09.01.2013 günü 0 850 333 29 85 no.lu telefondan arama geldi. Daha sonra bana kendileri tarafından Aralık 2011 de Türkiye Asistanlık Sigorta şirketi tarafından şahsım adına ferdi kaza sigortası yapıldığını söyledi.(yalan1) Anlaşmamızın ilk yılı ücretsiz iki yıllık bir sözleşme olduğunu ve benim bunu telefonda onayladığımı söyledi. “İkinci yılki anlaşmamızı yenilememiz için size gönderilen evrakların elinize ulaşmadığını gördüğümüz için sizi aradım” dedi. Kendisine sigorta şirketinin adını ilk defa duyduğumu, bu konuda sizinle konuştuğumu ve onay verdiğimi hiç hatırlamadığımı söyledim. Bunun üzerine onay verdiğime ait ses kayıtlarının ellerinde olduğunu ve bu sebeple beni aradığını söyledi. Daha sonra 2009 yılındayken ikamet ettiğim adresi (yalan 2), kayıtlı adres olarak bana söyledi. Ayrıca sonu **** numara ile biten garanti bankasına ait bir kartın şahsım adına kendilerinde kayıtlı gözüktüğünü söyledi.(yalan3) Böyle bir kartım hiç olmadı. Bunu üzerine kapatma işlemini başlatacağını ama kapatmak için toplamda 500 kusur lira tahsil etmesi gerektiğini, bunlarla ilgili evrakları adresime göndereceğini söyledi.
Daha sonra internetten yaptığım araştırmalarda Türkiye Asist yanında, Global Asist, Pasifik Asist adlı şirketlerinde tamamen aynı yöntemi kullanarak insanları mağdur ettiklerini öğrendim. Ayrıca Türkiye Sigortacılar Birliğinin resmi sitesinde üye şirketler arasında Türkiye Asist Sigorta Şirketinin adının olmadığını gördüm.
Ertesi gün Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundum. Bu tarz numaralara karşı herkes dikkatli olsun.
Daha sonra internetten yaptığım araştırmalarda Türkiye Asist yanında, Global Asist, Pasifik Asist adlı şirketlerinde tamamen aynı yöntemi kullanarak insanları mağdur ettiklerini öğrendim. Ayrıca Türkiye Sigortacılar Birliğinin resmi sitesinde üye şirketler arasında Türkiye Asist Sigorta Şirketinin adının olmadığını gördüm.
Ertesi gün Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundum. Bu tarz numaralara karşı herkes dikkatli olsun.