malibozkus
Aktif Üye
arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.
xyuxexesx' Alıntı:Odun Kömür ve Tüp yada arabaya benzin alıyorum
bu da mantığa bürüme mantığı. mesela islami olmayan bir bankadan konut kredisi çekince evi banka alıyor. sende taksit taksit tabi faiziyle ödüyorsun. ödemezsen ev ipotekli olduğundan banka evi satıyor. şimdi ne farkı var bunun islami bankayla? islami olan bankada adı kâr payı, islami olmayan bankada adı faiz. farkı ne?halk' Alıntı:İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:[/b][/size]
Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha
malibozkus' Alıntı:arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.
malibozkus' Alıntı:arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.
denizlerb' Alıntı:bu da mantığa bürüme mantığı. mesela islami olmayan bir bankadan konut kredisi çekince evi banka alıyor. sende taksit taksit tabi faiziyle ödüyorsun. ödemezsen ev ipotekli olduğundan banka evi satıyor. şimdi ne farkı var bunun islami bankayla? islami olan bankada adı kâr payı, islami olmayan bankada adı faiz. farkı ne?halk' Alıntı:İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:[/b][/size]
Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha
bişeyin adı bellidir. faiz ise hepsi faizdir ve haramdır, kâr payı ise hepsi kâr payıdır ve helaldir. mantığa bürümeninde bir anlamı yoktur.
suckan10' Alıntı:malibozkus' Alıntı:arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.
caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.
banka hesap numaramı göndereyim mi? bu zorlu göreve ben talibim. :++:
:mrgreen: ben de vericem. video bekliyoruz..serkanaytekin' Alıntı:suckan10' Alıntı:malibozkus' Alıntı:arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.
caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.
banka hesap numaramı göndereyim mi? bu zorlu göreve ben talibim. :++:
klavye başında erkeklik yapmak kolay, sana bir şartla gönderceğim parayı nurada söz veriyorum, bütün forumda şahittir. Madem yanmaya bu kadar heveslisin;
Elini 5 dakika yanan ocağın üzerinde (mesafe kalmayacak şekilde) tut, bunu videoya kaydet, bu forumda yayımla, sana erkek sözü, aldığım promosynun tamamını sana vereceğim.
Bekliyoruzgörelim bakalım klavye başında atıp tutuyorsun, 5 dakika dayanacakmısın