her_dem' Alıntı:bu sözler bana ise ne demek istediğini anlamadım. benim ne demek istediğimi anladığına da emin değilim.gezegen10' Alıntı:suckan10' Alıntı:her_dem' Alıntı:bu konu defalarca forumda açıldı tartışma yarattı. aklında şüphe varsa fakire fukaraya ver. yoksa çayır çatır ye. bunu sormaya bile gerek yok burda. çok şüphen varsa en yakında olan din kültürü hocalarımız var. onlara sorman burada tartışma çıkartmayı önler.
not: şüphe varsa uzak durulur. ancak kesin haram olmayan bir durum içinde insanları harami sınıfına sokmayın. içkide şüphe var mı? yok. kimse içkide şüphe var al ama garibana dağıt diyor mu? demiyor diyemez. o yüzden şüpheli bir durumda da insanları da haramileştirmeyin. (birbirinizi kırmayın, yormayın. doğruyu göstermeyi çalışırken kalp kırmayın. doğrudan uzaklaştırır çünkü bu insanları)
:alkis: :alkis: ha şunu bilselerdi. o zaman kimseye sataşmazlardı.
hocam yan taraftaki evlatlarına acı bari bu söylediklerinle muamele etme ki onlar bari kurtulaşa erenlerden olsunlar. Atma sıkılamayla ben öbür tarafta yanarım demek kolay arkadaşın dediği gibi 10 sn ateşe elini koy bakalım dayanabiliyormusun? Dini hafife almayın İslamiyet kolay yayılmadı. Bir kere Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okuyunda ondan sonra nasıl atıp tutarsanız tutun.
Bana ya da diğer arkadaşa mı yazdın bilemiyorum ancak İslamı hafife almakla suçlamak ya da bizim neler yapıp yapmadığımızla ilgili yorum yapmak bize değil sana zarar verir hocam. ithamda bulunmamak lazım.
tekrarlıyorum hocam. bu tür konuları burada konuşurken tartışmalar çıkabiliyor. bu tartışma sırasında sinirler gerildiğinden insanların ağzından istemeden inkar noktasına sözler çıkabiliyor. bu ne o arkadaşlara ne de size faydası var.
İslam suçlamaz hocam kazanır. bence bu tartışmaları yaparken bunu unutmayın. bur konuda başka yazı yazmayacağım. bence diğer arkadaşlarda yazmasınlar ki kimse isteyerek ya da istemeyerek zarar görmesin göstertmesin. herkese saygılar.
yok hocam senle alakası yok suckan diye biri varya ona itafen yazdım hocam senin dediğinde anormal bir durum yok kusura bakma alıntıyı yanlış yaptık