böle bi siteyi ne kadara yapardınız ?

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.kurtkoyloca.com/ arkadaslar web programlama ile pek bilgim yok ..bi arakdasım bu siteyi 1200 tl ye yaptıracagını söledi .sizce degermi veya farklı alternatif olarak ne söyleyebilirsiniz ?

bir inşaat firmasına yapılacak siz olsanız ne kadara yapardınız ?

örnek şablon olarak ben bunu yaparım diyeceginiz siteleri verip kişiye iletebilirim?

Hocam görsellik olarak gerçekten çok güzel ama.Açılmasını beklemek insanı çok sıkıyor.İşlevsel olsa daha iyi olur.

hocam bence fiyat gayet iyi hele inşaatcılara acımamak lazım sürekli malzemeden çalıyorlar

normal hocam. Neticede flash site.
Tabi yapan kişi aynı şablonu mu kullanacak, tasarım özgün mü olacak bunlar da göz önünde bulundurulmalı.

acelayir' Alıntı:
Arkadaşlar bende bu site için 400 tl istedim. Sizce çok mu? site joomla kurulum. Haber modülü, iletişim sayfası ve ürünler sayfasını kendim oluşturdum...
http://www.forestones.com

Hocam eğer şirketiniz varsa çok ucuz demişsiniz ama şahsi yapmışsanız eh işte. Bizim şirket varken ilk işimiz 6 sayfa siteyi 600 tl ye yapmıştık, sene 2005

valla alın hocam bence normal para ne olacak kimseye dokunmaz bu ücretler.

Adı geçen site, Şablon/Template.
Siteyi ilgili firmaya; Kurtköy Loca'ya yapan şahıs yeni yetmeyse bence sonuna kadar yolmuştur. 400-500 minik rakamlar kalır.
Firmalara yaptığınız işler kıytırık bile olsa onların sie vereceği teklifler zaten sizin vereceğiniz teklifi katlıyor.
Tasarımdan anlamayan müsvettelerin en çok yaptığı şey "Şöyle birşey olsun mu?" diye örnekler gösterip Template'den bozma iş teslim etmesi.
Emek vermeden görsellerini ve metinlerini düzenleyeceğim bu iş için(Geçmişte yaptım) 50TL alırdım.

PS: Ticari işlerde hazır Template kullanımına karşıyım.

tümü yapımı size ait ise 500 çok az hocam, emeğinize yazık bu kdar ucuz düşünmeyin,
ama hazır bir şablonu editlemişseniz normla sayılır ama yine de az,

achillus' Alıntı:
http://www.kurtkoyloca.com/ arkadaslar web programlama ile pek bilgim yok ..bi arakdasım bu siteyi 1200 tl ye yaptıracagını söledi .sizce degermi veya farklı alternatif olarak ne söyleyebilirsiniz ?

örnek şablon olarak ben bunu yaparım diyeceginiz siteleri verip kişiye iletebilirim?

hocam fiyat normal. firma inşaat firmasıysa hele 2000 çekilse az. Millet 1000 tl lere okul sitesi yapıp yıllıkta extra para alıyor.

sitenin geç açılması teknik açıdan eksi alır, tasarıma söz diyemem..

Görsellik çok güzel. 500tl çok az. Emeğinize sağlık çok güzel hocam. Ben sizin yerinizde olsam 2bin tlden aşağı istemezdim. İnşaat şirketi sonuçta. 1 daireyi sizin reklamınızla 400-500 bin liraya satacak belki. 2bin lira bence çok değil. Biz kendi kendimize değerimizi düşürüyoruz. Mütahit, doktor kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Güzel bir site yaptığımızda niye niye emeğimizin gerçek karşılığını almıyoruz...

BurukDesign' Alıntı:
Hazır şablon kullanıp da böyle yüksek fiyatlar istemek bence üçkağıtçılıktır...
Mütaahit bir daireyi 400-500 bin isterken,
Doktor 2-3 saatlik bıçak parası 10bin lira isterken,
Dişçi bir diş çekmeye yüksek paralar isterken,

400-500 liraya mı üçkağıtçılık diyorsun...

hazır şablon olması açıkçası önemli değil. google da template yazıp 100dolara en kıralından bir şablon alıp editlesinler becerebiliyorlarsa...
..
önemli olan müşterinin işi beğenmesi. atalarımızın dediği bir laf var NE KADAR EKMEK O KADAR KÖFTE...
..

SerkanF1' Alıntı:
BurukDesign' Alıntı:

Ne alakası var yaa.. Bir web sitesi ile kıyasladığınız işlere bakın...
Şimdi haklı göstermeye çalışmayın yaptığınız işi..

BurukDesign' Alıntı:
SerkanF1' Alıntı:
BurukDesign' Alıntı:

Neye göre kıyaslama yapılmalı peki? Eşit işe eşit ücret mantığı gibi birebir karşılığı yok ki bu işin.

En basit tabiriyle emek harcanan saat hesabı ile hesaplansa kaç saatte yapılır, emeğin saat karşılığı ne olmalı?

BurukDesign' Alıntı:
SerkanF1' Alıntı:
BurukDesign' Alıntı:

Senin el emeğinin ücreti 3 kuruş olabilir ama ben 3 kuruşa site yapmam. Otursunlar kendileri yapsınlar...

SerkanF1' Alıntı:
BurukDesign' Alıntı:
SerkanF1' Alıntı:
BurukDesign' Alıntı:

Senin el emeğinin ücreti 3 kuruş olabilir ama ben 3 kuruşa site yapmam. Otursunlar kendileri yapsınlar...

Beni yanlış anlıyorsunuz.. Ben hazır tema üzerinden çok iş yapmış gibi para talep edenleri anlamıyorum...
Websitesini görselinden koduna kadar hepsini kendisi yapan birisi 2bin de istese 3bin de istese çok değildir.
Ama hazır temaya bilgileri girip de nasılsa anlamıyorlar mantığıyla insanları kandıranlara benim sözüm... Bu sınıftaysanız üzerinize alınabilirsiniz..

achillus' Alıntı:

Daire karşılığı yapardım hocam ben. 1 daireye anlaşırdık herhalde :D

BBNET
Geri