten haram o para verin gitsin varsın gittiğiniz yerde de almayın yani sizin kararınız tabi ben yatan promosyonla 200tl idi eşime yüzük aldım aynı gün kaybetti gecen yıl :lol: haydan gelen huya

Ama hep paramızı geç yatırıyor ve kullanıyorlar.Neden haram olsun ki çalmadık çırpmadık üstelik yeniden gideceğim okuldakiler de almış üstelik oradan da almayacakmışım bu da haksızlık olmuyor mu sizce? Başına böyle bir durum gelen oldu mu arkadaşlar hak iddia edebileceğimiz yer yok mu sizce?

Bizim başımıza geldi hocam. Dediğinizin aynısı, 3 yıllık promosyon parasının 1 yıllığı geri istendi "yoksa ilişik kesmeyiz haaa" dendi bir de.
Biz de ha..............tir oradan, görürüz dedik. İlçedeymişsiniz, şube mdürünüzün davranışını ilçe milli eğitim müdürüne, il milli eğitim müdürüne ve kaymakamlığa aynı anda önce sözlü gerekirse yazılı bildirin. Bu bildirimden bir şekilde o ilişik kesmeyenin haberi olsun. Kulağına haber gitsin yani. Aynı gün bütün işlemleriniz - yolluk dahil- tamamlanır.

Bu arada haram olduğunu düşünseniz bile vermeyin o parayı. Gider çöpe atarım yine vermem. "kily" hocama katılmıyorum. Böyle başına buyruk "ilişiğini kesmem haa" demek de ne oluyor! Ver kurtul mantığı yürütmeyin lütfen.

Zaten ben de geri iade etmeyi düşünmüyorum 2 sene oldu alalı, şimdi benden hemen hemen yarısı geri isteniyor.Çok saçma geldi, yeni atandığım okulda da zaten 0cak ayında daha yeni almışlar ve ben orada da almayacağım bu nedenle tam tersi mağdur olacağım.Şube müdürü de aynen sizin dediğiniz gibi kendince ahkam kesiyor ,böylelerine derslerini vermek gerek diye de düşünüyorum gerekirse daha üst kurumlara şikayet de edeceğim anlaşılan:((

sayın hocam promosyon aldığınıza dair tarafınızdan imzalanmış bir sözleşme var mı acaba varsa bile 2 yıl dan sonra ayrılırsam kalanı geri iade edeceğim diye bir madde var mıdır? yoktur zannımca o zaman neye istinaden istiyorlar parayı????

netman38' Alıntı:
sayın hocam promosyon aldığınıza dair tarafınızdan imzalanmış bir sözleşme var mı acaba varsa bile 2 yıl dan sonra ayrılırsam kalanı geri iade edeceğim diye bir madde var mıdır? yoktur zannımca o zaman neye istinaden istiyorlar parayı????
Hocam senin şube müdürün ya çok doğuda adam görmemiş, ya da liseden kalmış.: "Diploma parası gelmeden diploma alamazsın, al senin olsun o zaman" Koskoca bakanın kararnamesi var. Oh ne ala memleket, şube müdürü buna göz diker mutemet yolluğunu yapmaz bi sigara almadan. Bankadakiler salak mı, vermeseydiniz o zaman. Burda da köy öğretmeni dediler maaşını çekmez kullanırız verdiler 850 promosyon, geçenlerde gittim
--Hocam bu ne ya diyor adam. Zerresini koymuyonuz.
EEE nolacaktı dedim, benim paramla bi müslümana faizle kredi mi verecektin. Hakkımsa alırım, beklemeye gerek yok.

İmzaladığımız bir belge falan yok yani geri almak adına aslında ellerinde bir yasal dayanak da yok işte herhalde şanslarınımı deniyorlar ne yapıyorlarsa işte.Üstelik köy falan değil bahsettiğim ilçe Sincan merkez ilçelerden biridir...

bilöğretmen79' Alıntı:
İmzaladığımız bir belge falan yok yani geri almak adına aslında ellerinde bir yasal dayanak da yok işte herhalde şanslarınımı deniyorlar ne yapıyorlarsa işte.Üstelik köy falan değil bahsettiğim ilçe Sincan merkez ilçelerden biridir...
Hocam herşey açık ve net. Önceden memurlar kendileri maaşlarını istedikleri bankadan alabiliyorlardı. Şimdi ise artık kurumunuz sizin adınıza imza atıyor. Promosyon anlaşmasında herşey açık açık yazıyordur. Öğretmenin aldığı promosyonu tayin, ıvır zıvır gibi durumlarda geri ödemesi diye bir madde çok yüksek ihtimalle vardır. Şube müdürüne kızmaya gerek yok, gidip diyeceksiniz promosyon anlaşmasını görmek istiyorum, böyle bir madde varsa paşa paşa öderim diyeceksiniz ki muhtelemen vardır böyle bir madde.

Vermeyin hocam yiyecekler parayı...Sinir oluyorum böyle öğretmenin aldığı üç kuruşa göz koyan yüksek (!) idarecilere. Malesef hemen her ilçede oluyor bu tarz şeyler. Sözleşme olsa ne olacak siz mi imza attınız. Kararname var paşa paşa gönderecekler sizi...

Hocam bir öğretmen arkadaşım tayini buraya çıkalı bir ay olmuşken promosyon parasını 3 yıllığına aldı ara dönemde eğitim özründen gitti ama parayı geri vermedi kimsede istemedi. İlk defa duydum geri istendiğini.

yazılı olarak isteyin benden de yoksa vermem de kararnameyi vermezlerse İl milli eğitime şikayet et.

Arkadaşalr en son bizim okula böyle bir yazı glmişti... Tayin çıkar ve başka okula gidilirse promosyon parasının iadesi ile ilgiliydi...

Hocam şube müdürü o parayı aldıktan sonra ne yapacak onu iyi öğrenin. mesela sizin ayrıldığınz okula da bu yıl başkası geldi diyelim. Onun da hakkı var 1 yıl için bişeyler alması gerekir. Eğer sizden geri alınan para sizin okula gelenlere verilecekse amenna. Bu durumda sizin de yeni okulunzda almanazı gerekir geriye kaç yıl kaldıysa. Bence gideceğiniz okuldan ve ilce mem den de bilgi alın. Tabi parayı vermeden önce:) verince de resmiyete dök. Evrağını al.

Ben de bir yıl kaldığım bir okulda banka promosyonu almıştım, ki sözleşmeli çalışıyordum o zaman, sanırım 3 yıllık anlaşmaydı, sonra tayinim çıktı, paranın geri kalan kısmını iade etmedim, kimse de istemedi. Daha sonra gittiğim yerde iki yıl kaldım, yine aldım banka promosyonunu, yine anlaşmanın 3 yıllık olması lazım herhalde, zorunlu hizmet affı geldi, tayin istedim, yine iade etmedim, kimse de istemedi. Yalnız bu banka promosyonları konusunda tayin durumunda adaletsizlikler oluyor,bu doğru. Bilmiyorum o zamanlardan bu zamana promosyon anlaşmalarında yasal bir düzenlemeye gidilip paranın kalan zamanlık kısmı iade edilir gibi bir madde eklendi mi acaba..Eğer yasal bir dayanak yoksa iade etmeyin derim. Eğer iade edilecekse de; yeni okulunuzun anlaşmasına dahil olmalısınız mantıken. Ama malesef böyle uygulanmıyor. Daha bu anlaşmalara bir standart getirilemedi. Aslında tüm Türkiye'de anlaşılacak miktarlar farklılık gösterse bile, bankayla anlaşılacak zaman ve ödemelerin şekli taksitli ya da peşin gibi bir satandart olsa bu sorunlar bu kadar çıkmayacak belki de.
Bu paranın haram olup olmadığı tartışmalarını bir kenara bırakırsak benim kızdığım nokta herkesin gözünün öğretmenin üç kuruş parasında olması.. Yazık diyorum.Kim kimden ne koparsam derdinde şu ülkede..Ben olsam yasal dayanak var mı yok mu araştırır, ona göre hareket ederdim, ilşiğinizi kesmemekle tehdit etmeleri garip bir durum olmuş. Biz hakkımızı aramazsak elimizdekini kapmaya çalışan çok....Bankalar, milli eğitim müdürlükleri belki...İade etmek zorunda kalırsanız da takibini mutlaka yapın ve belgelendirin.

Olayın sebebini yazayım:
Promosyon toplu alınınca, sonradan göreve başlayan memurlar promosyon alamadıkları için dava açtılar. Bu yüzden bankalar, sözleşmeye madde olarak, "promosyon işleri size ait" demeye başladı. MEM deki yetkililerin cebinden çıkma ihtimali olunca... Bundan dolayı yeni promosyon anlaşmalarını taksitli yapıyorlar..

Karar sizin, anlaşmada bir madde yoksa ,resmi olarak alamazlar.

Yok ya maaşları almak için kırk takla at şu kadar promosyon verecez diye reklam yap. benim seçme hakkım yok iki tane dandik şube müdürü gitsin bankalarla anlaşsın banka ihalesi yapsın. sonra umrumda bile değil, bana sorulmadan hesaba para yatır sonra da ben giderken geri iste. yok öyle yağma. ders ücretlerini ayın 10unda yatıran banka benden zaten o verdiği parayı 1 yılda fazlasıyla çıkarıyo. para yok deyin canınızı mı alacaklar.

arkadaşlar gelecek ay maaş anlaşması yapılacak. Bu anlaşmada tayin ile gelen personele promosyonun geriye kalanı verilir diye bir madde konuldu. Benim sormak istediğim şu? Hiç tayin ile başka bir yere giden arkadaş promosyon parası aldı mı? bunun başbakanlık genelgesinde olduğu söyleniyor. Doğrumu?

en iyi anlamşa 6 aylık taksitlerle olur. ancak buda arkadaşın durumda kalan 1 yıllık bölümünü ödemesi gerekir sizin yerinize gelen arkadaş bu para için dava açabilir. siz ödemezssiniz ancak promosyondaki komisyondaolanların cebinden para çıkar ayrıca avukat masrafı falan

kily' Alıntı:

hocam ya siz bilirsinizde zaten haram o para verin gitsin varsın gittiğiniz yerde de almayın yani sizin kararınız tabi ben yatan promosyonla 200tl idi eşime yüzük aldım aynı gün kaybetti gecen yıl :lol: haydan gelen huya

http://forum.islamiyet.gen.tr/dini-sohb ... nlami.html

üstad yanlış anlamassın umarım. kumar-faiz-haksız kazanç gibi haramlar için bu tabiri kullanmamak lazım

halaçoğlu' Alıntı:
kily' Alıntı:

üstad yanlış anlamassın umarım. kumar-faiz-haksız kazanç gibi haramlar için bu tabiri kullanmamak lazım

sayende bu günde bişiy öğrenmiş olduk hocam :+1:

mantığım geri iade edilmesi gerektiğini söylüyor yeni gittiğiniz yerdende payınız kadarını almanız gerektiğini

mantık bana göre de doğru ama işler oyle olmuyor ki, gidenden isterler ama gelene hava verirler... İlişik kesme sube müdürünün haddine mi? kendi mi atadı seni ki kesmiyor? Kararnamen gelmiş ver dilekçe ile bakalım nasıl kesmiyormus... Sube müdürleri de kendilerini amir sanıyorlar ya fitil oluyorum...

Bu durumda olan arkadaşlar promosyon anlaşmasına ait protokolu isteyin,orada ne yazıyorsa onu yapacaksınız,şube müdürü dedi diye değil...Çoğu ilçe milli eğitim müdürlüğü
bunu sitesinde yayınlıyor.Bulunduğunuz yerde yetkili sendika hangisi ise o da bu ihale sürecinde bulunuyor,onlara daha kolay ulaşabilirsiniz.Bu arada arkadaş konuyu Ağustos 2012 de açmış.:)

halaçoğlu' Alıntı:
kily' Alıntı:

Bu cümlenin aslı; "Hayy'dan gelen Hu'ya gider" dir... Yani,Yüce Mevla'mızın "Hay" ve "Hu" sıfatları kastedilerek, " Her zaman diri olan Rab'den gelen yine o Rabbe dönecektir." manasına gelen bir sözdür... "İnna lillah ve inna ileyhi raciun" ayetinin tasavvuftaki karşılığıdır.

:+1: :+1: TEŞEKKÜR

BBNET
Geri