tkavcan
Aktif Üye
Bakanlığımız merkez teşkilatı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve bu müdürlüklere bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarınca kişisel verilerin korunmasına yönelik, ivedi önlem alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar arasında kurum internet sayfalarında:
- İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayımlanmaması,
- Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi,
:+1:habibocak' Alıntı:Bence gayet mantıklı bir karar.
..elrond' Alıntı:hocam burada resmi kaldırın demiyor ki...
Bakanlığımız merkez teşkilatı ile il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ve bu müdürlüklere bağlı örgün ve yaygın eğitim kurumlarınca kişisel verilerin korunmasına yönelik, ivedi önlem alınması gereken hususlar bulunmaktadır. Bunlar arasında kurum internet sayfalarında:
- İdareci, öğretmen, öğrenci, veli vb. kişilerin üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilerinin (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yayımlanmaması,
- Öğretmen-yönetici atama, yer değiştirme gibi sonuçların toplu listelerde yayımlanmaması; yayımlanması zorunluysa üçüncü taraflarca görülmemesi gereken kişisel verilere (T.C. kimlik numarası, anne-baba adı, iletişim bilgileri vb.) yer verilmemesi,
buradan da anlaşılacağı üzere sitede yayınlanmaması gerekenler sıralanmış...siz üst paragraftaki resim kelimesine takıldınız...orada da kişisel verilere nelerin girdiğini yazıyor ve korunması gerektiğini söylüyor...bu bağlamda kurum sitelerinde yapılacaklar ise alıntıyla verdiğim yer...yani direkt olarak resim diye bir ibare yok. tabii vb. demesi işi bozuyor...siz de haklısınız.....yorum sizin....
zencefil58' Alıntı:kaldırmak mantıklı bence de. Ama etkinliklerde çekilen fotoğrafları da yayınlamayacak mıyız??
ali04' Alıntı:zencefil58' Alıntı:kaldırmak mantıklı bence de. Ama etkinliklerde çekilen fotoğrafları da yayınlamayacak mıyız??
Yüzleri flurlaştırıp yayınlarız hocam![]()