Asist Point Sigorta şirketi yaptırmadığım sigorta parasını a

Kodla Büyü

daimon45

Seçkin Üye
Seçkin Üye
09.01.2013 günü 0 850 333 29 85 no.lu telefondan arama geldi. Daha sonra bana kendileri tarafından Aralık 2011 de Türkiye Asistanlık Sigorta şirketi tarafından şahsım adına ferdi kaza sigortası yapıldığını söyledi.(yalan1) Anlaşmamızın ilk yılı ücretsiz iki yıllık bir sözleşme olduğunu ve benim bunu telefonda onayladığımı söyledi. “İkinci yılki anlaşmamızı yenilememiz için size gönderilen evrakların elinize ulaşmadığını gördüğümüz için sizi aradım” dedi. Kendisine sigorta şirketinin adını ilk defa duyduğumu, bu konuda sizinle konuştuğumu ve onay verdiğimi hiç hatırlamadığımı söyledim. Bunun üzerine onay verdiğime ait ses kayıtlarının ellerinde olduğunu ve bu sebeple beni aradığını söyledi. Daha sonra 2009 yılındayken ikamet ettiğim adresi (yalan 2), kayıtlı adres olarak bana söyledi. Ayrıca sonu **** numara ile biten garanti bankasına ait bir kartın şahsım adına kendilerinde kayıtlı gözüktüğünü söyledi.(yalan3) Böyle bir kartım hiç olmadı. Bunu üzerine kapatma işlemini başlatacağını ama kapatmak için toplamda 500 kusur lira tahsil etmesi gerektiğini, bunlarla ilgili evrakları adresime göndereceğini söyledi.
Daha sonra internetten yaptığım araştırmalarda Türkiye Asist yanında, Global Asist, Pasifik Asist adlı şirketlerinde tamamen aynı yöntemi kullanarak insanları mağdur ettiklerini öğrendim. Ayrıca Türkiye Sigortacılar Birliğinin resmi sitesinde üye şirketler arasında Türkiye Asist Sigorta Şirketinin adının olmadığını gördüm.
Ertesi gün Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundum. Bu tarz numaralara karşı herkes dikkatli olsun.

teşekkrüler hocam,
beni de arayan bir şirkete telefonumda numarasını göremediğim için bütün bilgilerimi doğrulatmadan görüşme detaylarına geçmedim.
yeri geldiğinde beni arayan çağrı merkezlerini bende güvenlik sorusu ile teyit ediyorum
dikkatli olmak lazım

Bu firma sistemli çalışıyor. Kendisine bir site yapmış. Ayrıca araştırmam sonucu mağdurların çoğunun kredi numara bilgileri, adresleri, tabiki birde telefonları ellerinde varmış. İnsanımız da, geçen sene olmuş, acaba oldu mu gerçekten diye şüpheye düşüyor. İnsanları ceza ve icra kelimeleri kullanarak korkutup, onay istiyorlarmış. Ben baştan mahkemede hallederiz deyince o noktaya gelemedik :D
Burdan çıkarılacak bir derste birileri bizim bilgileri başkalarına satıyor. Bu olaydan sonra güvendiğim sitede olsa tüm internet alışverişlerimi sanal kartla yapıyorum. Eskilerde geç kaldık ama yeni üye olduğum yerlere cebimi vermiyorum.

Beni de bugün Önlem asistanlık ve yardım merkezi diye bir yerden aradılar benzer şeyleri söylediler yaptırmadığım bir kaza sigortasından bahsettiler. Ayrıca geçen yıl ki hattımla bu yıl ki hattım farklı hatta benim üzerime bile kayıtlı değil nasıl buldunuz dedim sisteme düşmüş ben bilemem filan dedi :) Ben böyle bir şey yaptırmadım dedim. Ses kaydınız var filan demeye başladı hangi firma diye bir daha sordum isterseniz beni araştırın diye müşteri temsilcisi bana adını soyadını söylüyor :D Buyrun araştırın bekliyorum dedi:) Bende güldüm çalışanı niye araştıracağım anlamadım diye. Neyse baya ısrarcı oldu bende yaptırmadım neyse iptal et o zaman dedim , bu sefer bağırarak sizi muhasebeye aktaracağım 2 katı ücret ödeyerek kapattırırsınız ancak dedi, adresinize postalayacağız dedi ve kapattı :) adresim bile farklı geçen yılkinden nereye gönderecekse
Önce ne oluyoruz dedim ama araştırınca dolandırıcı olduklarını anladım :+1:

Ne acı! Yıllardır bu şekilde insanları farklı şirketler adı altında dolandırıyorlar (tahminen hep aynı şebeke), ama yakalanmıyorlar. Savcılığa şikayet ettim. 1 ay sonra takipsizlik verilmiş ve soruşturma iptal edilmiş. Nedeni çok manidar. Paramı kaptırmamışım, dolandırma olayı teşebbüste kalmış.
Devir üç kağıtçıların devri olmuş. Aklıma çok önce okuduğum bir haber geldi. Adamın kimliği kaybolur, gider gazeteye kayıp ilanı verir, sonra polise bildirir. Aylar sonra birileri o kayıp kimlikle gider bankadan kredi çeker, ödemez. Suçlu kimliğin asıl sahibi olur. Kimse bankaya neden verdin demez. Herkes dolandıranın değil, hiçbir şeyden haberi olmayan masumun peşinden koşar. Allah sonumuzu hayır etsin.

daimon45' Alıntı:
09.01.2013 günü 0 850 333 29 85 no.lu telefondan arama geldi. Daha sonra bana kendileri tarafından Aralık 2011 de Türkiye Asistanlık Sigorta şirketi tarafından şahsım adına ferdi kaza sigortası yapıldığını söyledi.(yalan1) Anlaşmamızın ilk yılı ücretsiz iki yıllık bir sözleşme olduğunu ve benim bunu telefonda onayladığımı söyledi. “İkinci yılki anlaşmamızı yenilememiz için size gönderilen evrakların elinize ulaşmadığını gördüğümüz için sizi aradım” dedi. Kendisine sigorta şirketinin adını ilk defa duyduğumu, bu konuda sizinle konuştuğumu ve onay verdiğimi hiç hatırlamadığımı söyledim. Bunun üzerine onay verdiğime ait ses kayıtlarının ellerinde olduğunu ve bu sebeple beni aradığını söyledi. Daha sonra 2009 yılındayken ikamet ettiğim adresi (yalan 2), kayıtlı adres olarak bana söyledi. Ayrıca sonu **** numara ile biten garanti bankasına ait bir kartın şahsım adına kendilerinde kayıtlı gözüktüğünü söyledi.(yalan3) Böyle bir kartım hiç olmadı. Bunu üzerine kapatma işlemini başlatacağını ama kapatmak için toplamda 500 kusur lira tahsil etmesi gerektiğini, bunlarla ilgili evrakları adresime göndereceğini söyledi.
Daha sonra internetten yaptığım araştırmalarda Türkiye Asist yanında, Global Asist, Pasifik Asist adlı şirketlerinde tamamen aynı yöntemi kullanarak insanları mağdur ettiklerini öğrendim. Ayrıca Türkiye Sigortacılar Birliğinin resmi sitesinde üye şirketler arasında Türkiye Asist Sigorta Şirketinin adının olmadığını gördüm.
Ertesi gün Cumhuriyet Başsavcılığına şikâyette bulundum. Bu tarz numaralara karşı herkes dikkatli olsun.

Hocam aynı tarihlerde banada aynı şirketten telefon geldi.. Ama ben acsess oalrak anladım şirketi.. assistmiş demek.. Aynı şeyleri banada dediler. Bende ferdi kaza sigortası felan yaptırmadım dedim.. Bu tür şeyleri kabul etmem ve yaptırmak istersemde bunu telefonla yapmam... Onlarda ısrarla ses kayıtlarını var. onaylamışsınız, ikinci sene için tekrar onay almamız lazım dediler.. ben madem sigorta yaptırdım. tarafıma neden poliçe göndermediniz, başıma bişey geldiğinde kiminle muhattap olacağıma dair nneden bir belge göndermediniz dedim.. biz size mail attık felan dediler.. ikinci sene için poliçeyi düzenleyecez felan dediler.. kabul etmediğim takdirde geçen seneki 299 lirayı ödemem gerekiyormuş dediler.. bende dedim siz gerekli işlemleri yapın. bende gerekli işlemleri yapacağımdan emin olun dedim. ayrı ayrı zamanlarda defalarca aradılar. sonunda vazgeçtiler.. ben savcılığa şikayete bulunmamıştım..

devlet üçkağıtçı olursa insanlarda böyle yapar tabi.öyle bir düzenki kim kimi denk getirdiyse ve başı devlet çekiyor.

Beni bugün yine aradılar. Ben de hiç dinlemeden şirket dediğiniz dolandırıcılığın farkındayım isterseniz işlem yapın mahkemede görüşürüz dedim çat kapattım :D Dün de onlar kapatmıştı pat diye oohh içim soğudu :)
Bir daha ararlarsa da ne çektiniz be yavrum milleti dolandıracağız diye çene dökmekten yazıkkk bee size diyip kapatacağım :puhaha:

Beni de aradılar kalayladım sövdüm saydım adama kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.
Islak imzanız var dedi ne zaman nerde atmışım dedim.Telefondan ıslak imza vermişsiniz dedi.Adama kızamadım sonra :oops:

fantasio' Alıntı:
Beni de aradılar kalayladım sövdüm saydım adama kendini haklı çıkarmaya çalışıyor.
Islak imzanız var dedi ne zaman nerde atmışım dedim.Telefondan ıslak imza vermişsiniz dedi.Adama kızamadım sonra :oops:
:puhaha:

fantasio' Alıntı:

Koptum hocam :puhaha:

Sayın hocalarım benzer bir durumda benim başıma geldi http://www.bilgisayarbilisim.net/her-telden-f29/dolandiricilar-bos-durmuyor-t138436.html çok şükür en azından braşımız gereği birilerine kart bilgisi verecek durumda değiliz ama insanın başına gelince de çok tuhaf oluyormuş.bu ortamda da paylaştım çünkü duymayan kalmasın duyanlar duymayanlara duyursun aynı şekilde facebookta da paylaştım bu durumu.insanın en çok zoruna giden adamların polisten,hakimdenisavcıdan yani kısaca hukuktan hiç korkmamaları.biz sokağa türkürme konusunda bile suç işlemiş hissiyatı duyarken adamlar pişkin pişkin alanen dolandırıcılık yapıyolar.kimse de bir şey yapmıyor :(

fateless38 hocam
aynen dediklerinize katılıyorum
20 sene sonra nesiller ne olacak?
düşünmek bile istemiyorum

dürüstler kendini suçlu hissedecek bu gidişle .

BBNET
Geri