banka promosyonlarını napıyorsunuz

Kodla Büyü
harcamak istemeyen bana gönderebilir hocam. Faiz diyenler için biz buna onların bankalarındaki kar ortaklığı diyelim. ha yinede kabul etmiyorlarsa ciddiyim bana gönderin. ben alıyorum ihtiyacım doğrultusunda da kullanıyorum.

Bir günüllü de benim lazım değilse o para ihtina ile harcanır.
Tek banka olan yerler promosyon ödemiyor yanlarına kar kalıyor.

Ona bakarsanız birçoğumuz bişeyler sahip olabilmek adına bankadan kredi çekiyoruz. O da faiz. @evrim0626 hocama katılıyorum, ben de kar ortaklığı diyorum bu işe 8)

Hocam yanlış yere açmışsın konuyu. İslam ilimlerinden anlayan birilerine soracaksın. Her insan kafasına göre yorum yapamaz böyle konularda.

bende talip olabilirim yeni evlendik malum eşya borçları :P şaka bir yana hocam içinize sinmiyorsa öğrencilere hayır falan yaparsınız ya da ihtiyacı olanlara

BENDE ŞÖYLE BİRŞEY BULDUM...

ŞÜPHELİ ŞEYLERDEN UZAK DURMAK

بِسْمِ اللّهِ الرَّحْمـَنِ الرَّحِيمِ

“ …. Nevvas İbn Sem’an el-Ensari r.a şöyle dedi : Resulullah s.a.v’den birr’i ve ismi – yani iyilik ve kötülüğü – sordum.Resulullah s.a.v : İyilik, ahlakın güzelliğidir. Kötülük ve şer ise,vicdanını tırmalayan ve halkın muttali olmasından hoşlan-madığın şeydir, buyurdular. “
Müslim : 8.c.2553.n - Tirmizi : 4 / 2497.n

“ …. Resulullah s.a.v buyurdularki : Kalbini tırmalayan şeyi yapma. “
C.sağir : 3 / 3376.n

“…. Resulullah s.a.v buyurdularki : Ebu umame r.a . s.a.v : bir şey seni tereddüte sevkedip içini tırmaladığı zaman onu terk et. “
Ahmed: 2 / 252 – 256 - C.sağir : 1 / 315.n

“…. Resulullah s.a.v buyurdularki : İyilikler seni sevindirir, kötülükler de seni üzer se sen mü'minsin. “
Ahmed:1 / 18 – 26 - C.sağir : 1 / 379.n

“ … Resulullah s.a.v buyurdularki : Sana şüphe veren şeyi bırak,vermeyenini al. “
Tirmizi : 4 / 2637.n

" …. Resulullah s.a.v buyurdularki : İğilik, yapıldığında nefsin rahata erdiği ve kalbir huzur duyduğu şeydir. Günah ise, alimler fetva verseler bile nefsin hoşlanmadığı ve kalbin ısınmadığı şeydir. “
Ahmed : 4 / 194 - 228 - Darimi büyü : 2 - C.sağir : 2 / 1737

Konusu açılmışken, yeni atanan öğretmenler için ekstra bir durum var mı yoksa yeni promosyona kadar beklememiz mi gerekiyor? Kime sorulur, ne yapılır ben pek bilemedim. Biraz da çekindim açıkcası..

Devletin verdiğini yiyorsun bankanın verdiğini de bırak olmayanlar yesin. Mesela Afrikaya gönderilebilir.

ben de çatır çatır yiyecektim ama 1 ayla kaçırdım dağıtmışlar neyse yiyemedik günaha da da girmedk

1. Haram olup olmadığı konusu:

Aşağıdaki bağlantıdan ve diğer bir çok bağlantılardan ve diyanetin fetvalarından da görüleceği üzere haram olduğu sabittir. Haram olmasının sebebi hediye olması değildir. Durduk yerde banka gelip her hangi bir kişiye hediye veriyor mu? Promosyon hediye değildir. Normal faizin süreç sonunda alınan değil süreç öncesinde alınan versiyonudur. Parayı işletme ve elinde bulundurma süreci öncesinde de alınsa sonrasında da alınsa faiz olduğu gerçeği değişmez.
http://www.dailymotion.com/video/xemnuz ... shortfilms

2. Harcamayanlara talip olanlar:

Merak etmeyin bir çok ihtiyaç sahibine gidiyor zaten onlar.

3. İstihfaf Meselesi:
Bir kişi dini hükümleri hafife alırsa buna istihfaf denir ve o kişi 5 vakit namazını kabede kılıyor olsa bile elfaz-ı küfür yani kafir olmayı gerektirecek bir şey yapmış olur. O yüzden tövbe şart olur.
Kafir olmaya sebep sadece inkar değildir. İstihfaf da aynı yola çıkar.

4: İslami bankaların kar ortaklığı meselesi:

İslami bankacılık da senin verdiğin para ile o finans kurumu ticaret, ürün ve hizmet üreterek bir kar (ya da zarar) içine girer. Sen de ona ortaksındır. Faiz ise paradan direk para kazanmadır. Senden alır. Ötekine kredi olarak verir. Senden aldığını ötekine daha pahalıya satar yani. Elini suya sabuna sürmeden sana da faiz payı verir. Kar payı değil. Kâr bizzat hizmet ya da ürün ile ya da ticaret ile olur.

İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:

Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha

5. Bankadan kredi çekince kredinin haram olması ile bunu karşılaştırma meselesi:

Kredi çekilerek zaten bir harama girilmişse yapılması gereken şey batağın içine dahada girerek Allahın rahmetinden ümidi kesmek değil tövbe kapısına ilticadır.

6. Odun, kömür ve gaz alma:
Haram demek sadece boğazdan geçen değildir. O zaman devletin bir malını çal ve kullan. Yedin mi? Hayır. Demekki helal. Var mı böyle bir mantık?

halk' Alıntı:
İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:[/b][/size]
Hiç bir zaman sana al şu 20 milyarı git dönüşte 22 milyar olarak getir demezler. Bu faizdir. Senin almaya gücün yetmediği 20 milyarlık arabayı alıp sana taksitlendirerek kar payı katarak satar ve hanefi mezhebinde buna murabaha denir ve caizdir. Daha fazla bilgi için bknz: Uncle google --> murabaha
bu da mantığa bürüme mantığı. mesela islami olmayan bir bankadan konut kredisi çekince evi banka alıyor. sende taksit taksit tabi faiziyle ödüyorsun. ödemezsen ev ipotekli olduğundan banka evi satıyor. şimdi ne farkı var bunun islami bankayla? islami olan bankada adı kâr payı, islami olmayan bankada adı faiz. farkı ne?
bişeyin adı bellidir. faiz ise hepsi faizdir ve haramdır, kâr payı ise hepsi kâr payıdır ve helaldir. mantığa bürümeninde bir anlamı yoktur.

malibozkus' Alıntı:
arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.

caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.
banka hesap numaramı göndereyim mi? bu zorlu göreve ben talibim. :++:

iki satır espri yapcam diye..
dry.gif

Ben okula harcıyorum tek kuruşunu bırakmıyorum. Kullanan kullanır ne diyelim. Hayır getirecek bir para değil zaten. Bir yerlerden çıkar merak etmeyin. 137 lira yatmış hesaba, okul zaten köy okulu pense tornavida falan alırım. Temizlik malzemesi biter zaten, çok birşey değil.

Başlığı okuyunca benimde kafam karıştı. Oysaki benim düşüncem şuydu.
Marketler kendilerinin tercih edilmesi için günlük ürün indirimine gidiyor. Ya da uzatmıyım tüm markalar müşteri tarafından seçilmek için promosyon yapıyor. Sonuçta gömlek alacaksak en işimize geleni tercih ediyoruz.
Maaş alacağımız bankada bunun gibi. Sonuçta bir yerden bu maaşı alacaz, bu yüzden A Bankanın beni tercih edin diyerek orya koyduğu bir promosyondur bence.
Eğer ince düşünürsek bankada tek kuruşumuzun bir gece kalması bile faize bulamamıza yetiyor zaten.

benim devletim beni çalıştırıyor ekmek veriyor bunuda bankaya yatırıyor maaşımı bu şekilde veriyor vermek zorunda.Bu parayı banka ben vermek istiyorum sana şu kadar para vereceğim diyor. bu nasıl faiz ben anlamadım banka faizle para kazanır ayrı. bana hediye veriyor o zaman doktorların aldığı ilaç numuneleri,öğretmenlere gelen numune kitaplar hep haram.
Devletimde borçlu borç faizi veriyor yada genelevden vergi alıyor içkiden vergi alıyor bu durumda 70 milyon insan faiz batağında.

ben de uygun değil diye kendim kullanmayıp başka bi yere veriyodum, ihtiyaç sahibi birine veriyodum, en son eşime yattı harcamak zorunda kaldık yeni taşınmıştık, düzeldiğimizde birine vericez inşallah. Ama içime batıyo harcadık diye..

malibozkus' Alıntı:
arkadaşlar banka promosyonlarını nereye harcamak gerekiyor faiz olduğu için caiz değil diyorlar.

Hocam bende bu paranın bankanın vermiş olduğu hediyelerden birisi gibi zannediyordum. ancak HALKBANKA sında çalışan kredi bölümüne bakan arkadaşım bana şunları söyledi. Not: Arkadaşım dini hassasiyetleri olan birisi değildir.

Biz müşteri sayısına göre kredi verebiliriz. devlet bunun kontrolünü yapıyor. örneğin 1000 müşterimiz varsa 1.000.000 tl kredi verebiliriz. bunun fazlasını veremeyiz. ancak sizinle anlaştığımız zaman mesela müşteri sayımız 3000 oluyor. bu durumda bizde 3.000.000 tl kredi verebiliyoruz. işte bu aradaki 2.000.000 krediden kazandığımız faizin bir kısmını ise size veriyoruz. bu para tamamen faizdir dedi.

Bu yüzden ben kuruşuna bile dokunmadan sadaka niyetide taşımadan çünkü bu faizdir faizden sadaka olmaz, geldiği gibi fakire yada okulum da ihtiyacı olan öğrencilere kitap v.s olarak harcıyorum.

denizlerb' Alıntı:
halk' Alıntı:
İslami finans kurumlarının (banka demek istemiyorum) kredi verme mevzusu ise şöyledir:[/b][/size]
bu da mantığa bürüme mantığı. mesela islami olmayan bir bankadan konut kredisi çekince evi banka alıyor. sende taksit taksit tabi faiziyle ödüyorsun. ödemezsen ev ipotekli olduğundan banka evi satıyor. şimdi ne farkı var bunun islami bankayla? islami olan bankada adı kâr payı, islami olmayan bankada adı faiz. farkı ne?
bişeyin adı bellidir. faiz ise hepsi faizdir ve haramdır, kâr payı ise hepsi kâr payıdır ve helaldir. mantığa bürümeninde bir anlamı yoktur.

Bak hocam. sana cevap vermek istemiyorum ama kendine göre öyle şeyler uyduruyorsun ki bunun adına da mantık diyorsun. Dini konular hassasiyet ister. biliyorsan konuş bilmiyorsa yorum yapma dini konularda. Fıkıh ayrı bir daldır. bunu alimler ayetlere göre yüzlerce sahih hadise göre kıyas yaparlar değerlendirirler. finans kurumları olayına cevaz veriyorlar ama bir yönden haklısınız finans kurumlarıda manevi hassasiyeti olan insanları sömürüyor. kredi aldığın zaman 5000 ödeyeceksen finans kurumunda 8000 oluyor. bu noktada ben sana hak veriyorum ama caizlik konusunda lütfen yorum yapma bırak alimler konuşsun sende araştır şu alim şurada hata yapıyor şu hadise göre de yada şu ayete göre olmaz bu de. ama bu konuda bilgin yoksa bence sessiz kal yada kalbine danış

suckan10' Alıntı:
malibozkus' Alıntı:

caiz değil hocam. ama sizin yerinize yanacak bir arkadaş bulursanız eminim ki seve seve sizin yerinize günaha girer.

klavye başında erkeklik yapmak kolay, sana bir şartla gönderceğim parayı nurada söz veriyorum, bütün forumda şahittir. Madem yanmaya bu kadar heveslisin;

Elini 5 dakika yanan ocağın üzerinde (mesafe kalmayacak şekilde) tut, bunu videoya kaydet, bu forumda yayımla, sana erkek sözü, aldığım promosynun tamamını sana vereceğim.

Bekliyoruz :D görelim bakalım klavye başında atıp tutuyorsun, 5 dakika dayanacakmısın

ya gerçekten bazı arkadaşların öğretmen olduğuna inanamıyorum. adam diyorki hediye, ne hediyesi. promosyon demek, bankanın bizim maaşlarımızdan elde ettiği faizin bir kısmını vermesidir, bu kadar basit. yani sana faizin bir miktarını veriyor, bir miktarı kendine kar bırakıyor, yoksa neden uğraşsın ki?

Hediye diyenler dikkat etsin, bir zamanlar rüşvetin karşılığıda hediyeydi, polislerde çorba :x arabası olanlar tahmin eder, ruhsatın arasında çorba parası, e tabi polislerimiz aç.

Ben de bu konuyu araştırdım, sonucunda faiz olduğu kanaatine vardım. Verilecek yer ise malesef çok fazla değil, faiz olduğu için fakir fukaraya da veremezsin.
Bu paranın cami veya kuran kurslarının wc yapım işleri için kullanılabaileceğini öğrendim. ve bir kuran kursuna hocaya da durumu anlatarak verdim.

serkanaytekin' Alıntı:
suckan10' Alıntı:
malibozkus' Alıntı:

klavye başında erkeklik yapmak kolay, sana bir şartla gönderceğim parayı nurada söz veriyorum, bütün forumda şahittir. Madem yanmaya bu kadar heveslisin;

Elini 5 dakika yanan ocağın üzerinde (mesafe kalmayacak şekilde) tut, bunu videoya kaydet, bu forumda yayımla, sana erkek sözü, aldığım promosynun tamamını sana vereceğim.

Bekliyoruz :D görelim bakalım klavye başında atıp tutuyorsun, 5 dakika dayanacakmısın
:mrgreen: ben de vericem. video bekliyoruz..

BBNET
Geri