banka promosyonlarını napıyorsunuz

Kodla Büyü
her_dem' Alıntı:
gezegen10' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
bu konu defalarca forumda açıldı tartışma yarattı. aklında şüphe varsa fakire fukaraya ver. yoksa çayır çatır ye. bunu sormaya bile gerek yok burda. çok şüphen varsa en yakında olan din kültürü hocalarımız var. onlara sorman burada tartışma çıkartmayı önler.

not: şüphe varsa uzak durulur. ancak kesin haram olmayan bir durum içinde insanları harami sınıfına sokmayın. içkide şüphe var mı? yok. kimse içkide şüphe var al ama garibana dağıt diyor mu? demiyor diyemez. o yüzden şüpheli bir durumda da insanları da haramileştirmeyin. (birbirinizi kırmayın, yormayın. doğruyu göstermeyi çalışırken kalp kırmayın. doğrudan uzaklaştırır çünkü bu insanları)

:alkis: :alkis: ha şunu bilselerdi. o zaman kimseye sataşmazlardı.

hocam yan taraftaki evlatlarına acı bari bu söylediklerinle muamele etme ki onlar bari kurtulaşa erenlerden olsunlar. Atma sıkılamayla ben öbür tarafta yanarım demek kolay arkadaşın dediği gibi 10 sn ateşe elini koy bakalım dayanabiliyormusun? Dini hafife almayın İslamiyet kolay yayılmadı. Bir kere Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okuyunda ondan sonra nasıl atıp tutarsanız tutun.
bu sözler bana ise ne demek istediğini anlamadım. benim ne demek istediğimi anladığına da emin değilim.
Bana ya da diğer arkadaşa mı yazdın bilemiyorum ancak İslamı hafife almakla suçlamak ya da bizim neler yapıp yapmadığımızla ilgili yorum yapmak bize değil sana zarar verir hocam. ithamda bulunmamak lazım.

tekrarlıyorum hocam. bu tür konuları burada konuşurken tartışmalar çıkabiliyor. bu tartışma sırasında sinirler gerildiğinden insanların ağzından istemeden inkar noktasına sözler çıkabiliyor. bu ne o arkadaşlara ne de size faydası var.

İslam suçlamaz hocam kazanır. bence bu tartışmaları yaparken bunu unutmayın. bur konuda başka yazı yazmayacağım. bence diğer arkadaşlarda yazmasınlar ki kimse isteyerek ya da istemeyerek zarar görmesin göstertmesin. herkese saygılar.

yok hocam senle alakası yok suckan diye biri varya ona itafen yazdım hocam senin dediğinde anormal bir durum yok kusura bakma alıntıyı yanlış yaptık :D

gezegen10' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
her_dem' Alıntı:
bu konu defalarca forumda açıldı tartışma yarattı. aklında şüphe varsa fakire fukaraya ver. yoksa çayır çatır ye. bunu sormaya bile gerek yok burda. çok şüphen varsa en yakında olan din kültürü hocalarımız var. onlara sorman burada tartışma çıkartmayı önler.

not: şüphe varsa uzak durulur. ancak kesin haram olmayan bir durum içinde insanları harami sınıfına sokmayın. içkide şüphe var mı? yok. kimse içkide şüphe var al ama garibana dağıt diyor mu? demiyor diyemez. o yüzden şüpheli bir durumda da insanları da haramileştirmeyin. (birbirinizi kırmayın, yormayın. doğruyu göstermeyi çalışırken kalp kırmayın. doğrudan uzaklaştırır çünkü bu insanları)

hocam yan taraftaki evlatlarına acı bari bu söylediklerinle muamele etme ki onlar bari kurtulaşa erenlerden olsunlar. Atma sıkılamayla ben öbür tarafta yanarım demek kolay arkadaşın dediği gibi 10 sn ateşe elini koy bakalım dayanabiliyormusun? Dini hafife almayın İslamiyet kolay yayılmadı. Bir kere Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okuyunda ondan sonra nasıl atıp tutarsanız tutun.

sende diğer arkadaş gibi hiciv yaptın heralde. bu da beni yakmaya kararlı anlaşılan. bu arada haddinizi aşmaya başladınız sanırım. en iyisi buna bir son vermek. SON.

Sen haddini çoktan aştında neyse Dediğin gibi son olsun Allah nasıl biliyosa Öyle yapsın Yapacaktırda!!!

müslüman insanlar birbirlerine böyle bu kadar ağır laflar söyleyerek kalp kırmaz.bence haram mı helal mi sen ye ben yerim tartışmasını yapmadan önce birbrinize bu kadar kötü davranmasanız daha iyi.

Hocam müslüman müslümana diyosun Ebubekir efendimiz değilmiydi zekatlarını vermiyolar diye diğer müslümanlara savaş açan hocam inkarla müslüman olunmaz küfür içinde olan imanı düşmüş olandır yani kafirdir. Bunlar ağır ve kırıcı sözler değil Kur-an'ı Kerim ve Hadis-i Şeriflerin bildirdiği hükümlerdir. Kırılacak alınacak hiç birşey yok Din-i İslam-ı Mübin ne diyorsa o. İnneddini İndallahil İSLAM...

suckan10' Alıntı:
gezegen10' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

sende diğer arkadaş gibi hiciv yaptın heralde. bu da beni yakmaya kararlı anlaşılan. bu arada haddinizi aşmaya başladınız sanırım. en iyisi buna bir son vermek. SON.

eskiden yalan rüzgarı diye bir dizi vardı, SON bölümü hiç olmazdı :puhaha:

hocam 5 sayfayı okuyamadım yazan varsa kusura bakma. bunu tvdeki hocalara defalarca sordular. bu paranın faizle hiç ilgisi yok sadece hediye olarak verilen bir para. haa derseniz ki hocam banka faiz alıyo oradan ödüyor o zaman maaşını da o paralarla alıyosun o da mı haram? gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

A)İslami bankaların ortaklık meselesi :
1)Bu bankaların devletle yaptığı alışverişleri araştırıp inceleyin faiz varmı yok mu bakın.
2)Yukarıda arkadaşın biri bahsetmiş yeni yasaya göre bu tip bir banka batsa bile müşterilerini mağdur etmeden tüm haklarını ödemek zorundaymış. Hani kar zarar ortaklığı nerde?

B)Promosyona faiz deyip harcamayanlara saygı duyarım ancak o derece hassasiyetiniz varsa o zaman bankadan maaş da almamanız gerekiyor , sonuçta banka sizin maaşınız üzerinden kazandığı faizin bir kısmını size dağıtyor ;(bunu harcamayabilirisiniz) faizin geri kalan kısmı da yine sizin maaşınız sayesinde elde ediliyor , yani sizin maaşınız faize kaynaklık ediyor. Bu kadar hassasiyetiniz varsa maaşınızı bankadan almamanız gerekiyor. Ha eğer maaşımı mecbur bankadan alacam devletin kuralı bu yapabileceğim birşey yok diyorsanız promosyonlarda devletle(MEB) bankanın yaptığı anlaşmanın kuralıdır. (nokta)

missilver' Alıntı:
hocam 5 sayfayı okuyamadım yazan varsa kusura bakma. bunu tvdeki hocalara defalarca sordular. bu paranın faizle hiç ilgisi yok sadece hediye olarak verilen bir para. haa derseniz ki hocam banka faiz alıyo oradan ödüyor o zaman maaşını da o paralarla alıyosun o da mı haram? gönül rahatlığı ile kullanabilirsin.

Buyur burdan yak, birde gönül rahatlığıyla kullanabilirsin yazmış, hangi hoca helal demiş yazarmısın, kuru sıkı atmayalım, hatta bu kuru sıkı bile değil.

Kim ne derse desin o parayı kullanmak haram. Milletin malıdır millete iade etmek lazım. Veya haram paradır o parayı camilerin tuvalet ihtiyacı için harcamak lazım bence.

BBNET
Geri