banka promosyonlarını napıyorsunuz

Kodla Büyü
halk' Alıntı:
1. Haram olup olmadığı konusu:

Aşağıdaki bağlantıdan ve diğer bir çok bağlantılardan ve diyanetin fetvalarından da görüleceği üzere haram olduğu sabittir. Haram olmasının sebebi hediye olması değildir. Durduk yerde banka gelip her hangi bir kişiye hediye veriyor mu? Promosyon hediye değildir. Normal faizin süreç sonunda alınan değil süreç öncesinde alınan versiyonudur. Parayı işletme ve elinde bulundurma süreci öncesinde de alınsa sonrasında da alınsa faiz olduğu gerçeği değişmez.
http://www.dailymotion.com/video/xemnuz ... shortfilms

2. Harcamayanlara talip olanlar:

Merak etmeyin bir çok ihtiyaç sahibine gidiyor zaten onlar.

3. İstihfaf Meselesi:
Bir kişi dini hükümleri hafife alırsa buna istihfaf denir ve o kişi 5 vakit namazını kabede kılıyor olsa bile elfaz-ı küfür yani kafir olmayı gerektirecek bir şey yapmış olur. O yüzden tövbe şart olur.
Kafir olmaya sebep sadece inkar değildir. İstihfaf da aynı yola çıkar.

4: İslami bankaların kar ortaklığı meselesi:

İslami bankacılık da senin verdiğin para ile o finans kurumu ticaret, ürün ve hizmet üreterek bir kar (ya da zarar) içine girer. Sen de ona ortaksındır. Faiz ise paradan direk para kazanmadır. Senden alır. Ötekine kredi olarak verir. Senden aldığını ötekine daha pahalıya satar yani. Elini suya sabuna sürmeden sana da faiz payı verir. Kar payı değil. Kâr bizzat hizmet ya da ürün ile ya da ticaret ile olur.

İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:

Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha

5. Bankadan kredi çekince kredinin haram olması ile bunu karşılaştırma meselesi:

Kredi çekilerek zaten bir harama girilmişse yapılması gereken şey batağın içine dahada girerek Allahın rahmetinden ümidi kesmek değil tövbe kapısına ilticadır.

6. Odun, kömür ve gaz alma:
Haram demek sadece boğazdan geçen değildir. O zaman devletin bir malını çal ve kullan. Yedin mi? Hayır. Demekki helal. Var mı böyle bir mantık?
:+1:

yetsin' Alıntı:
halk' Alıntı:

Aşağıdaki bağlantıdan ve diğer bir çok bağlantılardan ve diyanetin fetvalarından da görüleceği üzere haram olduğu sabittir. Haram olmasının sebebi hediye olması değildir. Durduk yerde banka gelip her hangi bir kişiye hediye veriyor mu? Promosyon hediye değildir. Normal faizin süreç sonunda alınan değil süreç öncesinde alınan versiyonudur. Parayı işletme ve elinde bulundurma süreci öncesinde de alınsa sonrasında da alınsa faiz olduğu gerçeği değişmez.

3. İstihfaf Meselesi:
Bir kişi dini hükümleri hafife alırsa buna istihfaf denir ve o kişi 5 vakit namazını kabede kılıyor olsa bile elfaz-ı küfür yani kafir olmayı gerektirecek bir şey yapmış olur. O yüzden tövbe şart olur.

İslami bankacılık da senin verdiğin para ile o finans kurumu ticaret, ürün ve hizmet üreterek bir kar (ya da zarar) içine girer. Sen de ona ortaksındır. Faiz ise paradan direk para kazanmadır. Senden alır. Ötekine kredi olarak verir. Senden aldığını ötekine daha pahalıya satar yani. Elini suya sabuna sürmeden sana da faiz payı verir. Kar payı değil. Kâr bizzat hizmet ya da ürün ile ya da ticaret ile olur.

İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:

Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha

5. Bankadan kredi çekince kredinin haram olması ile bunu karşılaştırma meselesi:

Kredi çekilerek zaten bir harama girilmişse yapılması gereken şey batağın içine dahada girerek Allahın rahmetinden ümidi kesmek değil tövbe kapısına ilticadır.

Haram demek sadece boğazdan geçen değildir. O zaman devletin bir malını çal ve kullan. Yedin mi? Hayır. Demekki helal. Var mı böyle bir mantık?

:alkis:

ozharput' Alıntı:
Ben de bu konuyu araştırdım, sonucunda faiz olduğu kanaatine vardım. Verilecek yer ise malesef çok fazla değil, faiz olduğu için fakir fukaraya da veremezsin.
Bu paranın cami veya kuran kurslarının wc yapım işleri için kullanılabaileceğini öğrendim. ve bir kuran kursuna hocaya da durumu anlatarak verdim.
okulun wc lerine ya da sınıflarına harcanabilir mi?

promosyon ne faiz nede haramdır... çünkü biz daha bankayla çalışmadan önce bizimle çalışmak için bankanın bizlere önerdiği paradır...biz paramızı bankada faize yatırarak kazanmıyoruz o parayı değil mi?...

cami yada kuran kursunda wc yapmakta sakınca yoksa ozaman hepimiz paralarımızı toplayıp beraber wc açıp işletelim... varmı böyle saçma bir düşünce...

Dilekçe örneği;

"............ bankasına
sizinle çalışacağım için siz benim maaşımı değerlendireceksiniz müşteri sayınız artacak vereceğiniz kredi miktarı artacak, tüm otomatik ödemelerimi sizin bankada toplayacağım, kredi kartı da vereceksiniz illaki, bu yüzden siz bana kazanacağınız paranın bir kısmını promosyon olarak vermek istiyorsunuz. Ben bunun günah olması sebebiyle bu parayı almak istemiyorum.
Gereğini arz ederim.
"
:mrgreen:

Yok öyle demiyorum bana diyorsan hasari hocam ,
arkadaşın biri çok güzel yazmış vicdanını tırmalıyorsa alma tırmalamıyorsa al diyorum. Yok alayım, yemek dışındaki boğazımdan geçmeyen şeylerde kullanayım v.s v.s pek akıl karı gelmiyor. Bunu belirtmek istedim.

Banka üzerimizden binlerce lira haksız kazanç sağlıyor. Yani promosyona takılmak ve bunu mantığa bürüdükten sonra almak bana da doğru gelmiyor. Vicdan tatmininden başka bir şey değil.

serkanaytekin' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
malibozkus' Alıntı:
arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.

caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.
banka hesap numaramı göndereyim mi? bu zorlu göreve ben talibim. :++:

klavye başında erkeklik yapmak kolay, sana bir şartla gönderceğim parayı nurada söz veriyorum, bütün forumda şahittir. Madem yanmaya bu kadar heveslisin;

Elini 5 dakika yanan ocağın üzerinde (mesafe kalmayacak şekilde) tut, bunu videoya kaydet, bu forumda yayımla, sana erkek sözü, aldığım promosynun tamamını sana vereceğim.

Bekliyoruz :D görelim bakalım klavye başında atıp tutuyorsun, 5 dakika dayanacakmısın

:puhaha: ben senin için diğer tarafta yanmaktan bahsediyorum sen gelmiş bana ocağa elini koy diyorsun. Şunu söylesen anlarım: hocam paranın yüzü sıcaktır, attık ortaya bir laf gel gelelim paradan ayrılamıyorum diyorsun. madem o kadar erkeksin gönder parayı da harcayalım. hep laf hep laf. caizmiymiş, harammıymış. çatır çatır yiyeceksin parayı adım gibi biliyorum. madem o kadar erkeksin. paranı bir hayır kuruluşuna bağışla makbuzunu jpeg formatında paylaşta helal olsun diyelim. afedersin ama hiiiç güvenmiyorum samimiyetine.

serkanaytekin' Alıntı:
ya gerçekten bazı arkadaşların öğretmen olduğuna inanamıyorum. adam diyorki hediye, ne hediyesi. promosyon demek, bankanın bizim maaşlarımızdan elde ettiği faizin bir kısmını vermesidir, bu kadar basit. yani sana faizin bir miktarını veriyor, bir miktarı kendine kar bırakıyor, yoksa neden uğraşsın ki?

Hediye diyenler dikkat etsin, bir zamanlar rüşvetin karşılığıda hediyeydi, polislerde çorba :x arabası olanlar tahmin eder, ruhsatın arasında çorba parası, e tabi polislerimiz aç.
güzel kardeşim böyle yapma. her muhabbeti öğretmenlikle birleştirme. sen benim dersime mi girdinde öğretmenliğime dil uzatıyorsun? bak konu her telden başlığında. biraz inanç birazda düşünce meselesi. herkes düşüncesini yazıyor. bunun öğretmenlikle ne ilgisi var? sen promosyona haram dediğin için daha mı iyi öğretmen oluyorsun? sen rüşvete de hediye diyorsan o da senin inancın, bişey diyemem.

bu forumun tadı iyice kaçtı. kendisi her istediğini yazarken karşıdakinin yazdıklarına hadsizce cevap veren kişi sayısı arttı. ben daha yazmam bu foruma. Adminlerden ricamdır. benim üyeliği silin.

Bankacılık sistemi oldukça karışık. :?
Bildiğim kadarı ile mal müdürlüğü bizim maaşlarımızı ayın 12 sinde bankanın hesabına aktarıyor. Banka maaşları her ay 3 gün işlettikten sonra bizim hesaba aktarıyor. Banka hesabındaki parayı devlete teminat göstererek onun 10 katına kadar vatandaşa kredi kullandırabiliyor. Ek ders - eğitime hazırlık ödeneği sınav ücretleri gibi paralarda kaç gün işleteceği bankanın insafına kalıyor. Yine kredi kartı aidatı, hesap işletim ücreti gibi bin bir kalem adı altında bizim maaştan bir şeyler kesiyorlar.
Promosyonun içinde faiz var mı? var . Bize verdiği bizim sırtımızdan kazandığı ve zaten bizim maaşımızdan kestiği paranın çok az bir kısmını geri iade etmiş oluyor.

Faiz, borçtan elde edilen gelirdir. Bu işlemde parayı bankaya önceden yatırarak borç veren ve o borçtan faiz geliri elde eden, devlettir. Devlet onun memurlara verilmesini istemektedir. Bu sebeple bu para devlet için faiz olur ama sizin için faiz olmaz. Çünkü anlaşma sizinle değil; devletle banka arasında yapılmıştır. Dolayısıyla almanızda herhangi bir sakınca yoktur.

Paranın kendisi bizatihi haram olmaz, haram olan onu kazanma yoludur. Bu yüzden birine haram olan para diğerine haram olmayabilir.

"Şüphe" olduğu için şahsen parayı ne olduğunu da açıklayarak hayır amaçlı kullandım.
Dileyen dilediğini yapmakta özgürdür.

Hayrettin Karaman'ın Yorumu

Bunun mümkün olmadığı yerlerde ve şartlarda ise, verilen promosyonları alalım, ama -yoksul değilsek- bunu yoksullara verelim.

Kaynak:

Bankaların memur ve çalışanlara verdiği promosyonları almak caiz midir? Çalıtığım kurum bir bankayla anlaştı. Dört yıl süresince maaşlarımızı o bankadan çekmemiz şartıyla, kurumumuza on beş milyar lira promosyon veriyor. Kurum da personele dağıtıyor...

http://www.sorularlaislamiyet.com/artic ... ele-dagiti

hassasiyeti anlıyorum da o zaman bankadan maaş da alınmamalı. sonuçta maaşını da bir iki gün işletiyorlar ve sen paran üzerinden faize göz yumuyorsun. kredi kartı zaten kesinlikle hayatında olmamalı. kredi çekmeyi vs yazmıyorum bile.

suckan10' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
malibozkus' Alıntı:
arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.

caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.

klavye başında erkeklik yapmak kolay, sana bir şartla gönderceğim parayı nurada söz veriyorum, bütün forumda şahittir. Madem yanmaya bu kadar heveslisin;

Elini 5 dakika yanan ocağın üzerinde (mesafe kalmayacak şekilde) tut, bunu videoya kaydet, bu forumda yayımla, sana erkek sözü, aldığım promosynun tamamını sana vereceğim.

Bekliyoruz :D görelim bakalım klavye başında atıp tutuyorsun, 5 dakika dayanacakmısın

:puhaha: ben senin için diğer tarafta yanmaktan bahsediyorum sen gelmiş bana ocağa elini koy diyorsun. Şunu söylesen anlarım: hocam paranın yüzü sıcaktır, attık ortaya bir laf gel gelelim paradan ayrılamıyorum diyorsun. madem o kadar erkeksin gönder parayı da harcayalım. hep laf hep laf. caizmiymiş, harammıymış. çatır çatır yiyeceksin parayı adım gibi biliyorum. madem o kadar erkeksin. paranı bir hayır kuruluşuna bağışla makbuzunu jpeg formatında paylaşta helal olsun diyelim. afedersin ama hiiiç güvenmiyorum samimiyetine.

Şimdi bak adını ortaya koymuşsun yanlış yapmışsın,demek adın şüpheli, zaten adını ortaya atan adamdan ne hayır beklenir.. Yaptığım hayır olmadığı için açıkça yazıyorum. bir defa promosyonları (ben ve eşimin) benim maaş hesabımda alt hesap açtım ki maaş hesabımla karışmasın. ben parayı şahsıma kullanmadım, yakın akrabalarımdan gerçekten maddi durumu kötü olanlara dağıttım, hatta şu anda halen hesapta 56 tl var bekliyor. Hatta yardım yaptığım kişiler Allah razı olsun diyorlar, bende Allah ın razı olacağı bir şey değil diyorum... çünkü para direkt haram yani faiz. Faizden trilyon dağıtın zerre miktar sevabı yoktur.

Ayrıca sen kimsin ki benim samimiyetimi ölçeceksin, sen önce adını sağlama al. Herkesi kendin gibi zannediyorsun, bak ben sözümdeyim, madem o kadar paracısın elini 5 dakika ateşe tut sana ben vereceğim o parayı :)

Şimdi soda içmeye git.

serkanaytekin' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
serkanaytekin' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
malibozkus' Alıntı:

Şimdi bak adını ortaya koymuşsun yanlış yapmışsın,demek adın şüpheli, zaten adını ortaya atan adamdan ne hayır beklenir.. Yaptığım hayır olmadığı için açıkça yazıyorum. bir defa promosyonları (ben ve eşimin) benim maaş hesabımda alt hesap açtım ki maaş hesabımla karışmasın. ben parayı şahsıma kullanmadım, yakın akrabalarımdan gerçekten maddi durumu kötü olanlara dağıttım, hatta şu anda halen hesapta 56 tl var bekliyor. Hatta yardım yaptığım kişiler Allah razı olsun diyorlar, bende Allah ın razı olacağı bir şey değil diyorum... çünkü para direkt haram yani faiz. Faizden trilyon dağıtın zerre miktar sevabı yoktur.

Ayrıca sen kimsin ki benim samimiyetimi ölçeceksin, sen önce adını sağlama al. Herkesi kendin gibi zannediyorsun, bak ben sözümdeyim, madem o kadar paracısın elini 5 dakika ateşe tut sana ben vereceğim o parayı :)

Şimdi soda içmeye git.

offf ne kadar sıkıcı bir insansın, lastik gibi uzattıkça uzattın. oğlum para senin ister ye, ister dağıt, ister tuvalet kağıdı olarak kullan. ben ne karışırım sana. son mesajımdır. ben senin kadar takıntılı bir insan görmedim valla. insan birine iyilik yapacak olduktan sonra her türlü yapar. yok bankadan gelen parayı ayırdım, dağıtıyorum. helal paraya haram karışmasın. kardeş senin kalbin temiz mi? gerisi boş. illa bir parayı nereye kullanacağını bilmek için neden birilerinden hicazet alma ihtiyacı hissediyorsunuz bende bunu anlamıyorum. sen parayı kullanma yolunu bulmuşsun işte var mı daha ötesi. ben de şöyle yapıyorum eğer hicazet istiyorsan (gerçi bunlar söylenmez ama mecbur bıraktın) : faizle sevap yapılmayacağı için (senin lafın) kendi helal maaşımdan durumu gerçekten kötü öğrencilerimin kıyafet vs. ihtiyaçlarını karşılıyorum. caiz olmayan promosyonla ise kendime elektronik alet alıyorum. mesela 730 tl promosyon alacağız bu ay. bende gidip onunla cep telefonu alıcam. başkasına haram yedireceğime kendim yerim daha iyi. benimde insanlık anlayışım bu . saygılar sunuyorum. Rab'bimden diliyorum hayatımda senin gibi insanlara yer vermesin.

braddock26' Alıntı:
Dilekçe örneği;

"............ bankasına
sizinle çalışacağım için siz benim maaşımı değerlendireceksiniz müşteri sayınız artacak vereceğiniz kredi miktarı artacak, tüm otomatik ödemelerimi sizin bankada toplayacağım, kredi kartı da vereceksiniz illaki, bu yüzden siz bana kazanacağınız paranın bir kısmını promosyon olarak vermek istiyorsunuz. Ben bunun günah olması sebebiyle bu parayı almak istemiyorum.
Gereğini arz ederim.
"
:mrgreen:

mert_aylan' Alıntı:
ben de çatır çatır yiyecektim ama 1 ayla kaçırdım dağıtmışlar neyse yiyemedik günaha da da girmedk

xyuxexesx' Alıntı:
Odun Kömür ve Tüp yada arabaya benzin alıyorum

denizlerb' Alıntı:
hediye olarak nitelendiriyorum. istemeyenlerin promosyonlarına talibim.

hasari' Alıntı:
Bir günüllü de benim lazım değilse o para ihtina ile harcanır.
Tek banka olan yerler promosyon ödemiyor yanlarına kar kalıyor.

evrim0626' Alıntı:
harcamak istemeyen bana gönderebilir hocam. Faiz diyenler için biz buna onların bankalarındaki kar ortaklığı diyelim. ha yinede kabul etmiyorlarsa ciddiyim bana gönderin. ben alıyorum ihtiyacım doğrultusunda da kullanıyorum.

bu kadar güzel yorumlar varken sen neden bana taktın kardeş onuda anlamadım. Senin gibilermi kurtaracak beni cehennemin ateşinden, başkasının parmağının yanışına para ödeyecek zihniyette isen sana diyecek tek kelime lafım yok. Ama şunu bil ki ben senin canın yandığında üzülürdüm. İşte aramızdaki insanlık farkı.

offf ne kadar sıkıcı bir insansın, lastik gibi uzattıkça uzattın. oğlum para senin ister ye, ister dağıt, ister tuvalet kağıdı olarak kullan. ben ne karışırım sana. son mesajımdır. ben senin kadar takıntılı bir insan görmedim valla. insan birine iyilik yapacak olduktan sonra her türlü yapar. yok bankadan gelen parayı ayırdım, dağıtıyorum. helal paraya haram karışmasın. kardeş senin kalbin temiz mi? gerisi boş. illa bir parayı nereye kullanacağını bilmek için neden birilerinden hicazet alma ihtiyacı hissediyorsunuz bende bunu anlamıyorum. sen parayı kullanma yolunu bulmuşsun işte var mı daha ötesi. ben de şöyle yapıyorum eğer hicazet istiyorsan (gerçi bunlar söylenmez ama mecbur bıraktın) : faizle sevap yapılmayacağı için (senin lafın) kendi helal maaşımdan durumu gerçekten kötü öğrencilerimin kıyafet vs. ihtiyaçlarını karşılıyorum. caiz olmayan promosyonla ise kendime elektronik alet alıyorum. mesela 730 tl promosyon alacağız bu ay. bende gidip onunla cep telefonu alıcam. başkasına haram yedireceğime kendim yerim daha iyi. benimde insanlık anlayışım bu . saygılar sunuyorum. Rab'bimden diliyorum hayatımda senin gibi insanlara yer vermesin. [/quote]

la yürü git her mesajın çelişkili, parayı bana gönder diyen benmiydim, kıvırmayı bile bilmiyorsun. KALBİN DE TEMİZMİŞ, belli belli. Harama dikkat etmeyenin kalbi temiz falan olamaz, anca kendini kandır.

seninle bir konuda mutabığız, benimde senin gibilere hayatımda yer yok. bu kadar gazgırlık yapacağına erkeklik yapaydın ya, yemedi değil mi? :)

bu kadar güzel yorumlar varken sen neden bana taktın kardeş onuda anlamadım. Senin gibilermi kurtaracak beni cehennemin ateşinden, başkasının parmağının yanışına para ödeyecek zihniyette isen sana diyecek tek kelime lafım yok. Ama şunu bil ki ben senin canın yandığında üzülürdüm. İşte aramızdaki insanlık farkı.

orada hiciv yaptım, anlamamışsın, cehennem ateşini hafife almışsın, bende 5 dakika elini beklet diyerek onu kastettim. Ayrıca sana inanmıyorum, çünkü adını ortaya koyup promosyon parasını yediğimi söyledin, kuruşuna dokunmadım o paranın, kendime harcamadım, bilip bilmeden atıp tuttun, çünkü sen ve senin gibiler o parayı çatır çatır yiyor, herkesi kendiniz gibi zannediyorsunuz. ne diyeyim afiyet olsun.

helal-harama dikkat etmeyen biriyle bu meseleler konuşulmaz. unutma haram insanı ve ailesini bozar, bu yanlıştan dönmeni öneririm.

bu konu defalarca forumda açıldı tartışma yarattı. aklında şüphe varsa fakire fukaraya ver. yoksa çayır çatır ye. bunu sormaya bile gerek yok burda. çok şüphen varsa en yakında olan din kültürü hocalarımız var. onlara sorman burada tartışma çıkartmayı önler.

not: şüphe varsa uzak durulur. ancak kesin haram olmayan bir durum içinde insanları harami sınıfına sokmayın. içkide şüphe var mı? yok. kimse içkide şüphe var al ama garibana dağıt diyor mu? demiyor diyemez. o yüzden şüpheli bir durumda da insanları da haramileştirmeyin. (birbirinizi kırmayın, yormayın. doğruyu göstermeyi çalışırken kalp kırmayın. doğrudan uzaklaştırır çünkü bu insanları)

her_dem' Alıntı:
bu konu defalarca forumda açıldı tartışma yarattı. aklında şüphe varsa fakire fukaraya ver. yoksa çayır çatır ye. bunu sormaya bile gerek yok burda. çok şüphen varsa en yakında olan din kültürü hocalarımız var. onlara sorman burada tartışma çıkartmayı önler.

not: şüphe varsa uzak durulur. ancak kesin haram olmayan bir durum içinde insanları harami sınıfına sokmayın. içkide şüphe var mı? yok. kimse içkide şüphe var al ama garibana dağıt diyor mu? demiyor diyemez. o yüzden şüpheli bir durumda da insanları da haramileştirmeyin. (birbirinizi kırmayın, yormayın. doğruyu göstermeyi çalışırken kalp kırmayın. doğrudan uzaklaştırır çünkü bu insanları)

her_dem' Alıntı:

:alkis: :alkis: ha şunu bilselerdi. o zaman kimseye sataşmazlardı.

suckan10' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

hocam yan taraftaki evlatlarına acı bari bu söylediklerinle muamele etme ki onlar bari kurtulaşa erenlerden olsunlar. Atma sıkılamayla ben öbür tarafta yanarım demek kolay arkadaşın dediği gibi 10 sn ateşe elini koy bakalım dayanabiliyormusun? Dini hafife almayın İslamiyet kolay yayılmadı. Bir kere Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okuyunda ondan sonra nasıl atıp tutarsanız tutun.

halk' Alıntı:

3. İstihfaf Meselesi:

Kardeşim Allah Razı Olsun güzel bir şekilde açıklamışsın. Bende şunu söylemek bir şey eklemek istiyorum sözde islami bankalar biliyorsunuz kar payı ortaklığı adı altında hesaplar açıp banka üyelerine kar payı veriyorlar ama şunu belirteyim bu payları vermeden önce yeni çıkan yasalardan ve Devletle yapılan anlaşmalardan bahsetmiyorlar. Yeni yasalara göre bankalara yatırılan paraların banka batsa dahi yatıran kişiye parasını karıyla beraber iadesi konusunda birliğe varılmış. Yani kişinin zarar etmesi gibi bir konu mevzu bahis olmaktan çıkmıştır. Ee bir işte zarar yoksa nerde kaldı bu işin helalliği. Bunun iyi araştırılıp o şekilde hareket edilmesi lazımdır. Şüphelimidir evet şüphelidir. En iyisi uzak durmak.

gezegen10' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
her_dem' Alıntı:

hocam yan taraftaki evlatlarına acı bari bu söylediklerinle muamele etme ki onlar bari kurtulaşa erenlerden olsunlar. Atma sıkılamayla ben öbür tarafta yanarım demek kolay arkadaşın dediği gibi 10 sn ateşe elini koy bakalım dayanabiliyormusun? Dini hafife almayın İslamiyet kolay yayılmadı. Bir kere Peygamber Efendimizin (s.a.v) hayatını okuyunda ondan sonra nasıl atıp tutarsanız tutun.
bu sözler bana ise ne demek istediğini anlamadım. benim ne demek istediğimi anladığına da emin değilim.
Bana ya da diğer arkadaşa mı yazdın bilemiyorum ancak İslamı hafife almakla suçlamak ya da bizim neler yapıp yapmadığımızla ilgili yorum yapmak bize değil sana zarar verir hocam. ithamda bulunmamak lazım.

tekrarlıyorum hocam. bu tür konuları burada konuşurken tartışmalar çıkabiliyor. bu tartışma sırasında sinirler gerildiğinden insanların ağzından istemeden inkar noktasına sözler çıkabiliyor. bu ne o arkadaşlara ne de size faydası var.

İslam suçlamaz hocam kazanır. bence bu tartışmaları yaparken bunu unutmayın. bur konuda başka yazı yazmayacağım. bence diğer arkadaşlarda yazmasınlar ki kimse isteyerek ya da istemeyerek zarar görmesin göstertmesin. herkese saygılar.

BBNET
Geri