ASP MAKER programını kullanan var mı?

Kodla Büyü

mgkmgk

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar asp maker programını kullanıyor musunuz? Tavsiye edermisiniz, nasıl kullanıldığını anlatan bir döküman var mı?

Çok güzel bir programdır. Yetkilendirme, şifreli admin ve alt sayfa girişlerine kadar bir çok asp sayfası üretebilirsiniz. ms access, mySql, MsSql veritabanları ile uyumlu çalışır. Yapmanız gereken çok basit.
1. Access ile veritabanınızı hazırlayın.
2. ASPMAKER ile bu .mdb dosyasını açın.
3. PUBLISH ile yayınlayın! İşte şu andan itibaren temel vt işlemleri olan ekle/düzenle/sil/çoğalt yeteneklerine sahip asp sayfanız. Asp konusunda az bilgisi olanların yanı sıra, iyi bilenlere de rehberlik edebilecek bir yazılımdır.

aspmaker 4.0 versiyonunda iki arkadaşımla 700 okul/kurumun verilerini toplayan bir sistem, 500'ün üzerinde köy okuluna bilgilerini yayınlayabileceği tek formluk web sayfası yaptık. Kesinlikle tavsiye ederim.
Hatta arama özelliği ile veritabanındaki herşeyi (yani asp sayfasında) detaylarıyla arayabiliyorsunuz.

tdemirparmak' Alıntı:
Çok güzel bir programdır. Yetkilendirme, şifreli admin ve alt sayfa girişlerine kadar bir çok asp sayfası üretebilirsiniz. ms access, mySql, MsSql veritabanları ile uyumlu çalışır. Yapmanız gereken çok basit.
1. Access ile veritabanınızı hazırlayın.
2. ASPMAKER ile bu .mdb dosyasını açın.
3. PUBLISH ile yayınlayın! İşte şu andan itibaren temel vt işlemleri olan ekle/düzenle/sil/çoğalt yeteneklerine sahip asp sayfanız. Asp konusunda az bilgisi olanların yanı sıra, iyi bilenlere de rehberlik edebilecek bir yazılımdır.

aspmaker 4.0 versiyonunda iki arkadaşımla 700 okul/kurumun verilerini toplayan bir sistem, 500'ün üzerinde köy okuluna bilgilerini yayınlayabileceği tek formluk web sayfası yaptık. Kesinlikle tavsiye ederim.
Hatta arama özelliği ile veritabanındaki herşeyi (yani asp sayfasında) detaylarıyla arayabiliyorsunuz.
Ben de yeni keşfettim bu programı. Döküman ararken buraya yönlendim. Bende ekle düzenle ve sil bölümleri çıkmıyor. Onlar da çıkarsa zaten çok süper olacak. Ayrıca admin bölümü için ugraşmaya gerek kalmayacak. Ekle düzenle sil çıkması için ne yapıyorsunuz? birazcık yardım edebilir misiniz?
aspmaker 6 ve aspmaker8 kullandım. Acaba dedğiniz özellikler aspmaker 4 de mi var?

Hocam temelde 4 versiyonu hemen her türlü ihtiyaca cevap veriyor. İndirirsen hocam 4 versiyonunu bir deneme yaparsan göreceksin, eksiksiz tüm işlevlere sahip. Yine bir durum olursa birlikte çalışabiliriz, bu tip programlarla ve sizin gibi çalışkan arkadaşlarla çalışmaktan keyif alırım.

bilerzen' Alıntı:
mgkmgk' Alıntı:
Arkadaşlar asp maker programını kullanıyor musunuz? Tavsiye edermisiniz, nasıl kullanıldığını anlatan bir döküman var mı?
doküman var mı?

Doküman dediğin nedir ki hocam? 2 saatte size programın %30'unu kullanabileceğiniz bilgileri içeren video ders yapalım. (Şaka değil, eğer isterseniz boş bir vaktimde hazırlayabilirim) Program aslında kullanım olarak oldukça kolay, ms access kullanmayı bilmek programa giriş yapmak için yeterli. Hele ki az bişi de asp kodlama yaptı iseniz, ikisi bir arada daha kolay oluyor alışmak. Şahsen ben tasarım düzenlemelelerini dw ile yapıyorum, vt bağlantı işlerini aspmaker ile yapıyorum. Online anket, sınav, veri toplama, sipariş sistemi vb. birçok projeye imza atılabilir...

tdemirparmak' Alıntı:
bilerzen' Alıntı:
mgkmgk' Alıntı:
doküman var mı?

Doküman dediğin nedir ki hocam? 2 saatte size programın %30'unu kullanabileceğiniz bilgileri içeren video ders yapalım. (Şaka değil, eğer isterseniz boş bir vaktimde hazırlayabilirim) Program aslında kullanım olarak oldukça kolay, ms access kullanmayı bilmek programa giriş yapmak için yeterli. Hele ki az bişi de asp kodlama yaptı iseniz, ikisi bir arada daha kolay oluyor alışmak. Şahsen ben tasarım düzenlemelelerini dw ile yapıyorum, vt bağlantı işlerini aspmaker ile yapıyorum. Online anket, sınav, veri toplama, sipariş sistemi vb. birçok projeye imza atılabilir...

programı konuyu gorunce indirip kurdum, gercekten guzel seyler çıkartabilecek bir program,

hocam sizde boyle bir dokuman hazırlarsanız bence gayet faydalı olur ilgilenenlere.

Tabi @aakcakaza hocam, en kısa sürede temel derslerle başlarız. Forumun ilgili bölümünde paylaşırız. Yararlı olur inşallah.

Biraz kurcalayınca anlaşılmayacak bişey yok 6-7-8 versinyonları arasında bir fark var kullandığı dhhtml editor 8 güzel ve kullanışlı fakat editörde resim desteği yok yani servera resim ve dosya upload edemiyorsunu kendiniz ftp ye atıp oyle link vermeniz gerekli .

mystreous' Alıntı:
tdemirparmak hocam,
sabırsızlıkla videonuzu bekliyorum.
deneme linkiniz çalışmadı bu arada http://www.dosyasitesi.com/showfile-488 ... eme_01.rar
düzenle, sil, ekle seçeneklerinin çıkması için oradaki kutucukları işaretlememe rağmen çıkmıyor. Bu program varken de oturup admin paneli yapmak işime gelmiyor doğrusu.

Evet hocam haklısın link kendini kaybetmiş:) Zaten dosya paylaşım sitesi pek güven vermiyordu olsun! O zaman aspmaker dersleri için bir site açayım, ordan devam edeyim. Böylece örnek dosyaları, uygulamaları paylaşmak da sorun olmaz.

Sonunda yaptım :)
Meğerse mdb de fazla tablo olunca birincil anahtar belirlemek gerekiyormuş.
no primary key. Only list/search page will be generated bu uyarıyı hiç dikkate almıyordum. Halbuki yazmış adamlar :)
Uğraşıp çözeceğiz yavaş yavaş.

tdemirparmak' Alıntı:
mystreous' Alıntı:
tdemirparmak hocam,
sabırsızlıkla videonuzu bekliyorum.
deneme linkiniz çalışmadı bu arada http://www.dosyasitesi.com/showfile-488 ... eme_01.rar
düzenle, sil, ekle seçeneklerinin çıkması için oradaki kutucukları işaretlememe rağmen çıkmıyor. Bu program varken de oturup admin paneli yapmak işime gelmiyor doğrusu.

Evet hocam haklısın link kendini kaybetmiş:) Zaten dosya paylaşım sitesi pek güven vermiyordu olsun! O zaman aspmaker dersleri için bir site açayım, ordan devam edeyim. Böylece örnek dosyaları, uygulamaları paylaşmak da sorun olmaz.

bekliyoruz efem.

ASPMAKER Dersleri Blog yayına başladı

ASPMAKER derslerine başladık arkadaşlar, dilimizin döndüğünce, bildiğimiz kadarıyla. Ben süper asp bilgisine sahip değilim, veritabanı yönetimi konusunda ve kendime yetecek kadar bilgiye sahibim, aspmaker programını da daha evvel bir projede kullandığım için çoğu özelliği hakkında bilgim var. Ama istediğim sadece benim değil, vakit buldukça, aspmaker kullananların da katkı sağlaması. Ben bile 1 haftada ancak bunu ortaya çıkardım.

Blogcu'dan aldığım adres içindeki videolar dailymotion üzerinden yayınlanmaktadır. Dosyalar da http://www.upload.gen.tr/ üzerinde barındırılmaktadır.
Blog içinde program indirme bağlantıları, Türkçe ve ingilizce açıklamalar, kendi açıklamalarım, video dersler ve videosu çekilen derslere ait proje dosyaları yer almaktadır. Videolarda sesli anlatım yoktur. Video kalitesi biraz düşük oldu, sonrakilerin daha yüksek olmasını öngörüyorum.
Şu anda programın 8.1 versiyonu olduğu için bu versiyon üzerinden anlatım yapılmaktadır. Programın demosu 30 günlüktür. Demo yeterli olmaktadır.

IIS kurulumu, asp sayfalarının çalıştırılması, yayınlanması, veritabanı izinleri vb. konular hakkında bilgi verilmemiştir. Bunların zaten bilindiği varsayılmıştır. Ancak tekrar ifade ediyorum, fırsat bulursanız lütfen kendi özgün anlatımınızla bu tip bilgileri de bloga eklemek üzere gönderiniz.
NOT : Aspmaker programının Türkçe bilgilerini ve derslerini içeren ilk kaynak olacak. Biraz araştırdım, bulamadım, bulan olursa lütfen paylaşsın...

Blog adresi : http://aspmakerdersleri.blogcu.com/
Açıklama yazım : http://aspmakerdersleri.blogcu.com/hakkinda adresinden okuyabilirsiniz.
Video Dersler : http://aspmakerdersleri.blogcu.com/VIDEO+DERSLER
Dokümantasyon : http://aspmakerdersleri.blogcu.com/dokumantason
Asp sayfaları ve Agp proje dosyaları : http://aspmakerdersleri.blogcu.com/aspm ... -dosyalari

Ekli dosyalar

• aspmakerdersleri_1262679118.gif
    aspmakerdersleri_1262679118.gif
    3 KB · Görüntüleme: 1,690
süpersin hocam. Yeni gördüm inceleyemedim. Yarın bakcam artık gözüm kapanıyor :)
teşekkürler...

tdemirparmak hocam videonuzu izledim çok güzel olmuş
Elinize, emeğinize sağlık.
Teşekkür ederiz ve devamını bekleriz:)
Özellikle onay verme, onaysız yayınlamak istemediğiniz yorum, haber gibi konuları da yaptığını belirtmişsiniz.
Bir örnek alsak süper olacak.

mystreous' Alıntı:
Özellikle onay verme, onaysız yayınlamak istemediğiniz yorum, haber gibi konuları da yaptığını belirtmişsiniz. Bir örnek alsak süper olacak.

Hocam sanırım kastteğiniz http://aspmakerdersleri.blogcu.com/aspm ... ri/6729025 sayfasında geçen
Takmadan ya da kaydetmek için güncellemeden önce Opsiyonel onay sayfası
ile
Birden fazla seçim desteği (SELECT, radyo ve onay kutusu) ile Dinamik Seçimi Listesi
maddeleri.
Bunlar google çeviri aracı ile çevirerek o sayfaya yapıştırdığım üretici açıklaması, program özellikleri listesi yani.
Bahsi geçen onay olayları da veritabanına yapılacak işlemlerden önce onay aşaması konabileceği ve check boxlarla konabilecek onay kutucukları. Yani programın doğrudan yorum sistemi hazırlama ve bu yorum sistemi ile ilgili düzenleme yapma yeteneği yok. Ancak, programcı olarak bizler böyle bir özelliği biraz aspmaker'ın hazırcılığı biraz da asp bilgisi ile yapabiliriz sanırım.
Bu hafta içinde bir örnek daha eklemek planım, işlerden başımı alırsam ufak ufak ilerleteceğim. Amacım aynı zamanda kendi bilgilerimi de tazelemek.

hocam konu açılalı çok olmuş ancak cevaplayan olursa sevinirim.
acces veritabanını kullanarak phpmaker ile php sayfaları oluşturdum ancak
Fatal error: Class 'VARIANT' not found in /home/yilmazsa/public_html/isa/hak/adodb5/drivers/adodb-ado5.inc.php on line 42
hatası veriyor.
acaba bu hata access veritabanı kullandığıdan dolayı hostun asp desteği olmasımı gerekiyor acaba.

alpozturk2002' Alıntı:
aspnetmaker daha iyi olmazı mı aspmaker yerine?

vaybe hocam ben aspmaker ve phpmaker i yeni görmüştüm uğraşıyordum meğer aspnetmaker çıkmış.
aspnetmaker ile yapacağım sayfayı illa windovs sunuculardan mı host almam gerekir acaba

sorma hocam phpmakere görünce çok geç kalmısım dedi de meğer üstü varmış.
biraz öğreneyim resimli anlatımlar oluşturup paylaşayım :)

Konuyu yeniden hortlatayım. Bu konuda kendini geliştirebilen var mı arkadaşlar. Nette pek bişey bulamadım. tdemirparmak hocamın çalışmalarından başka bişey bulamadım.
yazılan yorumlara göre resim upload, dosya upload yapılabiliyormuş
bir de text editörü koymanın kolay yolu varmıdır acaba? bunları başarabilen var mı acep?

BBNET
Geri